AcasăPoliticaVOM MURI ȘI VOM VEDEA...

VOM MURI ȘI VOM VEDEA…

Sincer, nu cred că prezența slabă la vot a românilor a fost determinată numai de teama infectării cu virusul ucigaș. Mai degrabă aș pune acest lucru pe ofertele electorale demagogice cu care au ieșit partidele la bătaie, în special, PSD, PNL și USR, care ne-au servit, ca și guvernele comuniste ceaușiste, același meniu fad și mincinos. Mai mult  primele două formațiuni, PSD  și PNL, au venit cu aceeași soldăței de plumb, fabricați pe bandă rulantă, în laboratoarele de partid și de stat, aplaudaci și sinecuriști, o adunătură de profitori aroganți, inculți și lipsiți de scrupule, pe care-i doare-n dos de poporul român și de interesul național.

Despre reformă la PNL și PSD nici nu poate fi vorba. Oricare dintre cele două formațiuni ar ieși pe primul loc, după numărătoarea finală a voturilor,  va avea viață grea, greu să reziste patru ani. Un guvern, fie și liberal, ,,guvernul meu”, bunăoară, riscă să fie bătut cu pietre și ouă clocite, la câteva luni de guvernare.

Iohannis a amuțit la Cotroceni și nu credem că va mai fi, ca până acum, atât de vocal, fiind nevoit să-i dea atenție mediocrului Ciolacu și partidului său. Ca de la mediocru la mediocru… Reformele economice cu care s-a bătut în piept chiriașul atomic de la Cotroceni se duc pe Apa Sâmbetei, mai ales dacă intră în Parlament AUR, partid pro rusesc și nicidecum prolegionar, cum spun  specialiștii lu’ pește, care confundă Internaționala socialistă cu Sfântă tinerețe legionară. Partid care se va alia, firesc, cu PSD.

Un lucru sfânt care a rezultat din aceste alegeri a fost excluderea din viața publică a două haimanale politice, Ponta și Tăriceanu, alias Plagiatorul și corigentul la limba română. Slavă Domnului.

Va fi o guvernare grea, indiferent cine va forma guvernul. Mesajul triumfalist al lui Orban e tragic și trist, în același timp, având în vedere că îi fuge pământul de sub picioare… O negociere cu socialiștii lui Barna va fi dură. Ăștia îi vor cere PNL și pe mă-sa și pe tac’-su, mai ales că progresiștii lui Barna au legături serioase cu serviciile secrete, așa cum are și AUR-ul fals al lui Simion.

Așteptăm rezultatele finale, însă PNL este dezamăgitor… iar fratele său mai mare, PSD, a scos iarăși capul, pour toujours, de-aici înainte… Nu e nici blestem, nici făcătură… E doar lipsa de strategie a unui PNL absolut  perimat și necredibil, a unui președinte lipsit de imaginație și de diplomație și a unui PSD, care știe al dracului de bine să câștige pe necazul unui popor ajuns la capătul puterilor. Vor fi patru ani de balamuc politic, o legislatură care nu cred că va ajunge până la capăt…cu această configurație parlamentară nebună, nebună, nebună…

 Vom muri și vom… vedea!

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments