AcasăInterviuUn partid trebuia să spună adevărul și în acest județ, iar noi...

Un partid trebuia să spună adevărul și în acest județ, iar noi am decis ca acesta să fie Partidul Mișcarea Populară

D-le președinte, iată, Partidul Mișcarea Populară prinde aripi. Ce înseamnă pentru români această nouă formațiune? Dar pentru județul Olt?

Partidul Mișcarea Populară a luat naștere pe fondul indignării în masă a poporului român față de incapacitatea și insolența actualului Guvern USL. Credibilitatea tuturor partidelor existente astăzi pe scena politică românească tinde spre zero. Uitați-vă la sondajele cele mai recente și vedeți ce înseamnă USL în ochii poporului. Stânga lui Ponta și Antonescu se comportă lamentabil, atât pe plan intern, cât și în relațiile cu lumea civilizată. Partidul Mișcarea Populară este o formațiune de centru-dreapta, creștin-democrată, axată pe reformele liberale, un partid capabil să recâștige încrederea oamenilor onești și drepți ai acestei țări. Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de principii și valori menite a sta la baza democrației moderne europene.

marian vasile interviuPentru județul Olt, Partidul Mișcarea Populară a venit ca o gură de oxigen pentru oamenii cinstiți care văd dezastrul și nu au un cadru organizat unde să se exprime. Va fi o tribună a democrației adevărate pentru toți cetățenii Oltului care – acum – au pumnul în gură. Un partid trebuia să spună adevărul și în acest județ, iar noi am decis ca acesta să fie Partidul Mișcarea Populară.

Care vor fi următorii pași ai Partidului Mișcarea Populară, filiala Olt?

Așa cum am declarat în toate conferințele de presă, ținute înainte a fi depuse documentele pentru înființarea acestui partid, Fundația Mișcarea Populară este cea care va furniza, pentru început, resursa umană și programatică a Partidului Mișcarea Populară. Nucleul Fundației a avut și are în continuare menirea de a atrage oameni cu potențial intelectual, în primul rând, oameni care au înțeles să urmeze principiile și valorile autentice de dreapta. La ultima ședință a Fundației, în cadrul Proiectului „Toamna Mișcării Populare din Olt”, au fost stabilite o serie de activități civice, care – iată, acum – vor fi preluate de Partidul Mișcarea Populară. Între aceste manifestări, aș puncta doar două. Prima – o dezbatere pe teme de agricultură, unde vor fi invitați specialiști în domeniu, parlamentari, întreprinzători privați și țărani, care vor încerca să răspundă la întrebările: «De ce agricultura românească a ajuns în sapă de lemn, în guvernarea USL?» și «De ce astăzi țăranul român este mai oropsit ca niciodată?»

ctin nitu si nicolae nica
Doi mari artiști: Constantin Nițu și Nicolae Nica

Al doilea eveniment va consta în lansarea unei broșuri despre viața și opera celor doi mari artiști populari ai județului Olt: Constantin Nițu și Nicolae Nica! Doi maeștri a căror notorietate a depășit de mult granițele României, dar care – în țara lor – sunt ignorați și părăsiți de actualele autorități, care au politizat cultura la maxim. Vom arăta opiniei publice din Olt că, în județul nostru, mai sunt încă modele de urmat, iar Constantin Nițu și Nicolae Nica reprezintă, prin conduita lor morală și prin arta lor populară, două astfel de modele.

În continuare, așteptăm documentele juridice de la Centru și, în cel mai scurt timp, vom trece la constituirea organizațiilor Partidului Mișcarea Populară în tot județul Olt. Vom contura – mai întâi – organizația județeană, care, în fapt, există în carne și oase. Toate temele pe care Fundația Mișcarea Populară le-a creionat de la înființare și până în prezent vor fi preluate de Partidul Mișcarea Populară, formațiune care, prin noii săi membri, va pune în operă, întocmai și la timp, gândirea cu care a plecat la drum Fundația. Așteptăm oameni nepătați, din toate categoriile sociale, elite intelectuale, tineret și chiar oameni din presa liberă, asupra cărora puterea politică aplică, prin mijloace specifice, un boicot economic nemaiîntâlnit de la Revoluție încoace.

M-aș opri aici, cu privire la modul și tehnica prin care noi vom constitui filiala Olt a Partidului Mișcarea Populară, precum și organizațiile municipale, orășenești și comunale, pentru a nu le crea neplăceri oamenilor noștri de legătură din județ, în acest sens referindu-mă la prigoana pe care o pot exercita asupra lor anumiți lideri ai actualei puteri politice.

Cum catalogați economia românească sub stăpânirea USL?

Guvernarea actuală a devenit o afacere din ce în ce mai pesedistă, din ce în ce mai puțin liberală și din ce în ce mai puțin dornică de a face ceva pentru oameni. Promisiunile și angajamentele pe care și le-a luat Guvernul Ponta au fost repede uitate, ele încadrându-se în celebra sintagmă „Limba de lemn a comunismului”. Asupra economiei românești apasă nori negri. Micii și marii întreprinzători, comercianții, salariații simt, cu vârf și îndesat, acest lucru. Cel mai mare pericol îl constituie tentativa actualei puteri de a atenua efectele acestei tendințe catastrofice prin mijloace populiste. Aceasta nu face decât să amâne scadențele și să adâncească, pe termen mediu și lung, starea de sărăcie. E drept, cu beneficii electorale pentru PSD, pe care le vom plăti tot noi, cei fără de putere, foarte scump după aceea.

Era nevoie de un proiect politic care să lase la o parte iluziile social-democrate, de care – iată – până și PNL vrea să se dezbare, fiindcă pesediștii împart între ei ceea ce n-au produs încă. Noul partid, Mișcarea Populară, va sprijini inițiativa privată, pentru a înlesni stabilitatea mediului economic și pentru ca economia românească să poată obține cu adevărat statutul de piață funcțională. Fără democrație economică, prin capitalism și piețe emergente, fără crearea locurilor de muncă, democrația politică din România va rămâne doar o urnă mobilă la îndemâna pesediștilor, plimbată pe străzi, așa cum au făcut și la referendumul pentru demiterea lui Băsescu. România are nevoie de spirit de inițiativă, de îndrăzneală, de oameni liberi și de presă liberă…

Că tot ați amintit de libertatea de expresie, cum vedeți presa de la Olt?

Îi cunosc pe toți ziariștii din Olt, atât pe cei de la presa scrisă cât și pe cei din cele două televiziuni. Îi cunosc și îi respect pentru profesionalismul lor. Însă, de când au venit băieții ăștia la putere – pesediștii, în cârdășie, din păcate, cu cei care au trădat PDL – libertatea de expresie din Olt are din ce în ce mai multe limite. Nu am nicio problemă cu cei care mă atacă la ordin, fiindcă ei înșiși vor fi – în viitorul apropiat – victimele acestei puteri discreționare. Nu-mi rămâne decât să-i compătimesc pe aceștia. Fiindcă situația lor ține de ideea pe care v-o spuneam referitor la economia românească sub PSD: dacă nu există echilibru politic și echilibru economic, libertatea de expresie are și ea de suferit. Când ziariștii sunt datori puterii politice, oricare ar fi aceasta, cum pot fi ei liberi? Datoria se plătește. Când nu o plătești cu bani, o plătești altfel – cu supunere. Repet: îi respect pe toți ziariștii din Olt și le doresc tuturor să aibă puterea economică de a nu mai fi obligați să se pună în slujba niciunei formațiuni politice.

Primul lucru pe care l-a făcut PSD Olt, atunci când a venit la putere, a fost acela de a-și subordona presa, așa cum știa el mai bine, încă de pe timpul lui Adrian Năstase. Dacă se va continua așa, mai devreme sau mai târziu, dictatura se va instaura pe deplin.

De ce Partidul Mișcarea Populară și de ce mărul ca siglă pentru această formațiune?

După cum se știe, mișcarea înseamnă viață. Iar Mișcarea Populară, viață în toată plenitudinea ei: din punct de vedere democratic, moral, social, cultural și economic, ca să dau cea mai sintetică definiție a partidului nou-înființat.

Cât privește „Mărul”, ca siglă a partidului, acesta este un simbol al sănătății națiunii. Îndemnul meu e să mușcați din măr și, deodată, vă veți da seama că Raiul propus de USL este, de fapt, un fel de „Cutie a Pandorei”, din care s-au revărsat asupra românilor toate afuriseniile și răutățile pământului. Mușcați din măr și veți simți gustul libertății!

Aceasta este explicația pe care o dau eu acestui  simbol, la care trebuie să adăugăm oameni de valoare și mesaje autentice, pentru a ne face înțeleși.

LINIA ÎNTÂI

3 COMENTARII

  1. iar in ce priveste lupta mea pe frontul publicatiilor media, ma aflu mereu pe linia1

  2. Vise,vise! Miscarea poPULAra: rahat cu apa rece! Pai nu sunteti voi,aia de la PDL,care ati distrus ROMANIA?

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments