AcasăActualitateTransport public local gratuit – propunere venită din partea deputatului Emil Moț

Transport public local gratuit – propunere venită din partea deputatului Emil Moț

Marți, 24 noiembrie a.c., sediul Partidului Social Democrat din Slatina a fost gazda unei conferințe de presă susținută de deputatul Emil Moț, alături de consilierii locali PSD din cadrul Consiliului Local Slatina. Tema întâlnirii cu reprezentanții  mass-mediei locale a fost propunerea deputatului PSD cu privire la inițierea unui proiect de hotărâre, în cadrul Consiliului Local Slatina, ce presupune ca pensionarii, elevii, studenții, beneficiarii de ajutor social și copiii de până la șase ani din municipiul nostru să beneficieze de transport public local gratuit. Propunerea lui Emil Moț a fost îmbrățișată de toți consilierii locali PSD, aceștia chiar inițiind un astfel de proiect.

emil mot si consilieri psd„Am prezentat acest proiect  consilierilor locali, care au fost încântați de această inițiativă, au preluat proiectul de hotărâre și astăzi putem spune că noi, cei de la PSD, vom vota acest proiect de hotărâre. Cu această ocazie, îi rog și pe ceilalți consilieri care aparțin celorlalte partide politice din Consiliul Local Slatina să voteze și ei acest proiect, pentru că este spre binele locuitorilor din Slatina. Nu numai elevii și pensionarii, dar și părinții ne-au cerut, în nenumărate rânduri, acest lucru”, a declarat Emil Moț.

Conform aleșilor locali PSD, ideea unui astfel de proiect a venit în urma întâlnirilor cu slătinenii, în cadrul proiectului „Consilierul cartierului tău”.

„Această inițiativă a d-lui deputat Emil Moț s-a născut dintr-o colaborare pe care noi o avem cu cetățenii. Noi suntem repartizați, pe anumite zone ale municipiului, răspundem de anumite probleme și, în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu cetățenii, am primit, din partea pensionarilor, a părinților, chiar a elevilor, această solicitare de a li se acorda prioritate pe transportul în comun. Unii își permit să-și plătească biletele, însă alții au venituri mai mici”, a spus Ilie Hău, consilier local PSD.

Gratuitatea extinsă la transportul  public local va intra în vigoare de la începutul anului viitor.

 „Domnul deputat Emil Moț ne-a impulsionat să facem acest proiect de hotărâre și mai repede pentru că noi dorim ca această inițiativă să fie aprobată în unanimitate, dacă s-ar putea. Va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016 pentru a se putea face toate calculele în legătură cu costurile de implementare. În privința cheltuielilor, impactul asupra bugetului local este undeva între 0,8 și 1%”, a mai spus Hău.

Ionuț Dumitrescu


3 COMENTARII

  1. Nu sunt nici monarhist, nici iudeo-mason.
    Va invit la gara la ora 13. Va sugerez sa urmariti cu atentie felul in care politicienii locali se integreaza in peisaj. Cred ca in 2006 Radu Duda le-a vorbit elevilor in sala de festivitati la C.T Alexe Marin. Nu am participat la o activitate cu elevii la care acestia sa fie atat de implicati in dialog. A fost emotionat. Pacat ca nu ati fost acolo. Elevii au simtit ca au in fata o persoana sincera , ceea ce din nefericire simt arareori. Daca ati fi fost nu v-ati fi facut de ras pe la diverse festivitati

  2. Nu vă fie frică chiar și Man pică! Ai jecmănit destul TU și camarila! Pleacă!

  3. Poza este o reproducere a celebrei panze ” Cina cea de Spaima “.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments