AcasăActualitateTudor Gheorghe și-a început turneul prin țară la Izbiceni

Tudor Gheorghe și-a început turneul prin țară la Izbiceni

Vineri, 22 februarie, ora 19.00, la centrul Cultural „Tudor Gheorghe” din comuna Izbiceni a avut loc premiera spectacolului „Ce-am avut și ce-am pierdut”, susținut de maestrul Tudor Gheorghe. Încasările de pe urma acestui eveniment vor fi donate micuțului Cătălin, un copil din Corabia grav bolnav.

„Ce-am avut și ce-am pierdut” este un spectacol-omagiu adus civilizației rurale și dedicat marelui scriitor Marin Sorescu, ce va avea loc și în data de 1 aprilie a.c. la Sala Palatului din București. Timp de două ore, la Centrul Cultural din Izbiceni a fost prezent și Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii „Vorbe Grele” de pe Antena 3, realizând o emisiune cu Maestrul în direct de pe scenă.

tudor gheorghe

Locuitorii din Izbiceni au apreciat foarte mult faptul că Tudor Gheorghe și-a început turneul chiar de la ei din sat. De altfel, Izbiceniul este și casa lui Tudor  Gheorghe care, întotdeauna, vorbește lumii întregi cum merge mereu la casa lui din… Izbiceni. Pentru locuitorii comunei Izbiceni, Tudor Gheorghe a devenit un consătean al lor, nu numai prin Centrul Cultural care îi poartă numele, ci și printr-o sală de expoziție din cadrul Muzeului din Izbiceni, unde Maestrul Tudor Gheorghe a binevoit să-și doneze o parte din obiectele personale.

„Le amintesc mereu prietenilor mei din toată lumea că: „Merg și eu la casa mea… la Izbiceni”. (…) În anii ‘70 am venit aici (la Izbiceni – n.r.!) la acest cămin Cultural, la o șezătoare culturală(…). Este o onoare pentru mine că există în acest sat de gospodari cea mai frumoasă sală de spectacole din spațiul rural din România”, a spus maestrul.

Primarul Mircea Velica, artizanul a tot ce înseamnă acte de cultură în comuna Izbiceni, a ținut să-i mulțumească lui Tudor Gheorghe pentru onoarea de a fi prezent în sala Căminului Cultural din Izbiceni cu un concert în premieră națională și a  vorbit, printre altele, despre importanța actelor de cultură în aceste vremuri grele pentru țară.

„Vrem să demonstrăm că se poate trăi, deși suntem în plină criză, într-o normalitate în care oamenii nu numai că muncesc dar pot să îndeplinească și acte de cultură. Acest Centru Cultural, care poartă, cu mândrie, numele de «Tudor Gheorghe» are o activitate intensă și îl mulțumesc și maestrului pentru acest lucru”, a încheiat Mircea Velica.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments