AcasăInterviuTrăiască Regele!

Trăiască Regele!

Domnule Popescu, iată că, în ultimul timp, ideea de regalitate revine, din ce în ce mai pregnant, în inimile românilor. Rețelele de socializare de pe Internet sunt asaltate de admirația românilor pentru  Familia Regală și pentru Monarhie, în special. Ce vremuri trăim?

Trăim vremuri noi. Vremurile noi fac oameni noi. Se spune că majoritatea oamenilor sunt sub vremuri și eu cred că acest lucru este adevărat. Există, așadar, o inerție mentală care ne împiedică să vedem noutățile pe care vremurile ni le pun în față. Nu ni se întâmplă numai nouă românilor, ci se întâmplă peste tot în lume. Important este că, încet-încet, oamenii descoperă noutatea care le este favorabilă și, până la urmă, o îmbrățișează.

Dacă rețele de socializare abundă în mesaje promonarhiste, este pentru că, în această formă, se exprimă vârfurile societății românești. Adică, cei care nu sunt mulți, dar sunt deasupra vremurilor…paul popescu

S-au înființat tot felul de cluburi, asociații, comitete și comiții de susținere a Monarhiei, iar sloganul „Monarhia salvează România”, circulă nestingherit pe toate canalele. Dvs., ca adept al Monarhiei, unde sunteți afiliat? Județul Olt are înclinații monarhiste?

Este adevărat, s-au înființat, mai ales în Ardeal, o mulțime de cluburi promonarhiste. Mi se pare că nu e un lucru neapărat fast. Iată – există, la București, o Alianță Națională pentru Restaurarea Monarhiei care are avantajul că-și desfășoară activitatea în capitala țării și are posibilitatea să coordoneze toate strategiile pe care monarhiștii le elaborează pe tot cuprinsul țării. Din păcate, această minunată posibilitate nu s-a transformat încă într-o realitate productivă. Există cluburi monarhiste conduse de oameni „tari”, care spun că acceptă colaborarea, dar, de fapt, procedează bașca.

Sper, totuși, că lucrurile vor intra, în curând, în normalitate. Pentru a evita o astfel de situație, în județul Olt, am hotărât să înființăm nu un club monarhist, cu personalitate juridică, ci doar o filială a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. Cât privește numărul conjudețenilor noștri, care – în cazul unui Referendum pe tema formei de guvernământ ar vota pentru un regim monarhic constituțional și parlamentar , acesta se reduce la cca 20%, dacă luăm de bune concluziile sondajelor de opinie făcute în ultimul an.

Nu vi se pare paradoxal, d-le Popescu, că în timp ce socialismul „izbăvitor” trâmbițat de Ponta, de Antonescu și de partidele pe care cei doi le reprezintă, ne-a invadat sufletele, soluția monarhiei crește ca pâinea?

Din păcate, conducătorii politici din toate zilele noastre post-decembriste, cu excepția țărăniștilor și a unor liberali, au opțiuni republicane. Nu mă grăbesc să-i învinuiesc pentru o asemenea părere, deoarece ei sunt victimele celor învățate în lecția de 45 de ani a propagandei comuniste, propagandă atee și republicană. Mă deranjează doar faptul că, în zilele noastre, deși avem posibilitatea să ne documentăm în legătură cu cele două noțiuni – Republică și Monarhie – și chiar să ne cunoaștem adevărata istorie scrisă de marii noștri istorici (Tocilescu, Vasile Pârvan, Nicolae Iorga, P.P. Negulescu, Vlad Georgescu), noi, românii, nu facem niciun pas în acest sens. Această posibilitate de documentare este certă, este ușor de accesat, dar nu ne interesează, deoarece avem deja convingeri formate în vatra roșie a comunismului.

Am întâlnit, în urmă cu doar câteva zile, un profesor de istorie, mult mai tânăr decât mine, cu care am avut următorul dialog: „–D-le profesor, dacă în țara noastră s-ar organiza un referendum pentru forma de guvernământ, dvs. cum ați vota?” „Pentru republică. Sunt republican!” „– Nu mă mir, am continuat, doar știu ce istorie ați învățat!” „–Nu contează…”, mi-a răspuns, cu indiferență, profesorul.

Vedeți ce înseamnă să-ți faci convingeri încă din adolescență sau din prima tinerețe? Neadevărurile pe care le-ai învățat, nici numai contează! Și dacă un profesor de istorie poate să fie republican, pentru că „nu contează”, de ce să ne mirăm că românii îndrăgostiți de socialismul nostru post-decembrist și original sunt și ei republicani? Dar dacă nu-l pot învinui pe Victor Ponta pentru asemenea opțiune, prestația d-lui Crin Antonescu îmi ridică mari semne de întrebare. Sporadic și în conjuncturi neangajante, președintele liberalilor a afirmat că nu-l deranjează ideea de Monarhie.

Cum nu-l deranjează, din moment ce dânsul candidează la funcția de președinte? Îmi amintesc, cu mare durere în suflet, că – în 1992 – când seniorul Coposu l-a acceptat pe prof. Emil Constantinescu drept candidat la președinția României, i-a cerut să promită în fața întregului staff al Convenției Democrate că, dacă va ajunge președinte, va promova ideile promonarhiste și va pregăti terenul pentru un referendum privind forma de guvernământ. Fără nicio ezitare, prof. Emil Constantinescu a făcut această sfântă promisiune. La numai câteva luni, după ce a fost ales președinte al României (decembrie 1996), întrebat de ce nu face nimic pentru promovarea ideilor promonarhiste, a dat un răspuns năucitor: „Poporul român m-a ales ca președinte. Nu pot înșela încrederea românilor care m-au votat, promovând idei promonarhiste. Eu sunt președinte!” (citat din memorie) Mă gândesc cu groază ce ne va spune Crin Antonescu, dacă va fi ales cumva președinte! Aici, nici n-ar mai fi vorba despre o anumită opțiune, fie monarhică, fie republicană, ci doar de faptul că românii, prost educați în perioada comunistă, una spun, alta gândesc. Ceea ce este cu mult mai grav pentru viitorul țării noastre…

Nu mă mir că, în condițiile unei propagande mincinoase, presărate cu promisiuni electorale, care – de regulă – rămân neacoperite și pe care românii le percep din ce în ce mai acut, curentul promonarhist crește precum cozonacul pus la dospit.

Ce șansă acordați revenirii Monarhiei în România și cu ce poate ajuta aceasta normalitatea mult visată de majoritatea românilor?

Șansele pe care eu le acord Monarhiei sunt mari, dar nu cred că România va reveni foarte curând la un regim monarhic constituțional. Mai este nevoie de timp.

În urmă cu 2300 de ani, Aristotel afirma că după Republică totdeauna revine Monarhia. Pentru că altă formă de guvernământ, care să ia locul Republicii, nu există. Normalitatea pe care românii o visează poate fi promovată de regimul monarhic constituțional cu mult mai multă eficiență, ca urmare a simplului fapt că monarhii nu fac politică. Nefăcând politică, nu au interese economice, financiare sau legate de nepotismele noastre de tip oriental, motiv pentru care își pot permite o normalitate pe care și poporul va fi dispus s-o adopte.

Dacă vom învăța să trăim cinstit, să nu ne mai mințim unii pe alții, să nu mai păcălim și să adoptăm preceptele moralei creștine, promovate de Familia noastră Regală, viața românilor va deveni cu mult mai plăcută și cu adevărat adevărată.

familia regala 22

Ce ne puteți spune despre modul în care Familia Regală respectă și practică, în același timp, tradițiile pascale ale românilor?

Să ne amintim că, în Constituția din 1923, socotită ca fiind cea mai democratică dintre cele șapte Constituții de până azi ale României, era stipulată, ca îndreptar, deviza regală: „Nihil Sine Deo!” Dacă pentru Familia noastră Regală nimic nu e posibil fără Dumnezeu, de ce să ne mirăm că toate tradițiile creștine (nu doar pascale) sunt la Palatul Elisabeta la ele acasă. Împreună cu Cristina Botez, în Ziua de 10 mai, mă voi afla la Palatul Elisabeta, pentru a sărbători, alături de Majestatea Sa – Regele Mihai, Ziua Regalități Române, în buna tradiție a creștinismului.

Ați aflat și dvs. că, de curând, ASR principele Nicolae al României a vizitat comuna mea natală, Osica de Sus. A fost întâmpinat cu pâine și sare, iar Principele a dăruit Bibliotecii Liceului Teoretic „Ion Ghe. Roșca” două exemplare din volumul „Anul Regelui”.

La rândul nostru, i-am oferit ASR un exemplar din Revista „Rădăcini” și o pâine care reproduce Coroana Regală. La doar câteva zile după acest eveniment, ASR Principele Nicolae al României ne-a trimis o scrisoare prin care mulțumește pentru priceperea și generozitatea cu care a fost primit și ne asigură că va reveni oricând cu mare plăcere în comuna noastră!

Această scrisoare poate fi citită pe site-ul Primăriei Osica de Sus sau în nr. III al Revistei „Rădăcini”, care va apărea în Ziua de 10 mai și va fi prezentată osicenilor în ziua următoare!

La final, vă rugăm să adresați un mesaj Casei Regale, din partea grupului dvs. monarhist de la Olt!

Trăiască Regele!

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES

10 COMENTARII

 1. Greşala de dactilografiere nu este o lipsă de profesionalism. Să-ţi dai numele când scrii astfel de bazaconii

  • Marine,Marine ,ce vrei tu sa spui se cheama lapsus calami.Dar s-o lasam pe” aceasta”,vorba lui Boloni pe vremea cand juca la Steua si intr-un meci cu F.C.OLT,dupa ce a inscris un gol in poarta lui Anghel, acesta pentru a tempera bucuria lui ii spune:mai bine ai invata romaneste,iar Boloni ii raspunde :las-o pe aceasta ,mai bine invata s-o prinzi pe aceasta aratandu-i mingea.Asa si matale ,invata putina sintaxa si chiar topica frazei ,ca altfel esti la fel ca Boloni, care nu stia limba romana(sunt convins ca pe a lui o stia foarte bine),in schim stia fotbal foarte bine si chiar ceva medicina (este medic stomatolog)Pe matale ce “profesionalism”te da afara din casa?

 2. suntem foarte buni la teorii despre ce trebuie făcut în societate insă cand am fost la putere eram la fel la şi aceste vietati din gradina zoologica.Dăm lectii poporului dar am uitat de el cand eram pe functiile cele mai ………alese

  • Marine n-ar fi mai bine, sa-ti dai niste lectii elementare de gramatica?Ce rau ti-a facut limba romana?

 3. Citind scrisoarea dvs. domule Ioan Paul Popescu, pot sa spun cu toata inima ca ma uns la suflet. Sigur ca asemenea lectie ar face si pe cel mai comod om sa reflecteze. Oamenilor le este greu sa gandeasca ca se poate si altfel, nu au curaj, nu au model în societatea activa. Basescu, Ponta, Antonescu, Iliescu sunt personajele pe care le cunosc cel mai bine. Toti i-au dezamagit dar nu au ochi sa vada ca Regele ar fi unica si cea mai înteleapta schimbare în bine pentru Romania.
  Va multumesc pentru gandurile expuse cu întelepciune!

 4. iN PRIMUL RAND,CACARAU nu e deloc reevaluat in acest material…Dimpotriva.Asta e singurul raspuns la singura intrebare pe care ati pus-o.In rest ,ati facut niste comentarii subiective ,pe care vi le respect,fara sa va spun ca le si aprob in totalitate.Sunteti un om liber sa spuneti ce doriti,fara a aduce prejudicii cuiva,calomniindu-l in vreun fel.Faptul ca onor Cacarau si Ponta Carlanul sunt de partea lui Basescu,chiar dauneaza grav sanatatii Romaniei si ,mai ales,Democratiei la care tot speram…Nu pot raspunde in locul lui Popescu,fiindca n-am facut puscarie politica ,asa cum a facut el…Doame-ajuta si fericire .cu ocazia sarbatorilor pascale

  • Multumesc pentru raspuns.Am uitat sa pun reevaluarea intre ghilimele si atunci totul era clar.A fost un sustinator inflacarat al ipochimenului,dar nepunand ghilimelele am ratat ironia.Intrebarea retorica era pusa in uvertura la intrebarea privind paranghelia de la Peles,oricum o mare dezamagire sub toate aspectele.Oricum de la pumnul in masa a lui Vasinski,pana a sta la masa cu Iliescu,este ceva deasupra puterii mele de intelegere.Nu mi-am permis si nici nu o sa-mi permit sa pun la indoiala buna credinta a fostilor detinuti politici,sunt sfintii dintre noi,indiferent ce fac ei dupa ce-au iesit din infern.Nici prin fata lor nu meritam sa trecem.In loc ca ei sa conduca aceasta tara,tortionarii si calaii lor conduc aceasta tara prin urmasii lor ,fiii,nepotii sau ginerii lor.Pace Voua si Cristos a Inviat!

 5. Domnule Sarghie,astept si eu un raspuns la o intrebare pusa celui intervievat si implicit dvs.,un iscoditor de talent,dar vad ca se lasa asteptat raspunsul.Oare de ce este asa de greu?Cu speranta ca voi fi onorat cu raspunsul,multumesc anticipat.Daca-mi veti raspunde la posta redactie rog anonimizarea prin vocabulele:unui fost legionar,fost comunist,fost activist,fost securist,fost turnator,fost taranist ,fost orasan,fost fesenist,fost liber-schimbist,fost monarhist,fost constantinist,fost matusa Tamara,fost puscarias si ultimul pe lista fost iliescu.

 6. Cum se face ca l-ati reevaluat pe Cacarau ,salvatorul natiunii? Parca el ne scapa de bestia si dictatorul de Basescu si el ostil Monarhiei si Regelui.Iata ca au ajuns in aceiasi barca.Cine ne mai salveaza ,Principele Radu sau Principele Lambrino?Dar intrebarea la care vreau sa-mi raspundeti este urmatoarea:cum se face ca la paranghelia de la Peles de mai antart,Regele Mihai i-a invitat pe Iliescu,Roman,Nastase ejusdem farine.Sa fi uitat Majestatea Sa de haituirea pe autostrada de catre generalul Suceava,stiti atunci cand a intrat cu pasapoarte false Ex Regele Mihai(apud ex (itus)Baltazar )sau fire- al naibii Majestate(apud ex Andon).O parere personala:camarila lui Carol al II-lea a devenit o sleahta de lichele in jurul Regelui Mihai.Vorba ceea ,cand leul imbatraneste il rad toti magarii.Vai de tarisoara asta pe mana cui a ajuns si istoria ei ne este furata!Dar ce nu s-a furat si se fura in tara asta!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments