AcasăActualitateZilele Orașului Scornicești, Ediția a XXVIII-a – un nou succes al primarului...

Zilele Orașului Scornicești, Ediția a XXVIII-a – un nou succes al primarului Daniel Tudor!

Vineri, 25 august a.c., Primăria și Consiliul Local Scornicești au organizat ediția cu numărul 28 a Zilelor Orașului, intitulată, încă de la început, „Sărbătoarea pâinii”. Evenimentul s-a dovedit un nou succes al primarului Daniel Tudor, atât prin prisma numărului foarte mare de participanți, cât și prin invitații de excepție, care au poposit, pe meleagurile scorniceștene.

În debutul manifestării, au urcat pe scena, amplasată lângă stadionul „Viitorul”, ansamblurile locale, Ansamblul Călușul Junior și Ansamblul Călușul Scornicești, Ansamblul Mândruțele de la Perieți, coordonat de Marin și Liliana Vâlceleanu.

Vreau să vă mulțumesc tuturor, pentru prezență, în această zi, foarte călduroasă, de vară

„Bună seara, tuturor! Vreau să vă mulțumesc tuturor, pentru prezență, în această zi, foarte călduroasă, de vară. Le mulțumesc, copiilor minunați ai ansamblurilor noastre, care ne-au încântat, mai devreme. Vor urma, în continuare, momente speciale, cu acești micuți. Pentru acest lucru, mulțumesc părinților, instructorilor și coregrafilor, care se ocupă de aceste micuțe talente, care au ajuns pe scenele României. Ansamblul Călușul Scornicești a ajuns, în etapa finală, la concursul „Românii au talent”. Sunt o mândrie pentru noi, pentru Scornicești și pentru mine, ca primar. Vă promit, că nu voi lăsa aceste ansambluri date uitării, așa cum le-am găsit, când am preluat funcția de primar. Este o tradiție, pentru Scornicești, și vreau să mergem, mai departe, cu această tradiție! Împreună, vom face lucruri foarte frumoase, pentru localitatea noastră. Vă doresc distracție plăcută!

Vreau să mai fac un anunț, în premieră! Având în vedere că sărbătoarea a început la ora 16.00, iar unii dintre noi, am îndurat o căldură înăbușitoare, de anul viitor, vom organiza zilele orașului, în două zile, consecutive, ca să putem să ne ducem cu programul mai spre seară, să nu mai fim nevoiți să suportăm acel disconfort termic”, a declarat Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești!

Mă bucură acest moment, în care pot să premiez cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie

În continuare, primarul Daniel Tudor a premiat și le-a urat „La mulți ani” cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie: „Este cel mai emoționant moment pentru mine, acesta în care avem, lângă noi, oameni minunați, oameni de la care avem multe de învățat. Mă bucură acest moment, în care pot să premiez cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Îi felicit, le mulțumesc și le doresc multă sănătate! Tot astăzi, o premiem și o serbăm și pe doamna Ilinca Diaconeasa, care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Îi doresc multă sănătate! N-a putut să fie prezentă pe scenă, dar au venit nepoata și strănepoata, pentru a le înmâna premiul!”

Astfel, au urcat pe scenă: Ion și Elena Țîrcovu, Ștefan și Lucreția Motcă, Constantin și Ecaterina Popescu, Florica și Horia Catrina, Constantin și Constanța Cîrstea, Ioan și Maria Tudor, Victor și Gheorghița Gândac, Gheorghe și Mioara Teodorescu, Dumitru și Niculina Lazăr, Valeriu și Mariana Marin, Constantin și Mariana Brânzan, Eugen și Ioana Lifu, Constantin și Lucica Radu, Mihai și Victora Tuță, Ion și Maria Șerban, Dumitru și Didina Mărineanu, Gheorghe și Elena Mortilă, Gheorghe și Ecaterina Rișcă, Alexandru și Elena Trașcă.

Au încântat publicul numeros nume cunoscute ale scenei românești, cum ar fi: Niculina Stoican, Gabriel Zăvoeanu, Cornel Cojocaru, Zorina Bălan, Laura Roșu, Bogdan de la Ploiești, Mario Fresh, Mady și Mihai de la Slatina. De întregul spectacol, s-a ocupat Bambbu Conert, alături de prezentatoarea Lavinia Tîrzianu.  

Alături de Daniel Tudor, a ținut să fie prezent întreg staff-ul politic PNL Olt, împreună cu directori ai instituțiilor deconcentrate de la nivel local și național: deputatul Gigel Știrbu – vicepreședinte regional PNL, senatorul Liviu Voiculescu – președinte PNL Olt, Mario De Mezzo – prefectul județului Olt, Florin Homorean – fost prefect de Olt și noul președinte al PNL Slatina, Marian Vasile – primarul comunei Studina și vicepreședinte PNL Olt, Sorin George Ciucu – consilier județean și vicepreședinte PNL Olt, Emanuel Oproiu – inspector de stat șef adjunct ISCIR, Gabriel Stanciu – director general ANL.

De asemenea, au fost prezenți primarii Augustin Predel – Bărăști, Nicolae Stan – Colonești, Dan Vasile – Tătulești, Cosmin Vlad – Cungrea.

Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești:

Am reușit să depunem, peste 20 de proiecte, pentru obținerea de fonduri externe și vă spun, cu mândrie, că am obținut finanțare, pentru toate!

„Vă mulțumesc tuturor, pentru că ați ales să petrecem, împreună, în această seară minunată, ziua frumoasei noastre localități. Sunt convins că va fi o seară de neuitat. Aș vrea, cu această ocazie, să mulțumesc, pentru susținere, tuturor consilierilor locali, să mulțumesc, pentru sprijin, tuturor sponsorilor, care, și de această dată, au fost alături de noi.

Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc, pentru prezență, tuturor colegilor mei din prima linie a Partidului Național Liberal – Filiala Olt, care și-au rupt din timpul dumnealor și au ales să fie, în această seară, alături de noi.

Având în vedere că ne aflăm în cel de-al treilea an din acest mandat, vreau să vă reamintesc, foarte pe scurt, că am reușit să aduc, în Scornicești, în acești trei ani, fonduri externe, în valoare de peste 800 miliarde lei vechi, fie ele guvernamentale sau europene. Vă promit, în această seară, că nu mă voi opri aici!

Sunt conștient că sunt multe lucruri de făcut, sunt multe probleme și nevoi, pe care eu le cunosc. De aceea, vă rog să aveți, în continuare, încredere în mine, să aveți răbdarea necesară și vă asigur că, împreună, vom reuși să aducem Scorniceștiul acolo unde ne dorim cu toții!

În acest sens, am reușit să depunem peste 20 de proiecte, pentru obținerea de fonduri externe, și vă spun, cu mândrie, că am obținut finanțare, pentru toate. Avem proiecte care au fost deja finalizate, altele sunt în execuție și unele sunt în procedură de licitație.

Pentru aceste lucruri, vreau să mulțumesc consilierilor locali, echipelor de implementare și compartimentelor de specialitate din cadrul Primăriei Scornicești. Îi felicit, pentru dăruire și implicare! Se pare că au făcut treabă bună, având în vedere rezultatele obținute.

Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc colegilor mei din Partidul Național Liberal, de la nivel central și local. Fără ajutorul domnului senator Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, nu reușeam să facem mare lucru. Mulțumesc, de asemenea, domnului deputat Gigel Știrbu, pentru sprijin și susținere. Pe această cale, vreau să mulțumesc d-lui Gabriel Stanciu, director general ANL.

Vă doresc distracție plăcută! Vă urez un sincer și călduros «La mulți ani!».”

Liviu Voiculescu, senator și președinte PNL Olt:

Primarul Daniel Tudor este un exemplu de bune practici, în ceea ce înseamnă o bună administrație, în interesul cetățenilor!

„Vă mulțumesc, d-le primar, pentru invitație! Ne face o deosebită plăcere și suntem onorați, ca de fiecare dată, să venim alături de dvs., cu o delegație foarte mare, formată din colegi, din administrația locală și centrală, o parte din echipa politică și administrativă a PNL Olt. Venim, din respect pentru dvs., din respect față de cetățenii acestui frumos oraș, de care mă leagă foarte multe amintiri. Este a doua mea casă, aici, la Scornicești.

Ține foarte mult de dvs., d-le primar, să veniți către noi, cu solicitări și, de aceea, toate proiectele, de până acum, s-au realizat, pentru că sunteți un om implicat, un bun gospodar, iar oamenii văd, în fiecare zi, acest lucru. De aceea, sunteți un exemplu pentru noi, cei din PNL, pentru ceilalți primari din tot județul, un exemplu de bune practici, în ceea ce înseamnă o bună administrație, în interesul cetățenilor.

N-am venit cu mâna goală și țin să vă anunț, d-le primar, și pe dvs., dragi locuitori ai orașului Scornicești, că, astăzi, a fost semnat ordinul comun al miniștrilor Dezvoltării și Energiei, iar orașul Scornicești va beneficia de o finanțare, pentru extinderea rețelei de gaze naturale, în valoare de 150 miliarde lei vechi, adică 15 milioane lei noi. Puteți să demarați procedurile!

Vă garantez că eu, împreună cu toți acești oameni de pe scenă, sunt în slujba dvs. și a locuitorilor orașului Scornicești, un oraș care este un exemplu, pentru toate orașele din județul Olt.

La mulți ani, Scornicești! Dumnezeu să ne țină sănătoși!”

Florin Homorean – președinte PNL Slatina și secretar general al PNL Olt:

Orașul Scornicești va deveni mult mai prosper, cu fiecare mandat pe care Daniel Tudor îl va câștiga, cu sprijinul dvs.!

„Echipa PNL Scornicești este extrem de importantă, pentru Partidul Național Liberal. D-l primar este un om tânăr, echipa de consilieri, pe care o cunosc personal, este, de asemenea, formată din oameni tineri, cu potențial și cu dorință de a schimba, în bine, orașul dvs. S-a văzut și se vede, prin proiectele deja finalizate, prin proiectele angajate, prin proiectele care au fost deja semnate. Orașul Scornicești va deveni mult mai prosper, cu fiecare mandat pe care Daniel Tudor îl va câștiga, cu sprijinul dvs.! Doar în echipă, doar împreună, vom reuși lucruri mult mai bune și vom putea asigura condiții de viață și de muncă mai bune! La mulți ani și multă sănătate!”

Mario De Mezzo, prefect de Olt:

Dumnezeu ne-a dat ochi în față, ca să putem privi, spre viitor, și să întoarcem spatele, trecutului

„Bună seara, Scornicești! Vă mulțumesc că m-ați primit, în mijlocul dvs., cu căldură și bucurie! D-l primar a spus niște vorbe înțelepte și adevărate. Pe această scenă, sunt doi prefecți: fostul prefect, d-l Homorean, și actualul și viitor prefect, în persoana mea. Dumnezeu ne-a dat ochi în față, ca să putem privi, spre viitor,  și să întoarcem spatele, trecutului. Cu Dumnezeu înainte, privim spre viitor! Trebuie să avem încredere și nădejde că Dumnezeu ne va ajuta, în toate, să izbândim!”

Gigel Știrbu – deputat și vicepreședinte regional PNL:

Daniel Tudor demonstrează că poate să fie mai mult decât primarul orașului Scornicești

„Bună seara, dragi prieteni din Scornicești! Mă bucur să fiu, din nou, în mijlocul dvs. Mulțumim pentru invitație, d-le primar!

Noi, românii, noi, oltenii, avem un proverb, care spune că omul sfințește locul! Gândiți-vă că, acum, nici o săptămână, în acest loc, era țărână. Primarul dvs. a făcut un efort extraordinar, financiar și uman, pentru ca dvs. să aveți, prin respectul pe care vi-l poartă, condiții mai bune, să nu vă murdăriți pantofii. Asta spune multe despre calitatea umană a primarului dvs.

În ultimii trei ani, Scorniceștiul a început să se schimbe, în bine, și asta se datorează unei echipe bine structurate, bine articulate și închegate, pe care dvs. ați trimis-o la primărie. De aceea, dvs. ați luat cea mai bună decizie, atunci când l-ați încredințat pe Daniel Tudor, cu această misiune. Prin ceea ce face aici, în Scornicești, Daniel Tudor ne demonstrează nouă, celor de la centru, celor de la Slatina, că poate să fie mai mult decât primarul orașului Scornicești. La mulți ani și multă sănătate!”

Evenimentul s-a încheiat cu un splendid foc de artificii!

A consemnat Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments