AcasăActualitateZilele Municipiului Slatina

Zilele Municipiului Slatina

În perioada 20-24 ianuarie a.c., Primăria Municipiului Slatina va organiza o serie de manifestări pentru a celebra împlinirea a 649 de ani de la prima atestare documentară a municipiului. Evenimentul se va intitula ”Gala Laureaților” și se va desfășura la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” Slatina.

Astăzi, 20 ianuarie a.c., prima ediție a ”Galei Laureaților” va debuta cu Gala Campionilor, începând cu ora 10.00, cu acordarea de burse, premii și distincții elevilor, sportivilor, profesorilor și antrenorilor pentru performanțele obținute.

slatina afisSâmbătă, 21 ianuarie 2017, ora 18.00, este organizată Gala Superlativelor, seară ce va consta în decernarea distincțiilor și diplomelor de merit oferite de Consiliul Local Slatina. Seara se va încheia cu momente artistice oferite de Florin Chilian, prezintă Monica Davidescu.

Ziua de duminică, 22 ianuarie, va fi dedicată celor mici, fiind prevăzute proiecții de filme pentru copii, unde intrarea va fi gratuită, precum și piesă de teatru.

Luni, 23 ianuarie 2017, ora 17.00, va avea loc Gala Seniorilor, în cadrul căreia vor fi premiate cuplurile ce au împlinit, în anul 2016, 50 de ani de căsătorie. Apoi, vor urma momente artistice susținute de interpreți locali și invitați, precum: Cătălin Crișan, Ion Crețeanu, Maria Ghinea și Neta Soare.

Marți, 24 ianuarie a.c., va fi ultima zi a ”Galei Laureaților”, zi în care cu toții vom sărbători Unirea Principatelor Române, va începe cu un ceremonial militaro-religios, urmat de depunere de coroane, la Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Apoi, cu toții se vor prinde în Hora Unirii. Organizatorii au plănuit ca, pe Esplanada din Slatina, cu toții să se bucure de momente artistice dedicate Zilei Unirii, momente susținute de Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”.

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments