AcasăEditorialZgomotos ca un sifon defect, Ludovic Orban fâsâie a pagubă!

Zgomotos ca un sifon defect, Ludovic Orban fâsâie a pagubă!

Mă tem de o profeție a unei doamne simpatice, care a fost cândva șefa Partidului Național Liberal. „Nu-i mai fă propagandă lui Ludovic Orban căci, în cazul în care el va lua conducerea, partidul nostru se va duce de râpă!”, mi-a spus atunci frumoasa cu picioare lungi, într-un moment de sinceritate și bună dispoziție, în fața unui pahar de whiskey veritabil și în aroma rotocoalelor de fum ale unui trabuc cubanez.

Mărturisesc că n-am înghițit pe nerăsuflate „indicațiile prețioase” ale respectivei doamne, ba – mai mult – pentru că nu-l agream, sub nicio formă pe Cristian Bușoi, am sărit, cu mânie proletară, în apărarea eternului și fascinantului cântăreț la chitară. Am făcut asta, mai ales pentru că, în calitatea mea de ziarist, eram un fel de „recidivist”, în privința susținerii lui Ludovic Orban, încă din frageda lui tinerețe politică.

ludovic orban psnDin păcate pentru liberalismul românesc, profeția grațioasei doamne s-a adeverit, cu vârf și îndesat, zilele acestea, cu ocazia moțiunii de cenzură, inițiate de Orban, fără să aibă în spate niciun calcul realist.

Caracter duplicitar, imatur politic, lipsit de autoritate și personalitate, Ludovic Orban n-a câștigat, pe mâna lui, nicio bătălie politică. Zgomotos ca un sifon defect, el fâsâie a pagubă, în timp ce „marele” PNL i-a împrumutat virtuțile de două parale, acest partid istoric neștiind să fructifice situația atât de favorabilă dreptei liberale românești, pe fondul haosului național produs de Guvernul Dăncilă.

Dacă în aceste momente de cumpănă pentru țară, liberalii se vor uita, în continuare, în gura acestui menestrel stupid, ipocrit și anchilozat în proiectul său politic, lipsit de substanță, înseamnă că PNL rămâne, așa cum l-a statuat Crin Antonescu, o anexă a PSD, perpetuând, astfel, indestructibila „prietenie” între pradă și prădător, adică între poporul român și baronii zilei.

Nu degeaba, cu ocazia vizitei d-nei ministru al Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, vicepremierul Paul Stănescu îi spunea, la ureche, președintelui CJ Olt, Marius Oprescu: „Ce au bă ăștia, cu bietul Ludovic Orban? Pentru noi, el e foarte bun și așa ar trebuie să rămână!”

Așadar, dragi cititori, cu Ludovic Orban în fruntea PNL, PSD poate conduce lejer România, încă două decenii de aici înainte, cu sau fără Liviu Dragnea.

Știi ceva, Ludovic Orban? Mai lasă-ne, bre, în durerea noastră!

Dumitru Sârghie


Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments