AcasăPoliticaUNPR face jocurile, iar Ion Toma este mâna dreaptă a generalului Oprea!

UNPR face jocurile, iar Ion Toma este mâna dreaptă a generalului Oprea!

Răsărit dintr-o bizară aritmetică parlamentară, pe vremea dictaturii portocalii, UNPR este, astăzi, unul dintre cele mai influente formațiuni politice din România. Partea luminoasă și pozitivă a acestui partid este aceea că i-a cam scos pe unguri de la „ruleta” destinului acestui popor, scutindu-ne pe noi, măcar pentru o perioadă, de rânjetul savant al lui Kelemn Hunor și de aroganța acestui partid – UDMR – care a tot stat la masa bucatelor din 1990 încoace.

Partea negativă a UNPR constă în faptul că, în ciuda tuturor evidențelor, Gabi Oprea susține încă un guvern corupt și un prim-ministru ca șef al corupților, care dă (ca nimeni în Europa) cu subsemnatul la DNA.

ion toma si gabriel oprea la slatinaNu e cazul să mai exemplificăm și alte lucruri pozitive ori negative care reies din partea acestui partid. Un singur lucru e cert: UNPR face jocurile, iar unul dintre liderii săi centrali, mâna dreaptă a generalului Gabi Oprea, nu este altcineva decât senatorul Ion Toma. Personalitate cunoscută și recunoscută a lumii politice post-decembriste de la Olt.

Faptul că domnia-sa dă dovadă de înțelepciune și patriotism local, nerăzbunându-se pe actualii lideri ai PSD Olt, care i-au pricinuit destule șicane în trecutul apropiat, ne arată că – înainte de a fi politician – Ion Toma e un bun oltean și un bun român.

Dintotdeauna, ca reprezentant al județului Olt, acolo sus în parlamentul României, el a pledat în interesul județului Olt și al Olteniei în general. Se știe că unul dintre proiectele sale importante este acela de a da Slatinei un primar capabil să ne scoată din grota în care ne-au băgat Vâlcov și pulifricii săi. Secretarul de stat Emil Albotă este cel propus pentru candidatură la Primăria Slatina, domnia-sa fiind unul dintre cei mai credibili candidați pe care îi are Slatina la această oră. Neîndoielnic, bătălia pentru Slatina nu va fi una ușoară. Ne așteptăm ca senatorul Toma și ministrul Albotă să pună la punct o strategie câștigătoare, ținând cont de faptul că PSD are structuri foarte puternice în Slatina, precum și de dorința furibundă a liberalilor de a-i da o lecție stângii din Olt. Câștigarea prezidențialelor de către Klaus Iohannis a demontat mitul invincibilității PSD și a dat aripi noului partid liberal, care se află pe val.

Un singur lucru nu înțelegem în atitudinea echipei UNPR de la Olt. De ce nu răspunde la atacurile tot mai acide lansate de oamenii PSD la adresa lui Emil Albotă, dar – mai ales – la adresa senatorului Toma. Noi știm că înțeleptul cedează, însă inflația asta de cedări derutează electoratul. Așteptăm o replică puternică pentru PSD, din partea conducerii UNPR Olt.

LINIA ÎNTÂI


4 COMENTARII

 1. Mitica Sirghie,atat de mullt, iti este indiferent ce se intampla in acest judet, incat sa spui ca Toma este un patriot local, cand tu stii foarte bine ca de fapt este un fripturist care linge pentru a parveni? De ce nu facem amandoi un interviu in care sa spunem adevarul, adevar pe care tu il stii foarte bine, pentru a lamuri ce hram poarta fiecare? Cand vad cum preaslavesti oameni care au prins un post si stau ascunsi ca si cartitele pentru a nu supara sefii, mi se face mila. Chiar atat de mult iti este foame si sete, cum spui tu de obicei, incat sa iti calci in picioare marele talent de care dispui, pentru a preaslavi niste oameni lipsiti de demnitate? Chiar nu vreti sa schibam lucrurile in aceasta tara si javrele sa se duca dracului, sau la D.N.A.?Imbatranim Mitica si este cazul sa ne schimbam apucaturile!Mai ales tu. Ce zici? Nu-ti bate joc de talentul cu care te-a inzestra natura! Dupa cum vezi mi-am scris numele real. SANATATE MULTA!

 2. Este stiut ca UNPR pune pe primul plan INTERESUL NATIONAL. Astfel, am hotarat sa rezolvam si problema FILIOQUE. Eram obisnuiti ,”ortodocsi” fiind, sa credem ca “duhul communist” purcede doar de la “tatal”=PSD.
  De curand am devenit “catolici”; acceptam ca “duhul communist” purcede si de la “fiul”PDS=UNPR.

 3. Parerga und Paralipomena:
  “Şi dacă tot vorbim de Biserică, îmi vin în cap trei versete biblice”. «Caută şi vei găsi», «Bate şi ţi se va deschide». «Cere şi ţi se va da».Acest vajnic politician invoca BIBLIA fara sa stie ce este un VERSET. (VERSÉT, versete, s. n. Paragraf, de obicei numerotat și cu înțeles de sine stătător, dintr-un text religios sau literar). Iata un exemplu de verset:” Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.”(Matei 7.7). Vezi si Mat 21:22; Marc 11:24; Luca 11:9; Luca 11:10; Luca 13:1; Ioan 14:13; Ioan 15:7; Ioan 16:23; Ioan 16:24; Iac 1:5; Iac 1:6; 1 Ioan 3:22; 1 Ioan 5:14; 1 Ioan 5:15;. Problema nu este cum i-au intrat cele trei versete in cap . Problema este de a gasi o solutie prin care sa i le scoatem de acolo. Acest tip de “cuvantari” arata dispretul unor politicieni fata de cei carora le solicita votul. Cu alt prilej acest demagog ne spunea ca :„ mie nu mie frică de nimeni, pentru că Dumnezeu mă iubește”.

 4. Iata un fragment din discursul unui politician UNPR:
  „Şcoala reprezintă unul dintre pilonii ce au format această naţiune, naţiunea română. Şcoala, alături de Biserică, au făcut din România ceea ce suntem astăzi. Şi dacă tot vorbim de Biserică, îmi vin în cap trei versete biblice: «Caută şi vei găsi», «Bate şi ţi se va deschide». «Cere şi ţi se va da». Iar eu cred, dragii mei elevi, că voi sunteţi întrun moment în care aţi căutat şi aţi găsit, în mod evident aţi bătut şi vi sa deschis, şi acum va trebui să cereţi, pentru că sunt convins că vi se va da. Voi sunteţi viitorul acestei naţiuni, voi veţi duce povara acestei naţiuni mai departe. Voi sunteţi cei care o veţi ridica pe culmile cele mai înalte. De aceea vreau să vă spun că viitorul începe astăzi, aici şi acum”.

  Cateva opinii:
  1) Din DEX aflam ca PILONII sunt elemente de SUSTINERE . Putem spune ca ceva are,eventual, forma de PILON. A FORMA (verb) = A da fiinta si forma unui lucru, a construi.
  2) Vorbitorului “ii vin in cap “ versete biblice : «Caută şi vei găsi», «Bate şi ţi se va deschide». «Cere şi ţi se va da». Iata ce spune biblia “
  “ Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.;
  Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide.” (Matei 7,8).
  Denaturarea si folosirea propagantistica a temelor religioasa este evidenta. Vezi “staruinta in rugacuine” (Matei 7-12 ).

  3) …“o veţi ridica pe culmile cele mai înalte” ne solicita intens intelectul . O fi vorba de CULMILE DISPERARII (Cioran) sau CULMILE SOCIALISMULUI (Ceausescu)?
  4) Verbele sunt folosite preponderant cu indicatori temporali nedefiniti.
  Un comentariu detaliat veti regasi in revista GRIP intitulata NEMESIS .

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments