AcasăOra SatuluiVom face o administrație de calitate, fără vorbe multe, fără prea mult...

Vom face o administrație de calitate, fără vorbe multe, fără prea mult zgomot, fără populisme ieftine!, a declarat Gabriel Ilinca primarul ales al comunei Corbu

D-le Ilinca, iată că, în sfârșit, liberalii, prin dvs., reușesc o victorie mult așteptată… Care au fost armele de căpătâi ce au condus la această izbândă mult așteptată de majoritatea locuitorilor comunei Corbu?

D-le Sîrghie, izbânda noastră a fost și data trecută, în urmă cu patru ani.  Dar, neștiind să facem politică și să securizăm secțiile de votare,  am pierdut la câteva voturi. De data aceasta, am mai învățat ceva politică, am fost mult mai atenți la numărarea voturilor, dar și consătenii noștri au fost mult mai hotărâți. Cu toate boicoturile și atacurile suburbane, pe care mi le-au instrumentat adversarii mei politici, oamenii din Corbu au tranșat victoria în favoarea noastră, a celor de la liberali.  Ne-au girat pe noi, în primul rând ca oameni, apoi ca opțiune politică.

De data asta, acolo unde am greșit, în urmă cu patru ani, când nu știam să contracarăm șmecheriile adversarilor, am corectat și am fost mult mai vigilenți.  De fapt, nici nu știu dacă am greșit, eram doar începători în bătăliile electorale, poate ușor naivi,  mergând pe încredere și mizând pe onoarea pe care ar trebui s-o aibă toți competitorii politici, fie că sunt de stânga, fie de dreapta. Acum, că s-a terminat cu bine, așteptăm sfârșitul lunii septembrie, ca să preluăm administrația unei comune uitate de timp, de atâta amar de vreme, care merită mult mai mult decât i-au oferit conducătorii ei, de la Revoluție încoace.

Care este configurația politică a Consiliului Local Corbu și ce alianțe veți face dvs., în perspectiva de a vă putea trece proiectele, pentru că procentele obținute pentru Consiliul Local  de echipa dvs. sunt similare cu ale PSD?

Consiliul local Corbu are în componență 5 consilieri PNL, 5 PSD și 1 consilier de la AUR. Vom face o alianță cu AUR, dar mă aștept ca și consilierii PSD să fie de partea pozitivă a lucrurilor și a proiectelor făcute în interesul general al locuitorilor. Deci, singura alianță oficială a PNL va fi cu AUR. Majoritatea va fi PNL-AUR.

Care vor fi primele măsuri administrative pe care le veți lua și care este politica dvs. și a echipei dvs. pentru atragerea fondurilor europene, în interes comunitar, cât și pentru fermieri?

Trebuie absorbite toate fondurile posibile, pe diferite linii. Inclusiv cei din mediu privat trebuie sprijiniți în accesarea fondurilor europene. Cei care se ocupă de creșterea animalelor, cei care fac agricultură medie și de performanță… Pentru toate axele care se vor deschide, oamenii vor avea sprijinul nostru. Avem și un consultat bun, care nu se apucă să facă proiecte doar de dragul de a face proiecte. Toate proiectele pe care le face obțin finanțarea. Personal, știu ce înseamnă aceste proiecte, având în vedere ocupația mea de până acum.

Veți iniția o evaluare financiară a administrației aflate încă în exercițiu?

La Primăria Corbu, trebuie să facem, mai întâi, un audit serios, o evaluare financiară, ca să vedem „punctele minate”.  Vom inventaria tot, pentru a ști ce luăm în primire. Vom pune pe picioare și anumite proiecte demarate de actualul primar. Târgul săptămânal e dat de 12 ani în folosință și nu a funcționat în nicio zi cu autorizație… Căminul Cultural este neracordat la apă, fără intrare, fără alei etc.

Că tot ați vorbit de Căminul Cultural, ce va face echipa dvs. în privința Culturii și Educației, având în vedere personalitățile plecate de la Corbu, dar și tradițiile populare ale comunei?

Avem un ansamblu, „Mărțișorul”, pe care vrem să-l revitalizăm. Vrem să facem ceva și pentru cultura romilor, în sensul să punem bazele unui ansamblu al lor. Au și ei tradițiile și cultura lor specifice, care trebuie puse în circuitul nostru spiritual. Vrem să dăm utilitate Școlii de la Milcoveni, prin statuarea ansamblului în această clădire. Acum este în paragină… Și la Corbulețu vrem să dăm viață la clădirea școlii. Avem o comunitate de rudari și acolo și vrem să facem ceva pentru păstrarea meșteșugurilor lor. În acest fel, dăm viață acelei clădiri, care acum nu se mai vede de boscheți. De asemenea, îl avem în vedere și pe ginerele și urmașul marelui artist popular Gh. Tănase, adică pe Alexandru Stan și el angajat al „Plaiurilor Oltului”, vizând, la rându-i, să ducă peste hotare faima comunei noastre și a țării.

D-le primar, cum se văd, de la Corbu, disensiunile la Centru, dintre PSD și PNL, în privința stabilirii datei alegerilor prezidențiale și parlamentare?

Eu fac mai puțină politică! Vreau să mă ocup de administrație. Să  las faptele să vorbească… Urmăresc, ca liberal, să mă consult, întotdeauna cu oamenii din comună, respectându-le, astfel, libertatea de gândire, să le respect drepturile și proprietatea, chiar să-i ajut să și-o dobândească, atunci când e cazul,  să instalez după luna septembrie, când voi prelua mandatul, o administrație transparentă, să respect tradițiile și biserica strămoșească, dar și libertatea religioasă a fiecăruia în parte… Așa înțeleg eu ca să fiu liberal…

Adresați un mesaj către locuitorii comunei dvs., către cei care v-au votat și către cei care nu v-au votat.

Le mulțumesc tuturor că mi-au acordat această șansă, ca să le pot arăta că se poate face și o administrație de calitate, fără vorbe multe, fără prea mult zgomot, fără populisme ieftine și, mai ales, să punem faptele înaintea vorbelor. De obicei, cine vorbește mult și tare nu prea face treabă. De altfel, se și observă, în comună, cu ochiul liber, că de atâția ani, din 1989 și până în prezent, vorba lungă a fost sărăcia omului de rând… Doamne ajută!

Dumitru Sîrghie

3 COMENTARII

  1. Succes în tot ce trebuie făcut pentru comuna Corbu. Am votat schimbarea pentru funcționalitatea corectă în administrație. Cu auditul extern pe care o sa îl faceți în preluarea funcției, o sa vedeți ce trebuie făcut ca toti angajații sa primească salariile la timp.

  2. Succes în tot cea ce trebuie făcut pentru viitorul comunei Corbu. Am votat schimbarea, pentru modernizarea comunei și funcționalitatea sistemului administrativ corect.. Faceți ca aceasta comuna sa devina admirata și funcțională pentru toți oamenii!! Aveți mult de munca și cu auditul pe care o sa îl faceți la preluarea funcției o sa vedeți unde trebuie sa acționați pentru redresarea bugetului local.

  3. Felicitări și mult succes omului potrivit al acestei comune,pe care l-am așteptat de atâta amar și vreme. Felicitări domnule primar Ilinca Gabriel!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments