AcasăActualitateVizită internațională – la Compania de Apă Olt

Vizită internațională – la Compania de Apă Olt

Stația de epurare Slatina a fost inclusă pe lista obiectivelor turistice din  județul Olt. Un grup de elevi francezi, care se află, zilele aceasta, în municipiul Slatina, a vizitat și Stația de Epurare Slatina, cea mai tehnologizata stație de epurare din județul Olt și printre cele mai moderne din România.

Acțiunea a făcut parte din Proiectul Erasmus + Ka229 „Let’s make Europe live together/ Ensemble faisons vivre l’Europe”, desfășurat de două unități de învățământ partenere, Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina și Liceul „Denis Diderot” din Langres.

„Elevilor francezi le-a fost prezentat întregul proces de epurare și tratare a apelor uzate.

Aceștia au fost interesați și de biogazul și nămolul rezultate, pentru că ei studiază și sunt implicați în numeroase proiecte de ecologie, energie verde și protecția mediului.

Le mulțumim pentru vizită și sperăm că le-am oferit informații interesante, că au învățat lucruri noi, de care își vor aminti cu drag, peste ani, atunci când vor privi fotografiile și selfi-urile făcute, pe pasarela care trece peste bazinele de aerare, de la Stația de Epurare Slatina”, a declarat Cătălin Ușurelu, director al Companiei de Apă Olt.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments