D-le primar, cum v-a găsit anul 2016, din punct de vedere investițional?
Anul 2016 ne-a găsit, din punct de vedere al proiectelor, în următorul stadiu. Pe Ordonanța 28, avem un proiect în derulare pe DC 36, 2,25 km. La sfârșitul anului trecut, am primit aproximativ 10 miliarde lei, bani suficienți pentru finalizarea acestui proiect, la ora actuală, este finalizat în procent de 50%, și cu banii alocați, anul acesta îl vom finaliza. Tot la capitolul investiții, avem în derulare un proiect, prin bugetul local, asfaltare pe DC 35, de 4,5 km. Comparativ cu anul trecut, am primit bani mai puțini aproape cu 4 miliarde lei. Localitățile cele mici, fără resurse, am fost vitregite, și nu mi-am permis să aloc 2 miliarde să continui. Sper ca anul care vine să realizăm și acest proiect, care este realizat în procent de 60%.
Pe programul Național, pe lista proiectelor, conform Ordonanța 28, mai avem un proiect asfaltare 5 km de străzi comunale, câte o stradă pe fiecare sat. La fel și cu canalizarea, avem două sisteme de alimentare cu apă, toată comuna beneficiază de apă curentă. Avem peste 1000 de racorduri, dar așteptăm finanțare.
Avem un proiect realizat și am luat legătura cu o firmă specializată. Vreau să transfer proiectul de pe DC 34 pe fonduri europene.
Anul trecut, am demarat un proiect, anul acesta am alocat banii pentru studiu de fezabilitate și avize, vrem să facem un parc fotovoltaic. Am alocat un teren de 1 ha. Vrem să devenim independenți cu iluminatul public. Vrem ca, pentru iluminatul public și la toate instituțiile, să ne producem energia, astfel fondurile pe care le consumam aici să le redirecționăm la alte capitole.
Anul trecut și în curs de realizare anul acesta, am achiziționat două microbuze. Am primit un microbuz de la Minister și am luat cu titlu gratuit de la Sâmburești încă unul. Astfel, am rezolvat și problema în învățământ să evităm predarea simultană.
O lucrare pe care o consider foarte importantă: am realizat strategia dezvoltării la nivel de comună, unde ne-am așezat, deci, toate proiectele realizate până la ora actuală și ceea ce urmează pe parcursul a cel puțin 10 ani. Suntem la finalul lucrării, în martie trebuie să primim PUG-ul, o lucrare importantă, complexă, valabilă pe zece ani în tot ceea ce privește urbanismul și toate problemele de investiții, de mediu.
Dacă mai aveți cultură, tradiții…
Avem atenția îndreptată asupra culturii. Am accesat acele fonduri pentru programul biblionet, am pus la dispoziție patru calculatoare și tot fondul de cultură necesară. Acolo, copiii pot merge să citească o carte. Avem două biblioteci școlare și una comunală. Anul trecut, am avut un contract cu un profesor de muzică și am continuat cu acele dansuri. Anul acesta, în prima parte, l-am întrerupt, din lipsa banilor, dar vrem să-l reluăm. Anul trecut, am reparat și un fost cămin cultural mai vechi, astfel încât să-și poată desfășura activitatea.
Avem un director nou, la fel, ne-am propus activitățile sportive să se organizeze competiții, atât în cadrul școlii, cât și între localități.
Bat alegerile la ușă. V-ați menținut credibilitatea în fața oamenilor?
Sunt sigur că mi-am menținut-o. Cu modestie spun, luând pulsul maselor, am crescut. Voi fi în continuare primar. Ca să mă motivez puțin, am o veche experiență în mijlocul lor.
De pe băncile liceului, am lucrat în diferite medii, ca tehnician, inginer-șef de fermă, am fost președintele Comisiei de Lichidare, am fost inginer-șef al Centrului Agricol și, din 2000, primar. Practic, tot timpul mi-am desfășurat activitatea în folosul cetățenilor.
Mesaj către locuitori!
Să aibă încredere, îi asigur de toată cinstea, seriozitatea și tot respectul meu. Nu o să-i dezamăgesc. Să mă voteze, în continuare, și pe candidații PSD, pentru că aș vrea să amintesc și latura socială, politică. Pentru că PSD are componenta socială, principii de solidaritate, în care ne regăsim, mai ales noi, cei de la țară.
LINIA ÎNTÂI