AcasăActualitateTrei elevi de înaltă performanță!

Trei elevi de înaltă performanță!

Județul Olt se poate mândri cu oameni talentați, oameni de valoare. Dintre aceștia fac parte și trei elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, elevi care au reușit performanța de a se califica la etapa națională a olimpiadei de chimie. Este vorba de Vlad Alexe, elev în clasa a XII-a, Mihaela Flavia Stoicea (clasa a X-a) și Ioana Tănasie (clasa a XI-a). Așa cum spuneam, aceștia vor lua parte la olimpiada de chimie, etapa națională, ce se va desfășura în luna aprilie a acestui an.

elevi caracalÎn perioada în care majoritatea tinerilor se axează pe distracție și mai puțin pe învățătură, acești trei elevi eminenți fac și vor face cinste acestui județ, știind, încă pe de acum, drumul pe care-l vor urma în viață. Toți vor să profeseze în sistemul sanitar, să ajute oamenii în suferință, prin cunoștințele pe care le vor dobândi, în următorii ani. Vlad Alexe va urma cursurile Universității de Medicină București și masteratul în Anglia. Flavia Mihaela Stoicea și-a propus să urmeze cursurile Universității de Medicină și Farmacie Craiova, pentru a-și duce visul la îndeplinire, acela de a ajunge să lucreze într-un laborator sau într-un spital din România. Și Ioana Tănasie dorește să urmeze cursurile Facultății de Medicină din București și visează să profeseze în cele mai importante spitale din țară, alături de medici consacrați.

Cei trei tineri și-au descoperit înclinația către chimie, în momentul în care au aflat primele noțiuni despre această materie, adică în clasa a VII-a. Și-au dat seama că orele de curs nu sunt de ajuns pentru a aprofunda materia, și participă, în fiecare week-end, alături de cei mai buni colegi din județ, la Centrul de Excelență. Acest centru este înființat, acum un an de zile, de către Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, și este locul unde cei mai buni 200 de elevi din județ se pregătesc la materiile: chimie, fizică, matematică, engleză și istorie.

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments