AcasăPoliticaUn candidat femeie la primărie este un lucru absolut realizabil

Un candidat femeie la primărie este un lucru absolut realizabil

Mai întâi de toate, pentru cititorii noștri, aș dori să vă prezentați. Ce funcție ocupați în noul PNL?

Sunt copreședinte al Organizației de Femei PNL Olt, membră în Comitetul Executiv Județean și reprezentant al Colegiului 2 Olt.

De ce ați ales PNL?

Din aceleași considerente pentru care am ales să mă alătur Partidului Democrat Liberal în 2010. În primul rând, este singurul partid în care mă regăsesc.

ramona oncescu pnlAm ales PNL, pentru că respect munca și seriozitatea, moralitatea, libertatea și statul de drept. Am ales PNL pentru că doresc să trăiesc într-o Românie dreaptă,  prosperă, care să promoveze valorile și corectitudinea.

Ce pot face doamnele pentru o Românie mai bună, mai corectă și mai prosperă?

Aș răspunde cu un citat: „Educi un bărbat, educi un bărbat. Educi o femeie, educi o întreagă generație”. (Brigham Young)

Cine contribuie cel mai mult la educația copiilor? Mama, femeia… Printr-o educație corectă, avem și o societate corectă și prosperă. Doamnele, prin hotărârea și forța lor, pot constitui motorul schimbării în bine în societate.

E  loc și pentru doamne în politica mare?

Din ce în ce mai mult, dar nu atât cât ar fi normal. Și spun asta deoarece conform Raportului Global al Echilibrului de Gen pe 2014, România se situează pe locul 91 din 142 de țări analizate, în ceea ce privește egalitatea de gen din viața politică.

O Românie democratică trebuie să prezinte un echilibru între implicarea femeilor și bărbaților în mediul politic dar și public. Cu siguranță, însă, vom asista, în viitorul foarte apropiat, la o reprezentare din ce în ce mai mare a doamnelor în  spectrul politic.

Poate Slatina să aibă o femeie primar? Sau acest lucru este încă o utopie?

Aș zice că „utopie” este prea mult spus… Dacă, în 1930, un sat de oameni simpli din județul Vaslui au votat prima femeie primar, pe Luiza Zavloschi, consider că, la ora actuală, un candidat femeie la primărie este un lucru absolut realizabil.

Dedicarea unei femei, răbdarea, experiența și capacitatea ei de a rezista la stres pot fi atribute care să o recomande cu succes la o astfel de funcție.

Veniți din vechiul PDL… Cum colaborați cu noile dvs. colege din vechiul PNL?

Fuziunea s-a realizat foarte bine între cele două organizații. Toate deciziile și acțiunile noastre se hotărăsc de comun acord. Nu există neconcordanțe…

Până mai ieri, toate partidele din România aveau o atitudine misogină în privința promovării femeii în posturile politice importante. De ceva timp, iată, doamnele din politica românească au început să ocupe poziții cheie. Cum o  puteți caracteriza pe doamna Siminica Mirea, copreședinte PNL Olt?

O doamnă cu un curaj și o ambiție de invidiat. Când a preluat organizația PDL Olt, în 2012, probabil că mulți nu i-au dat nicio șansă. Practic, dumneaei a construit din nimic o nouă organizație. Și nu a fost deloc ușor.

Dar vedeți de câtă perseverență și determinare poate da dovadă o femeie, atunci când dorește să realizeze ceva? Doamna Mirea a reușit, în ciuda tuturor obstacolelor, și o apreciez foarte mult pentru că este o învingătoare pe toate planurile.

Vorbiți-ne despre acțiunile organizate de femeile liberale. Care sunt următoarele acțiuni pe care urmează să le organizați?

Ultima acțiune recentă a fost de 8 Martie, iar în perioada imediat următoare vom avea o acțiune, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

După Paști, vom reîncepe Campania „PNL are grija de sănătatea ta”, prin care vom oferi consultații oftalmologice gratuite și verificarea glicemiei locuitorilor din județul Olt.

Care este mesajul dvs. pentru femeile din județul Olt?

În primul rând, să fie conștiente de valoarea lor și de rolul important pe care îl ocupă în societate, să lupte pentru convingerile lor, să aibă curajul de a face politică și să ni se alăture nouă, Organizația de Femei PNL!

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES

12 COMENTARII

 1. Am citit cu atentie si ami place cum gandeste aceasta fata.Eu nu o sa votez niciodata un partid,eu votez omul.

 2. Cred ca a venit momentul sa mergem pe mîna unei femei tinere,caci de hoti si de traseisti ne-am saturat,as vota cu mare drag o femeie,dar nu cred ca Ciugulea vrea sa scoata în fata o femeie,pentru ca nu-l avantajaza! Asa ca o sa ne trezim la alegeri,tot cu vre-o lichea.

 3. baaaaaiiiii, treziti-va mai lingai pnl-isti, acum ce faceti va dati comenturi unul altuia, ma scarbiti, tara de 2 lei, cu oameni la fel

 4. O fi fata asta asta desteapta,curata,credinceoasa,dar cu o floare nu se face primavara!Nu am vazut-o sa iasa pe un post de televiziune local,sa vedem si noi ce pregatire are si ce perspective are pentru Orasul nostru.

 5. PAREREA ME-A ESTE CA,TREBUIE SA AVEM MAI MULTE PERSOANE LA OLT,DE CALITATEA ACESTEI DOAMNE.
  VA DORESC MULT SUCCES SI O CARIERA FRUMOASA!

 6. Ma bucur sa vad asa ceva.Tot cartierul EUGEN. IONESCU va voteaza si vreau sa faceti treaba buna la primarie,cum ati facut la piscina din cartier.

 7. Interesant! Vad ca gîndeste constructiv si ar fi bine sa o cunoastem mai bine!

 8. In primul rînd,vreau sa o felicit pe RAMONA pentru decizia luata de a intra în politica.Eu nu vb
  . de partide politice si cred ca este gresit sa gîndim asa.Stiu ca este o fata desteapta si credincioasa
  si asteptam cu mare nerabdare sa te gasim pe lista alegerilor la primaria Slatinei.

 9. Iata de ce PNL-ul o sa o ia in barba la urmatoarele alegeri. In loc sa ii traga, cel putin pentru inceput, pe linia 2 pe PD-L-istii urati de atat de multi romani, ii scoate in fata. Iar acestia nu isi dau seama ca daca nu au rabdare 1 tura or sa ramana cu mana goala !

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments