Print this Post


  Voi face orice pot și orice îmi este permis pentru români și pentru oltenii mei! – a declarat Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt și senator de Olt

  Negocieri la greu între PNL, USR și UDMR. Ce deznodământ vor avea, dle Președinte?

  Sunt, prin voia poporului, senator PNL, mă bucur să fac parte din marea familie a PNL și am o mare admirație pentru modul în care echipa guvernamentală a PNL a înțeles, până acum, să facă politica românilor, nu a partidului. Dar asta nu înseamnă că pot prezice care va fi deznodământul negocierilor pentru formarea noului Guvern. Pe 6 decembrie, românii și-au exprimat voința așa cum au considerat ei că le va fi mai bine iar nouă, politicienilor, nu ne rămâne decât să ne plecăm în fața voinței lor. Ce compromisuri se vor face, ce înțelegeri și ce responsabilități vor fi asumate de către cei aflați la masa negocierilor încă nu știu. Tot ceea ce știu însă, în acest moment, este faptul că toate acestea trebuie să aibă și, cu siguranță, vor avea, un singur obiectiv: dezvoltarea României.

  Președintele României, dl Klaus Iohannis a felicitat PSD pentru victorie. Am citit pe fața lui Ciolacu emoție și fericire. Nu-i de colea să te felicite Iohannis. Acest gest prezidențial este, de fapt, pacea de dinaintea războiului ce va urma?

  După părerea mea gestul președintelui Klaus Iohannis de a recunoaște în fața liderului social-democrat victoria PSD la alegerile trecute este un gest onorabil, o sinceritate asumată și o dovadă de inteligență politică. Domnul Ciolacu are toate motivele să încerce sentimente de fericire și emoție pentru că, într-adevăr, e un privilegiu să te afli în preajma președintelui Klaus Iohannis.

  Care e deviza dvs. de proaspăt senator al României?

  Mi-am dorit să intru în echipa parlamentară a PNL și oltenii mi-au acordat această șansă. Însă, trebuie să recunosc faptul că, pentru mine, este ceva nou, ceva ce… trebuie să învăț cu rapiditate. Încă nu am avut timpul necesar să-mi formulez o deviză anume. Ceea ce știu însă cu certitudine, la acest moment, este ceea ce intenționez să fac din postura de senator: orice pot și orice îmi este permis să fac pentru români, în general, și pentru oltenii mei, în special.

  Cum vă explicați absenteismul fără precedent la vot al românilor?

  Ca o urmare a situației sanitare prin care trecem cu toții. Mulți, foarte mulți români nu s-au prezentat la vot, dintr-un sentiment de autoprotecție în fața riscului de infectare, alții au acordat mai multă atenție îngrijirilor medicale decât scrutinului electoral, alții și-au exprimat dezamăgirea și supărarea față de restricțiile impuse de autorități pentru siguranța lor, refuzând să mai participe la procesul electoral… În plus, românii nu au excelat niciodată la capitolul „prezență la vot”.

  Unde vă petreceți sărbătorile de iarnă?

  Oriunde ar fi, cu familia. Perioada de carantină și tratament care m-a țintuit în casă mi-a oferit șansa de a realiza cât de importantă este familia în viața mea. Este trist că, doar în momente grele, oamenii își dau seama de acest lucru. Deci, oriunde voi decide să-mi petrec sărbătorile voi fi cu siguranță și ÎN SIGURANȚĂ, alături de familia mea.

  Care sunt bucatele dvs. preferate, de Crăciun și de Revelion?

  Sunt român neaoș. Așa încât întotdeauna și în special de sărbători prefer să mănânc tot ceea ce cultura și tradiția românească pun de obicei pe masa românului. Oricum ar fi preparat.

  Mesajul dvs. către cetățeni, acum la cumpăna dintre ani…

  Să aveți grijă de voi!!! Având grijă de voi, aveți grijă și de cei din jurul vostru! Și să aveți încredere în noi, cei care pe 6 decembrie au primit de la români cea mai grea misiune a vieții lor: aceea de a lupta oricând, oricum și cu oricine, pentru aspirațiile noastre, ale tuturor, și pentru idealurile de dezvoltare ale comunităților pe care le vom reprezenta în forul legislativ al României. Pentru următorii patru ani vom fi responsabili nu doar pentru noi, ci și pentru voi toți, pentru binele comun.

  Să ne ajute Dumnezeu să rămânem sănătoși și curați la suflet! Un Crăciun minunat tuturor și un An Nou fericit!

  Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/voi-face-orice-pot-si-orice-imi-este-permis-pentru-romani-si-pentru-oltenii-mei-a-declarat-liviu-voiculescu-presedintele-pnl-olt-si-senator-de-olt/