AcasăEditorialTrăiască pesediștii din toate partidele politice, în frunte cu primul pesedist al...

Trăiască pesediștii din toate partidele politice, în frunte cu primul pesedist al țării… Klaus Werner Iohannis!

Spuneam, cândva, când eram mai naiv și mai blond decât sunt astăzi, că liberalismul înseamnă introducerea logicii în speranță și că „ne duce ca trenul la destinație”, cum teoretizase Petre Țuțea. Social democrația, „găvăream” tot eu,  înseamnă introducerea promisiunilor în speranță, fie măcar de dragul solidarității afișate față de popor, chiar dacă atunci, când iei puterea, îți bagi piciorul în ea de solidaritate.  E ca și cum ai tipări bani, fără acoperire…

Din păcate, astăzi, cele două blocuri politice românești, strâns unite în jurul Conducătorului  iubit, se pot confunda foarte ușor… Ambele sunt golite de logică, de patriotism, de profesionalism, pline de neghiobi, de analfabeți putred de bogați, de plagiatori și șuți, interesul lor comun fiind mult deasupra interesului cetățenesc, frontierele ideologice (stânga-dreapta) rămânând doar pe hârtie.

 Alte formațiuni, greu frecventabile, sunt de tip neomarxist, la fel de retrograde și la fel de bântuite de semidocți și „savanți” ai Republicii.

USR-ismul, cu  PLUS-Minusul său cu tot, n-are nici logică, nici doctrină, nici ideologie, iar AUR-ul lui George Simion e ca un om de zăpadă, care merge în căutarea soarelui, dirijat tot de serviciile „creatoare” pentru bau-baul celor de la putere. Și USR, și AUR sunt formațiuni retro, cu măști neo, partidulețe ieșite din spuma Mării, care vor dispărea, așa cum au dispărut pantalonii ultraevazați… De la partidul lui Ludovic Orban se așteaptă prea mult, iar perspectiva unirii acestuia, cu cele două stele căzătoare (USR și PMP), mai taie din elanul maselor largi populare de a se apropia de Forța Dreptei.

Sinteza a tot ce am scris eu, în chapeau-ul acestui editorial, vrem sau nu vrem, stă în vorbele „profetice” ale senatorului pesedist Paul Stănescu, vicepreședinte al Senatului României: „Cei mai minunați oameni sunt pesediștii din toate partidele politice!”

Găsiți voi vreo deosebire fundamentală între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea? Dar între Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu? Chit că fantele de la Bruxelles spune că a citit nu știu cu câte mii de cărți mai mult decât „neșcolitul” din fruntea PSD… E Ciucă al nostru mai doct decât Viorica? Hai să fim serioși… Nu-i deosebește decât sexul. A fost mai breaz plagiatorul Sorin Câmpeanu, decât „Genunche” sau Victor Ponta? Fostul ministru liberal al Culturii, un no name, Gheorghiu, a fost măcar până la genunchiul broaștei actualului ocupant al Ministerului de resort, Lucian Romașcanu, care, la rându-i, a perpetuat Valea plângerii, în cultura națională? Și exemplele ar putea continua, cu fiecare minister și instituție în parte… Nu e cazul: rezultatele acestei guvernări se văd cu ochiul liber…

Voiam să mai adaug doar că, mucalit cum îl știu (dar nu mai mucalit decât tatăl său, care, pe vremea lui Dragnea, mi-a acordat un interviu, dur și obiectiv, la adresa ștabului de la Teleorman, interviu care a făcut înconjurul țării și al tuturor televiziunilor patriei) Paul Stănescu a spus un adevăr mare, cât roata carului: „Cei mai minunați oameni sunt pesediștii din toate partidele politice”.

Fiindcă, drept să vă spun, mai pesedist decât profesorul de fizică Klaus Iohannis, „în aceste momente grele pentru țară”, nu e decât președintele României, același Klaus Iohannis!

Trăiască pesediștii din toate partidele politice, în frunte cu primul pesedist al țării, Klaus Werner Iohannis!

Dumitru Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments