AcasăOra SatuluiZiua comunei Schitu – o sărbătoare a întregii comunități!

Ziua comunei Schitu – o sărbătoare a întregii comunități!

Vineri, 8 septembrie a.c., locuitorii satelor Schitu, Greci, Catanele, Lisa și Moșteni, sate componente ale comunei Schitu, au venit, cu mic, cu mare, pe stadionul din localitate, pentru a celebra cea de-a V-a ediția a Zilei Comunei.

În zi de mare sărbătoare a nașterii Sfintei Marii, Primăria și Consiliul Local au organizat un eveniment de excepție. Artizanii acestei manifestări au fost, așa cum ne-au obișnuit, primarul Marian Lunganu și viceprimarul Claudiu Moșteanu, alături de consilierii locali. O zi a începutului de septembrie cu muzică, dans, petrecere și voie bună.

Pe scenă, au urcat, mai întâi, membrii Ansamblului Folcloric „Voiniceii Schitului”, urmați de celebra Niculina Stoican, Cristian Rizescu, Dorina Mete, Costel David, Ștefan Minulescu și formația Rona RIVA.

În continuare, primarul Marian Lunganu a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Astfel, au urcat pe scenă: Ioana și Nicolae Stanca, Gheorghița și Marin Căruntu, Gheorghița și Nicolae Calcan, Gherghina și Ion Iacob, Ana și Ion Preduț, Angelica și Gheorghe Breazu.

SE SPUNE CĂ ABIA LA 50 DE ANI, CĂSNICIA ÎȘI DOVEDEȘTE, CU ADEVĂRAT, REZISTENȚA ÎN TIMP

„În primul rând, vreau să urez un călduros «La mulți ani!”, tuturor celor care poartă numele sfânt al zilei de azi. După cum știți, am acordat, în fiecare an, premii pentru cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsătorie, moment de mare bucurie pentru mine. Se spune că abia la 50 de ani, căsnicia își dovedește, cu adevărat, rezistența în timp și, tocmai de aceea, se sărbătorește cu aur. Am premiat cinci cupluri din comuna noastră care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie neîntreruptă.”, a declarat Marian Lunganu, primarul comunei Schitu!

ANDREEA MONICA DELUREAN – O ELEVĂ DE NOTA ZECE… PE LINIE!

Marian Lunganu încurajează elevii spre învățătură, astfel a premiat-o  pe Andreea Monica Delurean, elevă la școala din comună, care a avut numai medii de 10, în anul școlar precedent.

RENICĂ DIACONESCU – CETĂȚEAN DE ONOARE AL COMUNEI SCHITU: „SUNT MÂNDRU CĂ SUNT NĂSCUT ÎN COMUNA SCHITU ȘI, PESTE TOT, PE UNDE AM FOST, AM PURTAT CU MÂNDRIE ÎN SUFLET COMUNA SCHITU!”

Născut și crescut la Schitu, cel mai valoros medic neurolog al județului Olt, dr. Renică Diaconescu, a primit, din partea primarului Marian Lunganu, titlul de cetățean de onoare al localității natale. Cu acest prilej, vizibil emoționat, dr. Renică Diaconescu a ținut un scurt discurs:

„Vă mulțumesc, d-le primar! Mulțumesc Consiliului Local al comunei Schitu! Vă mulțumesc dumneavoastră, tuturor locuitorilor din comuna Schitu. Știți foarte bine că am avut întotdeauna ușa deschisă pentru locuitorii din comuna Schitu și am ajutat, atât cât s-a putut, fiecare om care a apelat la mine și a încercat să-și rezolve problemele, în primul rând medicale.

Sunt mândru că sunt născut în comuna Schitu și, peste tot, pe unde am fost, am purtat cu mândrie în suflet, în certificatul meu de naștere și în buletin, comuna Schitu. Aici s-au născut părinții mei, aici sunt rudele mele, aici este mormântul părinților mei și mă întorc, de fiecare dată, să-mi încarc bateriile. Mă întorc la casa părintească, cu drag, pentru că aici este locul în care eu revin, de fiecare dată, pentru liniștea sufletească. Vă mulțumesc mult!”

Alături de primarul Marian Lunganu și de viceprimarul Claudiu Moșteanu a fost, ca de fiecare dată, întreaga echipă politică și administrativă a județului Olt: Ionuț Ivan și Virgil Delureanu – vicepreședinți CJ Olt, Siminica Mirea – senator, Marius Iancu – deputat, Cosmin Floreanu – subprefect de Olt, Cătălin Grecu – deputat, Adrian Chesnoiu – deputat, Corina Sulger – președinta femeilor social-democrate din Olt, Daniel Bărbulescu – director general AFIR România, Sabin Bratu – director SJP Olt, Florin Cotoșman – directorul ANOFM România și Adelin Bărbulete – Inspectorul General al IȘJ Olt.

De asemenea, au fost prezenți primari din localitățile învecinate: Răzvan Rada – Perieți, Mugurel Breoi – Șerbănești și Ion Sorin Toma – Movileni.

MARIAN LUNGANU:

VREAU SĂ MULȚUMESC ÎNTREGII ECHIPE POLITICE ȘI ADMINISTRATIVE A JUDEȚULUI OLT, CARE A FOST ÎNTOTDEAUNA ALĂTURI DE COMUNA NOASTRĂ

„Vreau să mulțumesc întregii echipe politice și administrative a județului Olt, care a fost întotdeauna alături de comuna noastră. Ne-au sprijinit în toate proiectele pe care le-am realizat și sunt sigur că ne vor sprijini în continuare, pentru a duce, la bun sfârșit, toate proiectele pe care ni le-am propus.”

VIRGIL DELUREANU:

PENTRU TOT CEEA CE ÎȘI PROPUNE D-L PRIMAR SĂ FACĂ ÎN COMUNĂ, VA AVEA SPRIJINUL NOSTRU

«Vreau să urez și eu „La mulți ani!” domnului primar și tuturor celor care poartă numele de Marin și Maria. Îi mulțumesc dlui primar pentru invitație! Venim cu drag, de fiecare dată, în mijlocul dvs. Vă asigurăm, și de această dată, că pentru tot ceea ce își propune d-l primar să facă în comună, va avea sprijinul nostru!»

Iată o nouă ediție de succes a Zilei Comunei Schitu – o sărbătoare a întregii comunități, care s-a încheiat cu un superb foc de artificii!

 A consemnat Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments