AcasăActualitateWomen in black & white

Women in black & white

La sfârșitul săptămânii trecute, foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina a găzduit a treia ediție a Salonului Național de Fotografie EVA XXI, eveniment organizat de Primăria Municipiului Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art – Centrul Internațional de Artă România și Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. Ca în fiecare an, manifestarea a fost dedicată tuturor femeilor. O noutate a ediției a fost aceea că vernisajul de fotografie a fost a unui singur artist, și anume a fotografului Răzvan Emilian Dumitrescu de la Fotoclubul „Floarea de colț” din Râmnicu-Vâlcea, expoziție intitulată „Women in black & white”.

expozitie 579 1„De anul acesta, salonul s-a transformat într-o expoziție personală și, de acum înainte, aceasta va fi formula, pentru că am considerat că este mult mai util pentru artiștii fotografi cărora le este destul de dificil să-și organizeze o expoziție personală, mai ales una tematică”, a declarat Valeru Ciurea, președintele Fotoclubului Alutus Slatina.

O serie de cincizeci de lucrări alb-negru, de o calitate și prezentare ireproșabilă, care înfățișează femeia în diferite ipostaze, au încântat privirile celor prezenți și o vor face încă până la finalul lunii martie, pentru cei ce vor călca pragul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, al cărui foaier găzduiește această expoziție.expozitie 579 2

Au participat atât de iubitorii de fotografie din Slatina, Râmnicu-Vâlcea și Caracal, cât și de artiști slătineni, elevi ai profesorului Ilie Hău de la Asociația Culturală Lyra Band, elevi dansatori ai Claudiei Oporanu de la Clubul de Dans MGV și folkistul Viorel Ștefănescu.

La finalul întâlnirii, doamnele și domnișoarele prezente și-au notat numele pe câte un bilețel, apoi, prin tragere la sorți, Mădălina Lazăr a devenit câștigătoarea unei ședințe foto gratuite. De asemenea, organizatorii au oferit flori și mărțișoare reprezentantelor sexului frumos.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments