AcasăOra SatuluiUn primar de pomină: Gheorghe Florea!

Un primar de pomină: Gheorghe Florea!

În comuna Priseaca, de ani buni, se desfășoară un război surd, de gherilă, între primarul Gheorghe Florea și… restul lumii. Am spus… restul lumii, fiindcă d-l primar are în spate o istorie a unor procese pierdute, păgubitoare pentru întreaga comunitate, avându-se în vedere că daunele materiale cuvenite celor aflați în litigiu cu șeful Executivului din Priseaca, daune stabilite prin hotărâri definitive ale instanțelor, au fost și vor fi plătite din bugetul local, adică din buzunarul poporului.

gheorghe florea priseaca
Gheorghe Florea

Ultima mare „realizare” a lui Gheorghe Florea, în „beneficiul” locuitorilor din Priseaca este pierderea procesului cu fostul lui viceprimar, Ion Ilie Roșu, care a avut un mandat de… 21 de ore, Tribunalul Brașov admițându-i acestuia reclamația și dispunând, prin Sentința 3911/2013, reîncadrarea lui în funcțiile din care fusese demis. Este adevărat că hotărârea nu este încă definitivă, fapt care-i asigură primarului o gură de oxigen, însă este la fel de adevărat și faptul că, într-un caz similar, prin demiterea la fel de abuzivă a altui viceprimar, Nicolae Luțu, care l-a „bătut”, de asemenea, în instanță pe Gheorghe Florea, bugetul comunei a fost prejudiciat cu circa trei miliarde de lei vechi, în urma a două sentințe penale definitive, Judecătoria Slatina dispunând atunci începerea urmăririi penale a lui Gheorghe Florea, pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Se pare că năstrușnicul primar n-a tras învățăminte din această pățanie, iar locuitorii comunei Priseaca vor fi nevoiți să suporte prejudiciul, din taxele și impozitele pe care ei le plătesc către bugetul local, primarul fiind obligat să plătească din nou doi viceprimari, în loc de unul.

sentinta priseaca netCeea ce frapează, în mod deosebit, la acest primar este faptul că, de ani de zile, el întreține o stare conflictuală, cu consecințe dezastruoase asupra activității Autorităților publice locale, aflându-se în război deschis nu numai cu inamicii politici, dar și cu proprii lui consilieri pesediști, fapt stipulat și într-un document al Prefecturii Olt, nr. 155 din 17.03.2011, prin care se comunică atitudinea lui Gheorghe Florea, atât președintelui CJ Olt, d-l Paul Stănescu, cât și vicepreședintelui CJ Olt Ioan Ciugulea și prin care i se cere primarului nărăvaș, „să dea dovadă de rațiune și voință, în realizarea interesului public și să abandoneze lupta politică, bazată pe interese meschine”.

Instanțele judecătorești, prin decizii și sentințe (Sentința Penală nr. 796/2012, Sentința Penală 815/2012) au ajuns la concluzia că primarul din Priseaca încalcă legea. Cu toate acestea, el continuă să schimbe aleșii locali, viceprimarii, după bunul plac.

viceprimar demis priseaca
Ion Ilie Roșu

Așa s-a întâmplat și cu Ion Ilie Roșu care, pe data de 22.06.2012, la propunerea chiar a acestui primar de legendă, a fost ales viceprimar la Priseaca. A doua zi, la ora 8 dimineața, mandatul lui Roșu avea să ia sfârșit, primarul Gheorghe Florea dispunând, discreționar și abuziv, demiterea acestuia.

Este greu de înțeles de ce șefii politici de la județ ai acestui primar îi trec acestuia cu vederea practicile ilegale și atât de costisitoare pentru bugetul și așa sărac și sărăcit al comunei Priseaca.

De menționat faptul că, la data de 20 martie a.c., șase consilieri locali au considerat că e de datoria lor să informeze Consiliul Județean asupra abuzurilor comise de primarul Gheorghe Florea, informându-i că acesta i-a obligat să semneze demisii în alb, cu care să-i șantajeze, în cazul în care nu ar vota proiectele pe care le are el în cap. (Scrisoarea către d-l Paul Stănescu puteți să o citiți mai jos…)

Deși faptele primarului sunt atât de vizibile și în total dezacord cu legea, morala, bunul-simț și fișa postului, acesta sfidează evidența, continuând să producă, în Primărie, pe bandă rulantă, doar scandaluri și vrajbă, blocând exercițiul democratic al Consiliului Local și nefăcând ceva concret pentru comunitatea care l-a investit, cu bună credință, în vârful… șurii.

LINIA ÎNTÂI

DOMNULUI PAUL STANESCU PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN OLT, PREȘEDINTE P.S.D. OLT

SPRE ȘTIINȚA DOMNULUI ION CIUGULEA VICEPREȘEDINTELE CONSILIULUI JUD. OLT,
PREȘEDINTE P.N.L. OLT

 “Noi consilierii P.S.D. din cadrul Consiliului Local PRISEACA: MURUGĂ NICULAE, MIHAI SEBASTIAN și GHICA CRISTI, vă informăm că la data de 18.03.2013, am depus „un Proiect de Hotărâre” privind schimbarea din funcția de viceprimar al d-lui SĂNDOI GABRIEL. În demersul nostru suntem sprijiniți de doi consilieri locali PNL și de un consilier local PP-DD.

Din motivele pentru care solicităm schimbarea din funcție enumerăm câteva :

– lipsa studiilor – este inadmisibil ca în anul 2013 să ocupe o asemenea funcție având doar 8 clase;

– lipsa de profesionalism – neavând niciodată o funcție de conducere, nu știe cum să facă să-și organizeze munca la postul pe care-l ocupă. De curând s-a ocupat de împrăștiat îngrășăminte (din fonduri europene) pe izlazul comunal, iar așa de bine a rezolvat problema că la o săptămână de la acțiune o parte din îngrășăminte se află în curțile oamenilor (RUSU ION – 55 saci);

– de la investirea în funcție a tolerat și tolerează în continuare săpături în izlazul comunal în satul Buicești, pentru care se scot anozi și deșeuri din fier și aluminiu distrugându-se peste 6 ha din acest izlaz. El însuși în disprețul cetățenilor și-a permis să sape cu un utilaj, să scoată plăci din reziduuri de aluminiu, iar o asemenea placă vândută „la negru” valorează aproximativ 1500 RON.

Vă informăm toate aceste aspecte pentru a ști adevărul de la noi și nu de la d-l primar GHEORGHE FLOREA, care de când este în funcție a învățat foarte bine arta de a dezinforma și a minți.

Trebuie să știți că, noi consilierii locali de pe listele PSD de la locul I până la locul X, am semnat câte o demisie în alb în semn de solidaritate cu d-l primar. Ne-am dat seama mai târziu că de fapt a fost vorba de o înșelătorie, d-l primar folosind aceste demisii în semn de amenințare pentru a vota orice Proiect de Hotărâre, chiar dacă acest proiect nu corespunde cu voința cetățenilor care ne-au votat.

Pentru a ne justifica afirmațiile vă vom da câteva exemple:

– nu recunoaște că LUȚU NICOLAE a primit din bugetul Consiliului Local Priseaca suma de aprox. 2 miliarde lei vechi, deoarece primarul nu a dus la îndeplinire anumite hotărâri judecătorești. Tot timpul spune că LUȚU NICOLAE a încasat banii de la Trezorerie prin executare silită „de parcă Trezoreria are un cont de unde își încasează banii toți cei care câștigă procesele prin justiție cu primăriile”;

– din motive necunoscute se judecă cu un anume domn DUMITRAȘCU pentru care Consiliul local va plăti alte sute de milioane lei vechi;

– minte că Primăria Priseaca a promovat un proiect de apă și canalizare și fără rușine mai susține că este „eligibil”;

– nu recunoaște că pentru un „Proiect integrat”, promovat în anul 2009 s-au plătit aproximativ 4 miliarde de lei vechi, alegându-se praful de acel proiect, deoarece nu este eligibil;

– nu ne spune adevărul pentru care ROȘU ILIE a avut cel mai scurt mandat de viceprimar, de vineri de la ora 11:00 până sâmbătă la ora 7:00.

În momentul de față, domnul primar GHEORGHE FLOREA are două mai preocupări:

– să decoperteze o anumită suprafață din izlazul comunal pentru a scoate anozi și  reziduuri din fier și aluminiu;

– să concesioneze 200 m.p. din izlazul satului Buicești domnului PIȚU PETRIȘOR – consilier local și fratele secretarei Primăriei comunei Priseaca.

Tot ce vă informăm prin această adresă trebuia discutat în ședința de alegeri a organizației PSD Priseaca, ședință ce a avut loc la domnul primar acasă (ceva rușinos) și nu la Primărie, așa cum era normal, că doar am câștigat alegerile anul trecut (un primar și 8 consilieri).

Dar să știți că a fost o ședință model, nu a avut voie să vorbească nimeni în afară de cei din prezidiu: deputat, director Mediu și primar și nu au fost invitați toți consilierii PSD.

Precizăm prin acest demers că nu vrem să ne apărăm calitatea de consilieri, ci încercăm să apărăm imaginea PSD și pe a dumneavoastră, Domnule Președinte PAUL STĂNESCU, imagine de care cetățenii comunei Priseaca leagă toate faptele reprobabile ale primarului GHEORGHE FLOREA.

Dacă viceprimarul va fi schimbat din funcție, d-l primar are posibilitatea să-și aleagă un viceprimar cu carte, în cadrul Consiliului Local existând un fost primar, fost învățător, ingineri, medic veterinar, tehnicieni.”

Vă mulțumim!

faximil priseaca

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments