AcasăTSD Olt – întâlnire cu reprezentanții ONG
Array

TSD Olt – întâlnire cu reprezentanții ONG

Tineretul Social Democrat Olt, prin Liga pentru Relația cu Societatea Civilă, a organizat o întâlnire cu reprezentanți ai Organizațiilor Non-Guvernamentale în cadrul căreia s-au discutat problemele cu care se confruntă ONG-urile. Evenimentul a avut loc în Sala Europa din cadrul Consiliului Județean Olt, fiind prezenți reprezentanți ai Primăriei Slatina, Primăriei Caracal, Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt, dar și secretarul de stat în Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social – Bogdan Tălmaciu.

tsd olt dezbatere ong talmaciu„Este o întâlnire de lucru pe care noi o dorim să fie prima dintr-o serie mai amplă. Ne dorim să aflăm cât mai multe dintre problemele din activitatea ONG-urilor, dorim să transmitem guvernului nostru toate problemele pe care le au aceste asociații. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul pentru Dialogul Social, se dorește modificarea a tot ceea ce înseamnă ONG, pe partea legislativă, pe partea de finanțare, pe partea de programe. Cred că, în urma acțiunilor desfășurate, cu toții ați întâlnit o serie de probleme la care poate d-voastră aveați o soluție de rezolvare. De aceea, vreau să vă invit la un dialog deschis, să fie o întâlnire de lucru, în care fiecare să prezinte probleme și soluții. Am dorit să derulăm această acțiune sub titulatura Ligii pentru Relația cu Societatea Civilă, o organizație care vrea să aibă o relație deschisă cu tot ceea ce înseamnă societate civilă”, a declarat Ionuț Ivan, președinte TSD Olt.

Cosmin Floreanu, președintele Ligii pentru Relația cu Societatea Civilă, înființată de TSD, a adăugat: „Mi-aș dori ca dezbaterile din cadrul acestor întâlniri să fie pe bune, dezbateri din cadrul cărora să putem extrage niște idei pe care să le ducem mai departe, către minister, și împreună să contribuim la rezolvarea problemelor cu care ONG-urile se confruntă. Sunt convins că, după această întâlnire, vom putea să desprindem anumite idei și anumite probleme pe care d-voastră le știți, le aveți și le întâmpinați. De ce nu, să încercăm să le găsim și răspunsul. În plus, putem contribui la modificarea legislației actuale cu privire la înființarea și finanțarea ONG-urilor”.

Bogdan Tălmaciu, secretar de stat în Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, a explicat care este rolul Ligii pentru Relația cu Societatea Civilă:

„De ce această Ligă pentru Relația cu Societatea Civilă? Ideea nu este una nouă, o avem de mult, ne-am gândit și am creat această structură la nivelul Tineretului Social Democrat tocmai ca o pârghie, ca un element suplimentar de comunicare între d-voastră, ca reprezentanți ai societății civile, și autoritățile publice locale și centrale. Avem structuri în toate județele din țară, cu coordonatori. Pe de o parte, vrem un dialog permanent atât prin întâlniri directe, cât și în mediul online. Vrem, de asemenea, să dezbatem toate propunerile din administrația publică locală și centrală și asta ca să ne ducă la scopul direct de creștere a transparenței decizionale, dar și la creșterea gradului de implicare activă și proactivă a societății civile în actul de guvernare local sau național”.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular