AcasăActualitateTudor Gheorghe va concerta la Slatina

Tudor Gheorghe va concerta la Slatina

Maestrul Tudor Gheorghe va susține, duminică, 21 septembrie a.c., concertul „Lecția”, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Slatina, prin grija primarului Minel Prina, și de Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina.

Spectacolul „Lecția” are o denumire simbolică, este unic, plin de iubire și de patriotism. Maestrul vine în întâmpinarea profesorilor, elevilor și tuturor spectatorilor cu un nou concert, pentru a le arăta cât de frumoasă este limba română. Slătinenii vor avea parte de mult umor, Tudor Gheorghe interpretând texte excepționale, poezii deosebite, și aducând în centrul atenției adevăratul folclor românesc.

tudor gheorghe 594Iată ce spune Tudor Gheorghe despre concertul intitulat „Lecția”: „Dicționarul explicativ al limbii române dă cinci definiții pentru cuvântul „lecție”. Departe de a cădea în didacticism, spectacolul meu „Lecția” are câte ceva din toate cele cinci definiții. De la pledoaria pentru păstrarea curățeniei limbii române, la redescoperirea primelor manifestări literare prezentate cu umor, unele sub formula „știați că?”, de la candoarea exprimării poetice a iubirii, romantice sau erotice, până la cea mai frumoasă poezie de dragoste și până la cum ne-am pierdut vocalele din cuvinte sau despre ce n-ar trebui să uităm: să iubim. Iată câteva din temele pe care le vom dezbate în spectacolul Lecția.”

Biletele s-au pus în vânzare încă din acest week-end, la casa de bilete a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, prețul unui bilet fiind de 50 lei.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular