AcasăPoliticaUNPR – Gânduri… rânduri

UNPR – Gânduri… rânduri

Ion Toma, secretar-general UNPR:

Despre stabilitate, continuitate și asumarea parteneriatelor politice

„În aceste momente, mai mult decât oricând, avem posibilitatea de a face o analiză comparativă a clasei politice, a partidelor și, mai ales, a reprezentanților de vârf ai acestora. Stabilitate, continuitate, asumarea parteneriatelor, versus inconsecvență, indecizie, lipsa de asumare a propriilor decizii, nesocotirea partenerilor și a electoratului.

ion toma 591Într-un context politic neobișnuit de agitat, chiar și pentru România, alianța PSD-UNPR-PC continuă să rămână unica opțiune serioasă și responsabilă în lumina viitoarelor alegeri prezidențiale. Cu tristețe urmăresc mișcarea browniană a dreptei românești, care naște parteneriate din cele mai bizare, construite aparent peste noapte, dar fabricate de luni de zile în culisele „liderilor”. În tot acest proces de reevaluare, în urma căruia adversarii devin peste noapte aliați, electoratul este ignorat, nesocotit și chiar insultat prin desconsiderarea totală a votului exprimat. Vă invit, dragi prieteni, să faceți o analiză justă, fără menajamente, a tuturor actorilor politici de pe scena românească, iar rezultatul acestei analize să îl exprimați prin vot, la alegerile prezidențiale din   noiembrie. Dușul rece al rezultatelor va fi mai mult decât binevenit, dovedind, încă o dată, că politica răzgândirii și a coalițiilor născute din orgolii personale nu poate fi girată de electorat.”

emil albotaEmil Albotă, prim-vicepreședinte UNPR Olt:

Despre echilibrul social și interesul național

„Stabilitatea guvernamentală, echilibrul social și interesul național sunt principalele preocupări ale UNPR. Orice acțiuni ale partenerilor politici menite să completeze, și nu să destabilizeze aceste principii de bază sunt salutare. În baza programului politic și a valorilor promovate, UNPR urmărește implementarea principiilor democratice de guvernare, consolidarea statutului României de membru al UE și, nu în ultimul rând, progresul țării.

Acestea sunt doar câteva principii statutare de bază promovate de politica UNPR, partid aflat la guvernare.”

- Advertisment -

Most Popular