AcasăOra SatuluiToată lumea spune asfalt, apă și canal. Aceste lucruri trebuie înfăptuite imediat!,...

Toată lumea spune asfalt, apă și canal. Aceste lucruri trebuie înfăptuite imediat!, a declarat Ilie Crîmu, primarul comunei Traian

Satul Traian este atestat documentar în anul 1879, după împroprietărirea însurățeilor. În 1893, localitatea a fost definitivată, devenind comună, evoluția sa ulterioară dovedind statornicia, hărnicia și frumusețea morală a locuitorilor de aici.

În ultimii 16 ani, comuna Traian l-a avut în fruntea administrației pe liberalul Marian Negrilă, fost colonel de aviație, apreciat și contestat, în aceeași măsură, fapt care a dus la pierderea alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

Printr-o campanie profesionistă, coordonată de actualul deputat PSD Cătălin Grecu, locul domnului colonel a fost luat de Ilie Crîmu, cel care, la rându-i, are experiență administrativă, ocupând funcția de viceprimar, pe o durată de patru ani, chiar în perioada ultimului mandat al lui Marian Negrilă.

Dar să-i dăm cuvântul d-lui primar!

D-le primar, după o perioadă destul de îndelungată, ați reușit să preluați conducerea comunei… Ați găsit defecțiuni? Ce aveți de gând să faceți?

Având în vedere că am fost viceprimar, timp de patru ani de zile, nu pot să spun că am găsit defecțiuni. Nu a fost colaborare… Domnul fost primar nu voia să colaboreze cu nimeni și doar el voia să știe, doar el voia să facă… Toți cetățenii erau de mâna a doua pentru el, nu era niciunul de mâna întâi…

De propus, ne-am propus foarte multe și, cu siguranță, vom și reuși. Am demarat faza a două privind proiectul „Apă și canal”, am demarat faza a doua privind asfaltarea a 9,3 km. Este depus proiect pentru gaze… Este depus și cred că este și aprobat, din timpul fostului primar, proiectul privind iluminatul public. Un punct foarte important este curățenia localității.

Care ar fi obiectivul administrativ fundamental pentru următorii patru ani?

Domnule Sârghie, toată lumea spune: asfalt, apă și canal! Aceste lucruri trebuie înfăptuite imediat.

Câte persoane aveți la Legea 416, Legea ajutorului social?

Avem 52 de persoane la ajutorul social, dintre care aproximativ 30 sunt apte de muncă și își fac datoria așa cum se cuvine.

Care este relația dvs. cu Școala, cu cadrele didactice?

Eu sunt administrator, le întind o mână de ajutor și le ofer ceea ce au nevoie. În rest, dumnealor trebuie să decidă ce trebuie făcut pentru școală, iar mie doar trebuie să-mi ceară sprijinul material și administrativ. Mi l-au cerut și eu am fost prompt, întotdeauna.  

Care este mâna dvs. dreaptă? Pe cine aveți viceprimar?

Este domnișoara viceprimar Petra Diaconu. Ne înțelegem foarte bine. Este profesor și fost director de școală.

Din punct de vedere politic, care este structura Consiliului Local?

Simplu: PSD – 7 consilieri, PNL – 4 consilieri.

Ce mesaj aveți către cetățenii dvs.?

Le doresc multă sănătate. Acest lucru este principal. Trebuie să aibă încredere în ceea ce le-am spus, pentru că mă voi ține de cuvânt.

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments