AcasăPoliticaUNPR recomandă celor care își strigă nemulțumirile în stradă să aibă încredere...

UNPR recomandă celor care își strigă nemulțumirile în stradă să aibă încredere în președinte Klaus Iohannis

La sfârșitul săptămânii trecute, prim-vicepreședintele UNPR Olt – Emil Albotă, cel care deține și funcția de secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării Naționale, a susținut o conferință de presă. Întâlnirea cu reprezentanții mass-mediei locale a debutat cu un moment de reculegere pentru tinerii care și-au pierdut viața, în urma incendiului din clubul Colectiv din București.

Nemulțumit de felul în care a fost interpretat gestul progresiștilor de a dona sânge pentru victimele tragediei din capitală, Emil Albotă a declarat: „Aș vrea să vă spun despre acțiunea noastră umanitară, pe care am întreprins-o, pentru a ajuta victimele de la clubul Colectiv, o acțiune de donare de sânge, în care au fost implicate peste 60 de persoane. Nu a fost o acțiune cu caracter politic, a fost o acțiune cu caracter umanitar. În dimineața zilei de duminică, imediat după tragedia din București, am donat sânge. Din păcate, gestul nostru a fost eronat interpretat. Nu am făcut decât să răspundem cererii de donare de sânge care venea dinspre spitalele de la București”.

albota conferinta nov 2015UNIUNEA NAȚIONALĂ PENTRU  PROGRESUL ROMÂNIEI ÎNȚELEGE SENSUL NEMULȚUMIRILOR EXPRIMATE DE ROMÂNI

Pentru a fi solidari cu cei aflați în suferință, dar și pentru a cere schimbarea clasei politice, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă, în toate colțurile țării. După protestele din stradă, prim-ministrul României, Victor Ponta, împreună cu guvernul pe care-l conduce, și-a dat demisia. În legătură cu acest subiect, Emil Albotă a spus: „Sunt convins că președintele țării va găsi o soluție potrivită pentru situația actuală în care se află țara. UNPR recomandă celor care își strigă nemulțumirile în stradă să aibă încredere că președinte Klaus Iohannis va rezolva situația actuală. De asemenea, considerăm că toate aceste mișcări de stradă sunt benefice pentru cei din clasa politică actuală, care ar trebui să considere aceste proteste ca fiind semnale de alarmă”.

De asemenea, prim-vicepreședintele UNPR Olt a adus la cunoștința opiniei  publice mesajului UNPR la nivel național: „UNPR face parte, în continuare, din actuala coaliție care formează majoritatea parlamentară. UNPR îl susține, ca întotdeauna, pe președintele României și va susține formula pe care d-l Klaus Iohannis o va propune. O astfel de formulă trebuie să vizeze nu doar numele premierului desemnat, ci o soluție mai amplă care să răspundă tuturor cerințelor momentului.

UNPR își dorește ca varianta pe care o va propune președintele României să fie asumată de toate partidele politice din Parlament. Aceasta este singura formulă prin care vor putea fi îndeplinite așteptările românilor și, la fel de important, singura garanție că România va avea parte, în continuare, de stabilitate.

Uniunea Națională pentru Progresul României înțelege sensul nemulțumirilor exprimate de români, inclusiv prin protestele din aceste zile. Din acest motiv, opțiunea UNPR, ca parte a actualei majorități parlamentare și a coaliției, este să susțină, de preferat, împreună cu toată clasa politică, acea soluție amplă pe care președintele României o va considera corectă și utilă, în acest moment”.

DESPRE SIGURANȚA COPIILOR ÎN ȘCOLI

Trecând de partea politică, Emil Albotă a vorbit și despre faptul că, foarte multe unități școlare din județul Olt funcționează neavând autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pe lângă lipsa acestei autorizații, școlile nu sunt prevăzute cu ieșiri de urgență, în caz de incendiu, având în vedere că o sală de curs nu are decât o ușă, iar instinctoarele se află pe holurile școlii.

„Sunt foarte multe reguli noi ale ISU și, de la an la an, au fost adăugate altele, însă construcțiile au avut, la acea vreme, avize de construcție, chiar dacă, în momentul de față, nu mai corespund în totalitate”, a declarat Emil Albotă.

Totodată, acesta a cerut autorităților județene și locale mai multă implicare pentru a crește siguranța copiilor în școli.

Ionuț DUMITRESCU

2 COMENTARII

  1. Cum facem schimbarea autentica , nu doar declarativ-demagogica, de la un invatamant bazat pe rote learning ( al carui produs suntem ) la un invatamant bazat pe o paradigma cognitivista ( intelegerea proceselor cognitive ale memoriei, gandirii, rezolvarii de probleme si luarii de decizii) ?. Are importanta competenta managementului din invatamant? GRIP crede , fara a avea frustrari, ca DA !

  2. Ce ne poate spune D-nul Albota despre subtetanele de la C.T.Alexe Marin. SE simte responsabil pentru desfiintarea C.T.Ion Mincu?

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments