Print this Post


  USR Olt – parte a protocolului politic guvernamental stabilit la nivel național!

  Rezultatele scrutinului electoral din 6 decembrie par să ne fi lăsat pe toți „mască”.  Însă, cu tot dezastrul  dreptei, trâmbițat pe toate canalele, de toate canaliile interesate, PNL și USR au obținut scoruri mai bune decât la alegerile similare din 2016. Ieșirea din viața publică a lui Ponta și Tăriceanu, urmată și de cea a PMP și a lui Traian Băsescu reprezintă, de asemenea, un act de curăție morală, semnat de același popor român, în ciuda participării sale reduse la vot.

  Ascensiunea AUR-ului se datorează crizei morale, economice, sociale și educaționale, prin care trece nu numai România, ci întreaga lume. Dacă, însă, la noi, lucrurile se vor așeza cât de cât, după formarea acestui guvern PNL-USR-UDMR, stridențele și urletele gen Șoșoacă, adăugate la hermeneutica și beția de cuvinte ale lui Sorin Lavric, cufundat de-a dreptul în „athanosul lobios”, vor scoate această formațiune cât mai repede de pe scenă. Sau vom fi nevoiți să conviețuim și cu astfel de creaturi…

  La Olt, PSD obține un  scor spectaculos de 58,13%, trimițând în Parlament cinci deputați și 2 senatori. Județul lui Eugen Ionescu și Pan Vizirescu rămâne, astfel, sine die, fieful social-democraților, conduși magistral de Marius Oprescu, a cărui echipă electorală a știut și de data aceasta, matematic, să întoarcă în favoarea PSD Olt, problemele majore variate de care suferă și cetățenii județului Olt, precum și să profite de luptele interne din PNL Olt, cu o eficiență ieșită din comun.

  Cu un scor de aproape 20%, PNL Olt încearcă să facă față dominației plenare a PSD, având de-a dreapta sa, conform protocolului de ultimă oră de la nivel național, USR-ul condus de tânărul președinte Fănel Bădici și de echipa sa, la care se adaugă și Florin Cârstea, consilier local la Brebeni, cel care s-a remarcat, atât la locale, cât și parlamentare, prin derularea unei campanii electorale civilizate, și care, în acest context, al unui județ eminamente roșu, a luptat și a obținut, alături de colegii săi de partid, rezultate aducătoare de speranță, adică, un scor de 40% la alegerile locale din comuna Brebeni și aproape 7000 de voturi pe județ, la parlamentare. De precizat faptul că, în ciuda propagandei suburbane lansate de adversarii politici, între Fănel Bădici și Florea Cîrstea nu există niciun dezacord și nici vreo luptă internă în USR Olt. Tinerețea liderilor USR Olt, la care se adaugă maturitatea celor trecuți prin avatarurile vieții și profesiunii, așa cum este și Florea Cîrstea, au statuat în USR Olt un echilibru și o armonie, necesare luptelor politice viitoare și, de ce nu, punerii în aplicare a obiectivelor acestei formațiuni, în noul guvern de dreapta din care aceasta va face parte.

  „Electoratul ne-a spus, fără niciun dubiu, că PNL nu poate face o guvernare reformatoare fără USR. E clar că așteptările românilor, în general, ca și cele ale locuitorilor județului Olt, sunt chiar mai mari decât ceea ce am promis noi în campanie. Asta ar fi și explicația participării reduse la vot a românilor. Conform documentului cadru pentru constituirea coaliției guvernării de dreapta care se va cristaliza zilele acestea, ne vom așeza la masa tratativelor, încercând să ne impunem punctele de vedere pentru o administrație în slujba cetățeanului”, ne-a declarat Fănel Bădici.

  La rândul său, candidatul la Senatul României, Florea Cîrstea a reamintit cetățenilor din Olt obiectivele USR-PLUS: „Avem în vedere eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și primarilor, desființarea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor în justiție, reducerea numărului de parlamentari la 300, două tururi pentru alegerea primarilor și șefilor de Consilii Județene, mai mulți parlamentari pentru Diaspora, eliminarea imunităților, acces facil la informațiile publice… Este posibilă și perfect viabilă formarea unei alianțe decente, și la nivel de Olt, pentru acele măsuri și angajamente pentru care cetățenii au votat PNL și USR..”

  Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/usr-olt-parte-a-protocolului-politic-guvernamental-stabilit-la-nivel-national/