Într-un județ aflat sub ocupație pesedistă și în care Opoziția liberală pare încremenită în proiect, liderul PMP Olt, primarul comunei Studina, d-l Marian Vasile, reușește să mențină această formațiune la o cotă mai mult decât onorantă. Că PMP Olt există și pune probleme au demonstrat-o conferințele de presă ținute de Marian Vasile de-a lungul timpului, conferințe în care a criticat dur guvernarea pesedistă, atât pe cea de la nivel local, cât și pe cea de la nivel central.
O astfel de conferință a avut loc și marți, 28 aprilie a.c., PMP Olt primind vizita președintelui acestei formațiuni, d-l Eugen Tomac.
Marian Vasile, președinte PMP Olt:
LIBERALII ÎNCĂ NU AU ÎNȚELES CARE SUNT AȘTEPTĂRILE CETĂȚENILOR
„Astăzi avem onoarea de a-i avea alături de noi pe președintele partidului, d-l Eugen Tomac, pe d-l secretar general adjunct – Tudorache Rizia, președintele Organizației PMP Vâlcea – Marian Mirea.
PMP, deși România trece printr-o perioadă destul de grea, din punct de vedere politic, ne-am asumat și ne asumăm în continuare, statutul de partid de opoziție. Pentru că, pe scena politică, avem un PSD la guvernare care, efectiv, doarme, și un PNL unde, din punctul meu de vedere și nu numai al meu, are un președinte care nu a înțeles cu adevărat care sunt lucrurile pe care trebuie să le facă pentru România și care au fost și sunt, în continuare, așteptările cetățenilor care i-au acordat votul de încredere pe 16 noiembrie.”
Eugen Tomac, președinte PMP:
VICTOR PONTA ESTE EL ÎNSUȘI O MINUNE A JUSTIȚIEI!
„Pentru mine, vizita de astăzi, în județul Olt și participarea la această conferință fac parte dintr-un amplu program pe care PMP și l-a stabilit în această perioadă. Având în vedere că ne aflăm în plin proces de consolidare al organizațiilor noastre județene, după congresul din 8 februarie, suntem cel mai tânăr partid de pe scena politică românească. Chiar dacă marile partide, și aici mă refer la PSD și PNL, cele care păstrează în viață încă spiritul USL, încearcă să ignore o realitate, și anume că acest partid nou înființat anul trecut va deveni, în mod sigur, o voce din ce în ce mai vizibilă și mai credibilă pe scena politică, deci încearcă să minimalizeze importanța noastră.
Faptul că, pe 16 noiembrie, majoritatea românilor a optat pentru un alt președinte decât Victor Ponta, ne face să fim încrezători că, în această țară, mai există o perspectivă în ceea ce privește viitorul României.
Politica actualului guvern, una strict fiscală introduce supra-acciză pe motorină, vede că nu are niciun efect, încearcă s-o scoată, introduce taxa pe stâlp, vede că nu are niciun efect, încearcă s-o scoată, inclusiv această încercare de a modifica Codul Fiscal, să vedem ce schimbări va produce. Eu nu cred în aceste măsuri dintr-un singur motiv. Aceasta este poziția partidului nostru. Un guvern responsabil trebuie să se ocupe, în primul rând, de investiții, pentru că investițiile generează locuri de muncă și sunt cele care aduc bani la bugetul de stat. Ori dacă iei bani de la investiții și-i bagi în pomeni electorale sau încerci tot felul de măsuri fiscale care nu-ți pot garanta că aduc creșteri economice, ele sunt, din start, sortite eșecului. Vom vedea exact care sunt efectele noului cod fiscal pe care guvernul l-a adoptat. Convingerea noastră este că atâta timp cât nu te ocupi în mod consistent de tot ceea ce înseamnă investiții și creare de locuri de muncă, nu poți aduce bani suplimentari la bugetul de stat, asta însemnând bani pentru sănătate, educație, administrație publică și așa mai departe.
Din punct de vedere politic, USL și, respectiv, Guvernul Ponta nu a oferit niciun fel de perspectivă și nicio îmbunătățire a vieții de zi cu zi pentru români, în cei trei ani de guvernare. Aste este o chestiune pe care o poate constata orice român de bună credință.
În schimb, deja a plecat la drum cu mesajul „cel mai cinstit guvern”, știm astăzi că 14 dintre miniștrii din cabinetul Ponta au probleme penale, Victor Ponta este el însuși o minune a minune a justiției, pentru că se regăsește în mai multe dosare. Probabil că va trebui să dea, la un moment dat, explicații și pentru aceste aspecte. Ceea ce mi se pare extrem de important și aș vrea să fac precizarea că PMP este singurul partid din Opoziție care a avut o reacție corectă și imediată… În cazul votului lui Dan Șova, atunci când Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de președinte al Senatului, făcând abuz de funcția pe care o deține, a încercat să tergiverseze o decizie pe care trebuia s-o ia Senatul imediat, ținând cont de prevederile Constituționale. Motiv pentru care, pentru abuz în serviciu, PMP a depus o plângere penală la Parchet și sperăm ca cel care trebuie să vegheze la funcționarea legii, pentru că Parlamentul este cel care creează legile și trebuie să fie model în ceea ce privește respectarea legislației, nu să dea dovadă de lipsă de respect față de lege,. Sper ca instituțiile statului să meargă până la capăt în acest caz de abuz în serviciu contra intereselor publice.
E limpede însă că ceea ce face președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în acest caz. Practic execută ordinele PSD, pentru că PSD este cel care l-a pus în funcție acolo. Astăzi, Victor Ponta îl îngroapă pe Călin Popescu Tăriceanu, nu pentru a-l salva pe Dan Șova, ci pentru a se salva pe sine. Din acest punct de vedere, orice încercare disperată a președintelui Senatului de a încerca să fugă de răspundere, în ceea ce privește atitudinea domniei-sale, este fără ieșire… Cred că lucrurile sunt destul de clare, inclusiv pentru instituțiile statului.”
LINIA ÎNTÂI