AcasăPoliticaUSR Olt – drept la replică

USR Olt – drept la replică

În virtutea dreptului la replică și a corectei informări a opiniei publice, în legătură cu articolul „Fericiți și în USR Olt. Silviu Anton acuzat de blaturi și legături economice dubioase cu trimitere la Darius Vâlcov”, apărut în publicația online Imperativ.ro în data de 16 octombrie 2019, Departamentul de Comunicare al USR Olt face următoarele precizări:

USR a fost lansat pentru a reforma România. Statutul USR are precizări clare privind conduita membrilor USR, iar libertatea de exprimare este nu numai un principiu statutar, ci și unul constituțional pe care USR îl apăra cu tărie.

silviu anton usr olt 772Fiind un partid al oamenilor noi în politică, USR și membrii săi respectă libera exprimare de idei și opinii referitoare la activitatea partidului și acțiuni politice din agenda USR, atâta vreme cât exprimarea de idei sau opinii se încadrează în normele impuse de statutul și modul de funcționare al USR. Ca partid nou, cu o echipă de conducere în formare, este normal ca întâlniri ale membrilor să degenereze uneori în discuții aprinse pe marginea activității partidului, dată fiind dorința de implicare și pasiunea membrilor USR pentru a reforma România.

Președintele USR Olt, Silviu Anton, respinge vehement insinuările publice legate de orice fel de asociere cu fostul primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov.

De asemenea, d-l Silviu Anton respinge clar orice acuzație de „blat” sau înțelegeri ascunse sau nepublicate cu orice membri ai organizației PNL Olt referitoare la susținerea de către USR Olt a unui candidat PNL la Primăria Slatina la următoarele alegeri locale din 2020. USR OLT va avea candidat propriu la Primăria Municipiului Slatina și își propune să câștige.

Pentru corecta informare a publicului, USR Olt dorește să precizeze că orice mențiuni publice referitoare la susținerea de către USR Olt a unui candidat PNL la alegerile locale din 2020 nu reprezintă USR Olt, nu au fost făcute în numele USR Olt și sunt considerate de către USR Olt ca speculații și insinuări pentru a manipula opinia publică, cu scopul câștigării de capital politic pentru alte partide. USR Olt atrage atenția că astfel de insinuări poartă responsabilitate juridică și pot face obiectul unor plângeri penale.

Președintele USR Olt apreciază că, așa cum istoria politică contemporană a arătat pana acum, asemenea insinuări publice fac parte din strategia vechilor partide de a câștiga alegerile, recurgând la denigrarea opozanților pentru distrugerea încrederii.

Departamentul de Comunicare al USR Olt

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments