AcasăAlegeri locale 2020VOTAȚI UN GOSPODAR DE CINCI STELE! DINUȚ Constantin – PRIMAR CORBU,...

VOTAȚI UN GOSPODAR DE CINCI STELE! DINUȚ Constantin – PRIMAR CORBU, OLT

Comuna Corbu este așezată, șerpuitor, de-a lungul Râului Vedea și este atestată documentar din vremuri imemoriale. Este comuna care a dat țării mari personalități , printre care amintim, aici, doar trei: Artistul popular Gheorghe Tănase, care a compus „simfonii în lemn” și ale cărui sculpturi, devenite obiecte de artă, au fost etalate la zeci de expoziții în țară și în străinătate; Gheorghe Ciaușu, ambasador al României la Paris, cunoscut și ca soț al celebrei cântărețe de muzică ușoară, Mihaela Mihai, și pe Ioan Barbu, profesor, scriitor și  jurnalist, despre care ÎPS Bartolomeo Valeru Anania spunea că este „unul dintre cei mai importanți și plini de ardoare reporteri și scriitori ai Ortodoxiei contemporane și ai civilizației creștine.”

Comuna Corbu este condusă cu onoare și demnitate de ing. Constantin Dinuț, care se pregătește să-și încoroneze opera cu încă un mandat de primar, un mandat care, cu siguranță, îi va fi acordat de consătenii săi care știu să-i prețuiască acestuia onestitatea, patriotismul, respectul față de valorile strămoșești și de legile țării – atribute esențiale pe care trebuie să le aibă orice primar român. Dar despre personalitatea lui Constantin Dinuț veți afla mai multe lucruri de la scriitorul Ioan Barbu, cetățean de onoare al comunei Corbu și fiu al acestei legendare comune.

Dumitru Sîrghie

dinut constantin net liIoan Barbu, scriitor: Constantin DINUȚ – un gospodar prin vocație!

Constantin DINUȚ – inginer de profesie, gospodar prin vocație, iubit de concetățenii săi, iubitor de animale, de cultură, folclor, de neam și de locuitorii comunei, despre care mi-a vorbit întotdeauna, când ne-am întâlnit, cu dragoste și duioșie, dar și cu minuțiozitatea chirurgului, disecând istoria locală până la rădăcina străbună. Cum adevărul se dezvăluie doar celor implicați, celor cuprinși de o dragoste infinită față de înaintași, Constantin Dinuț, încă de tânăr, a fost mistuit de flacăra cunoașterii istoriei comunei Corbu și a tradițiilor locului. Niciun primar din istoria acestei străvechi localități n-a organizat vreodată Ziua Comunei și Întrunirea fiilor ei de pretutindeni. A făcut-o pentru prima dată Constantin Dinuț, cu un deceniu în urmă, când istoria a consemnat 480 de ani de la atestarea documentară a comunei. Data de naștere a comunei Corbu – scrisă într-un act oficial – este consemnată în zapisul din 25 aprilie 1531 ce poartă semnătura voievodului Vlad al VI-lea Înecatul, Domnitorul Țării Românești între anii 1530 – 1532. Și va mai fi, anul viitor, în 2021, la aniversarea  a 490 de ani de atestare documentară, o altă mare sărbătoare populară a comunei, când se va lansa și MONOGRAFIA COMUNEI CORBU, la care lucrează de câțiva ani buni primarul Dinuț, fiind încredințată pentru consiliere, tehnoredactare și tipar Editurii „Antim Ivireanul” din Vâlcea, pe care o conduc de aproape trei decenii.

Generos din fire, deschis dialogului, luminos, sincer, dedicat în tot ce face, Constantin Dinuț are darul de a fermeca omul de la primele cuvinte cu vocea sa caldă, ca a unui părinte grijuliu,  de parcă ar ascunde în piept o pasăre care doinește povești nemuritoare de pe plaiurile Vedei. Prin tezaurul sufletului pe care l-a adunat cu atâta răbdare în ani și ani de muncă rodnică în slujba comunității Corbu, Constantin Dinuț are toate șansele să rămână în fruntea comunei prin votul conaționalilor săi care, din câte îi cunosc, știu să discearnă BINELE de RĂU.

M-am născut în Corbu, am avut o copilărie de neuitat în comuna ce șerpuiește pe valea Vedei; în cimitirul satului, își dorm somnul de veci strămoșii, moșii și părinții mei. Îi iubesc pe corbeni, harnici, drepți și avizi de dreptate ca Feții-Frumoși din povești,  pe toți cei care au trudit o viață întreagă în câmp, hrănindu-și nevestele și copiii cu roadele pământului. Am încredere în votul lor, sunt convins că îl vor reînvesti ca primar pe Constantin Dinuț, fiindcă merită cu prisosință. Îi doresc de pe acum succes și împliniri bogate în tot ce și-a propus să întreprindă în folosul comunei și pentru ridicarea bunăstării tuturor corbenilor. Un gând curat, prietenesc vă transmit, dragii mei corbeni, de pe legendarele meleaguri vâlcene – și vă aștept oricând să petreceți zile minunate și luminate într-una din  însoritele „perle” ale Văii Oltului..

IOAN BARBU (Nelu al lui Minică Barbu, din cătun)
Scriitor și jurnalist – Membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști
Cetățean de Onoare al comunei natale Corbu – Olt
Cetățean de Onoare al Municipiului Râmnicu Vâlcea


Ne bucurăm că am realizat, împreună cu dumneavoastră, lucruri care ne rămân pentru toți:

corbu cladire 1– Asfaltare DC 73 Burdulești – Buzești – Milcoveni și Strada Bârleștilor – 5,2 km;

– Asfaltare străzi în satele Corbu, Burdulești, Buzești, Ciurești și Milcoveni;

– Asfaltare exploatare 8,6 km (centură ocolitoare Corbu – Milcoveni) cu fonduri europene – 1.000.000 euro;

– Construire Cămin Cultural – sat Corbu;

– Asfaltare drum de acces către cimitire;

– Modernizare și dotare Școala Gimnazială Corbu – sat Corbu;

corbu drum– Reabilitare (betonat) Strada Perișoaia;

– Achiziționare (prin sponsorizare) ecograf – 50.000 lei;

– Montat camere video pentru asigurarea pazei în localitate și instituții;

– Amenajare – construire teren de sport multifuncțional la Școala Buzești, cu fonduri europene;

– Iluminat public modernizat în întreaga localitate – iluminat public și în cimitire;

– Realizare cărți funciare în intravilan, 2 blocuri fizice din satul Corbu și în extravilan, în întreaga comună Corbu, cu fonduri UE;

– Organizare cursuri calificare pentru circa 90 locuitori, majoritatea au loc de muncă;

Am promis, am făcut! Vorbele sunt fapte!

ÎMPREUNĂ CU DUMNEAVOASTRĂ, NE PROPUNEM,  ÎN PERIOADA 2020-2024

 1. Reîntregirea proprietății funciare, cu cotă procentuală din cât s-a reținut, conform Legii 18/1991;
 2. Înființare distribuție gaze naturale în comuna Corbu, în cadrul ADI Vedea – proiect ce urmează să obțină finanțare;
 3. Finalizare asfaltare străzi în comuna Corbu;
 4. Realizare, extindere și racorduri la rețeaua de canalizare din satul Corbu – există proiect finalizat și plătit;
 5. Realizare canalizare și în satele Burdulești, Buzești, Ciurești și Milcoveni – există proiect realizat cu fonduri UE;
 6. Modernizare și dotare Școală Primară sat Buzești – proiect aflat în finanțare – 500.000 euro;
 7. Modernizare clădire dispensar uman, înființare cabinet stomatologic și fizioterapie;
 8. Amenajare spațiu de agrement;
 9. Amenajare spații de joacă în cadrul școlii din satul Corbu;
 10. 10.  Întreținere biserici și cimitire.

Suntem deschiși și altor inițiative cetățenești!

corbu camincorbu cladire 2corbu loc de joacacorbu dinut afisVotați PSD! Votați pe Dinuț Constantin – primar și echipa de consilieri:

 1. BĂLĂNESCU ION DANIEL;
 2. GHIDARCEA VICTOR;
 3. COMAN MARIN;
 4. CĂLIN MARIA VALENTINA;
 5. VLAD GHEORGHIȚA;
 6. NICOLESCU DIANA GABRIELA;
 7. NICOLAE EMIL;
 8. DIACONESCU RODICA CODRUȚA;
 9. CIOBANU COSTEL;
 10. 10.  ȘICĂ DAMIAN;
 11. 11.  DOBRESCU VALENTIN LEONARD;
 12. 12.  DRĂGUȘIN ANGELA;
 13. 13.  CIOBANU IULIAN.

VOTAȚI MARIUS OPRESCU – CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN OLT! – UN PRIETEN AL CORBENILOR

VOTAȚI CONSILIERII JUDEȚEANI AI PSD!

Realizat la comanda Partidului Social Democrat – Organizația Județeană Olt, executat de S.C. RIPOSTA AGROTURISM S.R.L. –  Cod Mandatar – 21200019.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments