AcasăActualitateUniversuri, Nuanțe, Pasiune, Realism – vernisaj organizat de tinerii progresiști din Olt

Universuri, Nuanțe, Pasiune, Realism – vernisaj organizat de tinerii progresiști din Olt

25 de tineri artiști din Slatina, cu vârsta cuprinsă între 17 și 30 de ani, au avut posibilitatea de a-și expune lucrările pentru prima dată. Această inițiativă de a promova tinerii talentați din municipiul nostru a venit din partea Organizației de Tineret a UNPR Olt, dar și de a strânge bani pentru două tinere care au fost lovite de o mașină, pe trecerea de pietoni, aflându-se, în momentul de față, în comă.

expozitie 3Sub genericul „Universuri, Nuanțe, Pasiune, Realism”, vernisajul organizat la sediul central al UNPR Olt a cuprins peste 200 de lucrări de pictură, grafică, fotografie, vase de lut, icoane și goblenuri. Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, 23 octombrie, unde, alături de tinerii artiști, au fost prezenți: Emil Albotă – ministru secretar de stat în Ministerul Educației și prim-vicepreședinte UNPR Olt, senatorul Teiu Păunescu, Jenel Copilău, Cosmin Ciorei – președinte al Organizației de Tineret a UNPR Olt, Diana Dobrescu – președinte al Organizației de Studenți a UNPR Olt, Ștefan Gibea – președinte al Organizației de Elevi a UNPR Olt, pictorul Marius Vancea, Viorel Curt – lector universitar, profesori, precum și zeci de iubitori de artă.

expozitie 2Vernisajul a fost deschis până duminică, 25 octombrie, ora 12.00, timp în care zeci de iubitori al frumosului a călcat pragul sediului UNPR Olt.

DISCURSURI ȘI FELICITĂRI

„Scopul inițiativei a fost crearea unui ambient cultural inedit, destinat tuturor iubitorilor de artă din oraș, precum și încurajarea și promovarea tinerilor artiști aflați la începutul carierei. Noi, Organizația de Tineret, vom face un pas în spate, lăsând în față tinerii artiști care ne-au pus la dispoziție aceste lucrări minunate”, a declarat Cosmin Ciorei.

Secretarul de stat în Ministerul Educației a felicitat inițiativa tinerilor progresiști, declarând că lucrările expuse arată pasiune: „Țin să felicit echipa de tineret a UNPR Olt, pentru această inițiativă, pentru munca depusă. Mă bucur să văd atât de multe lucrări frumoase, lucrări care, dincolo de formă și culoare, sunt convins că au, în conținutul lor, și o parte din sufletul d-voastră. Am văzut pasiune, am cunoscut talente și, peste toate, m-am convins, o dată în plus, că tinerii au o valoare incontestabilă și incomensurabilă. Este meritul lor și datoria noastră să îl recunoaștem! Felicitări!”

Și senatorul Teiu Păunescu s-a declarat încântat de inițiativa tinerilor progresiști de a fi alături de artiștii aflați la început de drum, spunând: „Sunt încântat să văd că avem, în Slatina, asemenea tineri talentați. Într-o societate în care toată lumea se ocupă mai mult de producție, de comerț, de alte lucruri, avem și tineri cărora le place arta. Îi felicit și sper să aibă succes în viață”.

unpr expozitie 1Diana Dobrescu, președinte al Organizației de Studenți a UNPR Olt, a fost, la acest eveniment, în calitate de organizator, dar și de artist. Vizibil emoționată de impactul pe care l-a avut acțiunea, a declarat: „Mă bucur să constat că sunt oameni care apreciază arta și susțin tinerii în ceea ce-și doresc să facă. Vorbesc, acum, în calitate de organizator, dar și de artist. Mă bucur că tinerii au avut această inițiativă de a realiza ceva pentru artiști. Este o muncă titanică să stai în atelier ore, zile, poate chiar și luni de zile, pentru a face un desen care pare, relativ, ușor. Tocmai că știu ce înseamnă munca în atelier, am considerat că trebuie să ne implicăm în acest proiect. Mă bucur să văd că sunt profesori alături de noi și ne susțin în continuare, chiar dacă am terminat liceul. Sper să vă bucurați de această expoziție, pentru că este munca onor copii frumoși și talentați”.

Chiar dacă nu a putut ajunge la vernisajul organizat de tinerii pe care-i susține, de fiecare dată, senatorul Ion Toma, președintele UNPR Olt, a ținut să-i felicite, pe o rețea de socializare: „Iată că tinerii noștri sunt, deopotrivă, implicați, talentați, responsabili și determinați să reușească. Atât din punct de vedere profesional, cât și uman, dau dovadă că tânăra generație dispune de toate calitățile necesare pentru a schimba România în bine. Dragii mei, sunt mândru de voi, și vă felicit pentru inițiativă! În același timp, îi invit pe toți iubitorii de artă din Slatina, să ne viziteze, și să cunoască tineri artiști de mare perspectivă! Bravo!”

În continuare, vă prezentăm tinerii artiști slătineni care au expus în cadrul vernisajului: Alexandru Emilian Nicola, Ana Maria Corsin, Ana Maria Marinescu, Gabriela Toloș, Cătălin Velea, Adrian Gibea, Laura Radu, Bogdan Streche, Loredana Budică, Delia Constantinescu, Vlad Florescu, Cristina Filip, Andrei Neciu, Adina Manolache, Teodora Cocoșilă, Elena Tache, Jessica Zamfirescu, Andra Dascălu, Diana Dobrescu, Gheorghe Diaconu, Alina Turea, Valeriu Gheorghe, precum și elevi ai Palatului Copiilor „Adrian Bălan” Slatina: Andreea Sebe, Gino Constantin, Raluca Pârlea, Ionela Lazăr, Valeriu Grigore, îndrumați de profesor Lucian Truță.

Ionuț DUMITRESCU

3 COMENTARII

  1. Daca vrei sa-ti bati joc de o generatie fa-o sa-si piarda vremea fara rost.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments