AcasăEditorialUSL – un cadavru politic fracturat hidraulic

USL – un cadavru politic fracturat hidraulic

Românii sunt explorați și exploatați. Mașinării monstruoase, cabluri și alte  fierătanii sofisticate au intrat în grădinile oamenilor ca să detecteze cuprul, sarea, aurul, gazele și metalele rare ale pământului românesc…

La Pungești, în județul Vaslui, țăranii trăiesc cu pământ și apă, iar furia lor împotriva invadatorilor de la Chevron este îndreptățită, măcar în ideea în care pământul și apa din care se hrănesc ei și animalele lor vor fi otrăvite.

România tinde să devină o rană care nu se mai poate vindeca niciodată, iar socialismul practicat de PSD, în cârdășie cu unii liberali vopsiți în roșu, este un  agent al distrugerii, un virus, o boală generalizată, este însăși sănătatea iremediabil pierdută a acestei nații veșnic înșelate. Tragedia vorbește românește…

Trezindu-se dintr-un somn lung, dogmatic și abulic în același timp, Crin Antonescu simte că onor comuniștii lui Ponta nu glumesc, aceștia pregătindu-se să-l arunce peste bord, formându-și propria lor majoritate în Parlament, prin cumpărarea unor deputați care merită disprețul suveran al poporului român.

Și, în timp ce în Dacia lui Felix Motanul se petrec ultimele respirări ale USL, departe de „Casa neagră” a țării sale (a se citi Parlamentul României), la Casa albă a SUA, Victor Ponta împodobește cu lauri nimicul pe care l-a generat guvernul său năuc.

Deși America este pe locul nouă în topul investitorilor străini din România, premierul nostru, specializat în numărarea ouălor lui Năstase, s-a dus cu tainul la Chevron.

El este conștient de faptul că singurele afaceri profitabile pentru sine și pentru Dan Șova, ministrul marilor proiecte (ce denumire coreeană!), sunt cele care se fac cu prostia românilor. Românii însă nu mai sunt așa de proști, iar exemplul țăranilor de la Pungești pare că se extinde pe tot cuprinsul țării.

În canistra spirituală a lui Ponta (a se citi în mintea lui îngustă, cârpită pe alocuri cu foi din discursurile lui Che Guevara și Ion Iliescu), a încolțit ideea că protestatarii din piață, ca și țăranii de la Pungești, sunt urmașii legionarilor lui Zelea Codreanu și Horia Sima. Proastă istorie mai știe premierul nostru copy- paste!

Între timp, Crin Antonescu și camarazii săi într-ale liberalismului original și-au pregătit o vizită la Slatina, încercând să privească pe furiș chipul sluțit al democrației, având – probabil – sentimentul că pentru PNL e prea târziu, ca să mai poată reveni la ceea ce a fost cândva… Nu neapărat în perioada interbelică, uitată de toată lumea, ci măcar în timpul lui Tăriceanu, când „economia duduia”. La Olt, ca și în țară, USL există fără a fi, liderul PNL Olt, Gigel Știrbu, încercând să facă față acestei cianuri roșii, care s-a infiltrat ucigător în trupurile și-n mintea cetățenilor din Olt. Ceva mai curajos decât Ioan Ciugulea „președintele de onoare” – vai! – al PNL Olt, Gigel Sorinel Știrbu atacă frontal: „Proiectul Roșia Montană este o hoție la adresa locuitorilor și cetățenilor acestei țări”.

Imediat, „Pătlăgeaua roșie”, adică televiziunea de casă a prințului cianurilor Darius Vâlcov, ripostează: „Răzgândacul Gigel Știrbu”. Răspunsul liberalilor la acest afront de tip comunist (dacă ar fi cu adevărat liberali) ar trebui să fie următorul: „Campionul răzgândirii și duplicității în județul Olt este Darius Vâlcov!”

La final, o întrebare: cât mai poate trăi acest cadavru politic numit USL, având în vedere fracturarea hidraulică la care a fost supus în ultima vreme?

Dumitru Sârghie

3 COMENTARII

 1. 4 comments
  Skip to comment form ↓
  1. M.TULUS
  22/10/2013 at 13:01 (UTC 2)
  Reply
  Vorbim de aceste creaturi PSDiste care ieri ziceau:” Dreptate pana la capat”, acuzandu-l pe Basescu de toate relele din lume. Marius Oprescu este un lider al PSD-ului local ce detine , dupa informatiile mele, si Gazeta Noua.In virtutea dreptuilui la replica am facut acest demers catre Gazeta Noua la articolul”Falsi avocati”din 11 sept.03, destul de superficial si nedocumentat, fara participarea ambelor parti, si nu mi s+au publicat aceste randuri. In acele cuvinte, multe de altfel, demonstram cum statul roman accepta situatia, deloc de neglijat, de a avea falsi avocati(cei din tabara adversa) dar mai ales falsi functionari ai statului roman(printre ei si magistrati) prin care se demonstreraza ca statul roman nu este stat de drept pentru ca nu respecta Constitutia si, cu atat mai mult, normele de drept europene.”Iţi este sila, cum imi spunea un justitiabil, sa vii la Judecatoria Slatina,Tribunalul Olt sau la Curtea de Apel Craiova.Aici trebuie sa vii cu lumanarea in buzunar, ca de dreptate nu poate fi vorba. Cine plateste a lui este dreptatea!”Degeaba te adresezi tuturor organelor in drept, nu vei primi decat un raspuns vag si fara temei legal, aparand smecherii din institutiile din subordine inclusiv din aceasta justitie constituita+ in multe cazuri(nu vreau sa culpabilizez pe toti magistratii)+ din oamenii cei mai josnici si corupti.Cazul politistei din Olt ,violata este unul celebru si modul ei de actiune a destructurat mafia de la IPJ Olt. Grevele, protestele, ca o ADEVARATA REVOLUTIE, sunt si ele o unica forma de rezistenta si lupta impotriva crimei organizate de la nivelul statului roman.Referitor la M Oprescu, in cazul numitului Ene Mihalache de la Ghimpeteni Olt (ca sa luam un exemplu edificator,caruia mafia de la primarie impreuna cu mafia din justitie vrea sa+i demoleze casa pentru care are autorizatie dee construire), acesta a semnat o adresa prin care spune ca in Planul de Urbasim al localitatii nu sunt trecute proprietatile oamenilor si nu dispune copii de pe acele schite intocmite.Pentru cine oare face politica acest PSD+ist? Pentru oameni nicidecum . Cu siguranta pentru ei grupul lor; cu alte cuvinte: “Noi cu noi si ei cu ei”Asa ca nu pot sa elogiez o astfel de “personalitate”. Cu atat mai putin nu pot sa agreez pe toti din jurul sau ca si pe cei de la Centru. Dar doresc ….dreptate pana la capat. Desteapta-te, romane!

  • Cometariul tau e acvolo,unde l-ai pus ,dar nu-l mai vezi,dle Tulus…Ar trebui sa-ti ceri scuze.Asa FACI SI IN INSTANTA,acuzi fara dovezi?

 2. de ce ati sters domnule Sarghie comentariul meu despre M Oprescu? Ati vazut cata dreptate am eu cu acest personaj si cu ceata din jurul sau? Atunci pe cine serviti? Opinia publica sau interesele meschine al unui grup sau altul? Daca raspunsul este da, ştergeti si articolul pe care l’+ati scris pentru ca nu serveste omenirii!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments