AcasăActualitateVitalie Butescu – expoziție de pictură

Vitalie Butescu – expoziție de pictură

Iubitorii de artă și de frumos sunt invitați astăzi, 19 martie a.c., începând cu ora 11.00, la Galeria Artis din Slatina, pentru a lua parte la expoziția de pictură „Solilocvii cromatice” a artistului plastic Vitalie Butescu.

„Exegeza operei artistice a lui Vitalie Butescu relevă, fără dubii, un pictor de mare rafinament estetic care își cultivă, cu minuțiozitate, resursele spirituale native. Arta sa emană căldură, umanism și – așa cum o exprimă numele său de botez – vitalitate.

afis butescuDacă privim cu atenție  lucrări din ciclurile sale expoziționale dedicate peisajului citadin, putem afirma că, pentru omul și artistul Vitalie Butescu reprezintă incursiunea picturală în spațiul regal al monumentelor emblematice ale istoriei, credinței și arhitecturii noastre naționale. Solilocviile cromatice ale pictorului Vitalie Butescu, transpuse pe imaculatul pânzei, aparțin unui mare artist contemporan, ce a fost hărăzit cu darul veșniciei”, a declarat dr. Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt.

Trebuie precizat faptul că expoziția de pictură este organizată de Consiliul Județean Olt, prin Muzeul Județean Olt și va fi deschisă publicului larg până pe data de 9 aprilie 2015.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments