AcasăActualitateVoi fi întotdeauna aproape de slătineni, pentru că sunt oltean

Voi fi întotdeauna aproape de slătineni, pentru că sunt oltean

Recent, Ministrul Delegat pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism, concitadinul nostru Florin Jianu, a participat, în sala Europa a Consiliului Județean Olt, la cea de-a patra ediție a proiectului Dezbaterile Curierului Național, intitulat „Parteneri pentru dezvoltare”, cu tema Medierea în business.

Această dezbatere, deosebit de importantă pentru consolidarea mediului de afaceri al județului Olt, a fost organizată în parteneriat cu Pro Trening Mediation, Patronatul de Comerț, Turism, Industrie și Servicii, precum și cu Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR).

Au fost prezenți la acest forum economic, pe lângă ministrul Jianu, Costin Mihalache – secretar de stat, Silviu Neacșu – prefectul județului Olt, Paul Stănescu – președintele CJ Olt și Minel Prina – primarul Slatinei.

S-au alăturat acestei manifestări câțiva primari din județ, specialiști în mediere, dar și reprezentanți ai patronatelor, precum Aykut Akbulut – președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD) ori Tomasso Busini – director general Confindustria România.

De remarcat acuratețea și profesionalismul ministrului Florin Jianu, care a lansat către reprezentanții CJ Olt și ai Primăriei Slatina invitația de a dezvolta un incubator de afaceri în Slatina.

jianu la slatinaÎntrebarea pusă de reprezentantul publicației „Linia Întâi” a fost legată de personalitatea domniei-sale și de faptul că, în unele publicații centrale, se spun vrute și nevrute cu privire la unele activități desfășurate înainte ca acesta să devină ministru…

VOI FI ÎNTOTDEAUNA APROAPE DE SLĂTINENI, PENTRU CĂ SUNT OLTEAN

D-le ministru, cineva de la această masă a spus că nu este cazul ca să vă mai prezinte, fiindcă ați fi foarte cunoscut de către toată lumea. Noi vă spunem că sunteți cunoscut doar la nivelul elitelor. Jumătate dintre oamenii care au fost în sală la acest forum nu vă cunoaște.

Cine sunteți, de fapt, d-le Jianu, având în vedere că în presa centrală s-au spus vrute și nevrute despre dumneavoastră?

Sunt un om care-și face treaba… Sunt slătinean, am absolvit toată școala aici: Școala nr. 4, Școala nr. 10, Liceul Radu Greceanu. Apoi am mers la Facultatea de Matematică, pentru că nimeni nu-i perfect, și am rămas în București. Însă, părinții sunt aici…

Am încercat, cât am putut, din mediul privat, să fac cât mai multe lucruri pentru orașul nostru. Dovadă stau câteva mii de oamenii care au absolvit cursurile noastre de dezvoltare. Am avut ca parteneri companii precum Pirelli, ALRO… Europrojet, organizația de aici din Slatina, a câștigat un proiect care a fost pe primul loc în țară, dintr-o competiție cu 1500 de proiecte. Ceea ce cred că arată ceva.

Vrute și nevrute se vor spune tot timpul, mai ales când îți faci treaba. Este primul meu loc de muncă în mediu public. Pentru că eu am creat doar locuri de muncă, n-am lucrat nicăieri… Am creat, de la 20 de ani, locuri de muncă. Și când am ajuns, acum trei luni de zile, în mediul public, am văzut faptul că, cu cât ești mai activ și cu cât încerci să faci ceva, cu atât lumea vorbește, sută la sută neadevărate și neavând nicio legătură cu realitatea.

Nu am făcut altceva decât să muncesc… După o lună și jumătate de la preluarea mandatului, am scos o lege a IMM-urilor, când alți miniștri nu reușesc să scoată o lege într-un mandat întreg. După altă lună, am scos Legea Voucherelor de Vacanță în Turism. Acum două săptămâni – acea lege a întreprinzătorului debutant în România. Pregătim și alte legi… Voi fi în Parlament cât se poate de des, voi fi cât mai activ în Guvern și, întotdeauna, aproape de slătineni, pentru că sunt oltean.

Dumitru SÂRGHIE


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments