AcasăEditorialUnde se ascunde lumina, atunci când, la PSD, ea se stinge!

Unde se ascunde lumina, atunci când, la PSD, ea se stinge!

În România plagiatului bine făcut, războiul de gherilă al lui Victor Ponta cu poporul român continuă. Mitomanul este împins de la spate, ca să mențină această stare beligerantă, de către căpcăunii roșii, care au cotizat consistent în campania pentru Cotroceni.

În fața victoriei nete a lui Klaus Iohannis, baronii lui Ponta sunt descumpăniți, aflându-se în imposibilitatea de a-și recupera sumele imense cheltuite, mai ales acum când România pare a fi guvernată de DNA.

Visul lor, acela ca Victor Ponta să le remită parandărătul măcar până la Paști s-a năruit definitiv. Ponta este prizonierul acestor dihănii, care au continuat devalizarea României după guvernul Boc, societatea românească radicalizându-se la maxim și fiind capabilă să-l mănânce pe plagiator, cu morcov cu tot. Calmul și pacea socială au devenit flori rare, în aceste momente de cumpănă pentru țară.

Pe de altă parte, prostia imensă, indecența și atitudinea de neam prost de care a dat dovadă Victor Ponta, precum și aroganța unor pesediști îmbuibați, în campania electorală i-a pus pe gânduri pe unii dintre adepții PSD, oameni serioși, care vedeau, în această formațiune, acel ideal de stânga, generator de solidaritate, de stabilitate, de crearea unor locuri de muncă și de stopare a jafului național, jaf care nu s-a oprit nicio clipă din 1990 încoace.

Majoritatea primarilor pesediști din Olt răsuflă acum ușurată. Mulți dintre ei se întreabă cum a fost posibil să-l venereze și  să-l aplaude, până la delir, pe acest om de nimic, precum Victor Ponta, iar alții se întreabă retoric: „Pe unde mai scotea acest popor cămașa, dacă – Doamne-ferește! – câștiga imberbul ăsta?”

Lui Victor Ponta îi convine ceea ce face DNA cu oamenii săi, nădăjduid că va scăpa de ei, iar el se va pierde, în câteva luni, în anonimat, devenind astfel basma curată. Baronii, însă, gen Bunea Stancu de la Brăila, nu se vor lăsa până nu-l vor trage și pe el în rahat. Fiindcă, nu poți să te dai justițiar și să faci curățenie în partid, atâta timp cât ai fost complice la fărădelegea generală înfăptuită de oamenii tăi.

Când am scris, cu două săptămâni în urmă, că Vanghelie are mai mult caracter decât Ponta, n-am greșit prea mult, având în vedere măcar faptul că sfertodoctul primar de la sectorul 5 nu se ascunde după cocean, precum Victor Ponta. El iese la bătaie, își asumă incultura și faptele, pe când lui Victor Ponta îi țâțâie curul de frică, încercând să dreagă mohorul în fața națiunii, prin niște danii populare de ultimă oră, care se vor sparge, din păcate, în capul noului ministru al Finanțelor, conjudețeanul nostru Darius Vâlcov. De data asta, însă, noi îl compătimim pe Vâlcov pentru poziția în care se află și, mai ales, pentru riscul pe care și-l asumă, în acest moment, când corabia PSD se clatină năprasnic, iar șobolanii roșii încearcă să-și scape pielea, conform ziceri lui Ponta: „Scapă cine poate!”

PSD are un imens gol de popor, în aceste momente. A spune că guvernul Ponta va supraviețui radicalismului care s-a pornit în  societatea românească, e echivalent cu a spune că Vanghelie poate să scrie, după dictare, un text, fără nicio greșeală de gramatică, de la cap la coadă. Până la Paști, baronii PSD îl vor debarca pe Ponta și, probabil că, tot atunci, îi vor vopsi și ouăle în culoarea lui preferată: roșu sângeriu!

De reținut e faptul că poporul a învățat să se apere de PSD și, cu siguranță, el își pune întrebarea:  „Unde se ascunde lumina, atunci când, la PSD, ea se stinge!”

La Mulți Ani, popor român!

Dumitru Sârghie

2 COMENTARII

  1. La multi ani ,,Linia Intai”!. Avem incă un an greu de luptă cu sistemul ofiterilor cu grade sub piele.Nu împărtăşesc ideea că numai PSD-ul are oameni de acest gen.Evident că trebuie să identificăm teroristii care ne împiedică să trăim decent,,,,,

  2. La mulţi ani ! Sărbători fericite, dragă Mitică ! Sunt fascinat, săptămânal, de capodoperele chirurgicale în mânuirea peniţei ( tastei ), trăind robinsonada explorării reale a politicii oltene. Să ne trăieşti !

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments