AcasăInterviuUn vaccin pentru revenirea bunului-simț, a cinstei și a onoarei nu s-a...

Un vaccin pentru revenirea bunului-simț, a cinstei și a onoarei nu s-a inventat!, a declarat Ovidiu Bunea, membru fondator al Mișcării pentru Regat și Coroană, președinte MRC Dolj

Iată că Superman  a căzut în cap… Ludovic Orban pare din ce în ce mai popular. Cu experiența dvs. politică, credeți într-o revenire spectaculoasă a acestuia în eșalonul întâi al politicii românești?

Impropriu spus Superman. Mai degrabă Tândală, cel care, alături de Păcală, ilustrează în folclor cuplul de prostovani ai satului. Din păcate, în cazul nostru, ai statului. Nu cred că domnul Orban este mai popular ca altă dată. Pentru echilibru, . Ludovic Orban este menținut, chiar și fără voia sa, în prima linie, cel puțin până la o reorganizare a dreptei.

Credeți că va reuși să inițieze construcția unui partid liberal, pentru salvarea valorilor de dreapta, a moralei creștine și a redării demnității românești, în acest concert politic și economic european?

Nu e nevoie de o reconstrucție a unui partid liberal, ci de un edificiu politic asemănător ca arhitectură Uniunii Creștin-Sociale din Bavaria. Abia atunci vom putea vorbi de o dreaptă democratică românească, de un partid serios, cu principii. Un mix între Maniu și Brătieni. Da, Orban alături de alte forțe care nu au tangențe cu partidul liberal, e obligat să încerce acest lucru. Nu știu dacă va avea curajul să o facă. Mai degrabă o văd pe Violeta Alexandru vârf de lance.

În acest context epidemiologic, catastrofal din punct de vedere economic, social, cultural, pentru România, mai contează un astfel de partid, mai contează principiile?

Anarhia înseamnă un dezastru garantat. Lipsa principiilor înseamnă anarhie. Mai ales, în asemenea vremuri tulburi, principiile sunt esențiale. Epidemia de Covid va trece, nu știu dacă epidemia lipsei de morală din societatea noastră va avea un leac. Un vaccin pentru revenirea bunului-simț, a cinstei și a onoarei nu s-a inventat. Cred ca acest tratament ne lipsește cel mai mult.

Oltul, ca și Doljul, pare că s-a predat cu toții Cîțului… Credeți că sunt nuclee liberale pro Orban?

Oltul si Doljul sunt două județe ținute captive în sărăcie, subdezvoltare si lipsa de cultură. Oltenia, în general. Toate partidele s-au comportat aidoma, pentru că toate partidele au fost reprezentate în zonă de oameni asupra cărora planează cel mare echivoc, adică de persoane îndoielnice. Cu toate acestea sunt convins că in Oltenia sunt oameni de toată isprava care să îi stea alături domnului Orban în greaua încercare de a salva dreapta românească. Nu neapărat liberali, ci simpatizanți ai dreptei conservatoare și neoconservatoare.

Cum catalogați discursul președintelui Iohannis după căderea guvernului?

Discursul domnului Iohannis este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor. Vinovatul principal pentru această nebunie politică și socială este Klaus Werner Iohannis, numit și premierul GRIVCO. Domnul Iohannis își arată adevărata natură de sorginte fesenistă. Domnul Iohannis este un produs comunist, o găselniță a serviciilor secrete provenite din fosta securitate ceaușistă și regret imens că l-am votat.

Dar discursul lui Cîțu în Parlament?

Nu cred ca este vreun român care să înțeleagă ce vrea să spună domnul Cîțu. Nici dacă aș apela la cititori în stele, la ghicitori și interpreți ai visurilor, nu aș avea succes. Mai mult, sunt ferm convins că nici domnul Cîțu nu înțelege ce vrea să spună. O Vasilică și un Vasilic au fost premieri ai României, o femeie și un bărbat. Niciunul dintre ei nu cunoaște limba română. De aceea, discursurile lor seamănă cu un acces de tuse.

Ce intenționează Iohannis și cum credeți că va fi văzută atitudinea lui de către cancelariile euro-atlantice?

Iohannis va face un joc de neînțeles pentru un responsabil al statului valid psihiatric. Poate că a suferit vreun accident în desele vacanțe avute, poate a căzut pradă vreunui atac psihotronic, altfel nimeni nu poate să-si explice deviațiile sale. Ori politica românească se face în altă parte și domnului Iohannis i s-a luxat dreptul la schi și golf.

Ce-ar mai fi de spus?

Totuși, o parte din răspunderea pentru situația dezastruoasă a țării o au urmașul partidului comunist, PSD, și serviciile secrete, urmașe ale Securității, plus uneltele lor din celelalte partide, lesne de observat, cum este, de exemplu , „omnipotentul” Lucian Bode. Poate că e nevoie de o lege a lustrației adaptată vremurilor noastre. Să trecem cu bine peste criza economică care ne va întoarce pe dos viețile și peste iarna care își rânjește deja colții. Mă tem că nu vom ieși cu bine la liman. Sper să mă înșel!

A consemnat Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments