AcasăActualitateZiua femeii creștine, sărbătorită la Biserica „Toți Sfinții” din Caracal

Ziua femeii creștine, sărbătorită la Biserica „Toți Sfinții” din Caracal

În fiecare an, începând cu 2008, la Biserica „Toți Sfinții”(preot paroh Mihai Iagăru) din Caracal, pe 8 martie, se creează o atmosferă de sărbătoare și de adevărată trăire duhovnicească, dedicată femeii creștine. Astfel, femeia se bucură de un omagiu adus ei, cu prilejul Zilei Internaționale. În mijlocul bisericii, în mijlocul oamenilor dragi care au ales să-și petreacă această zi mai aproape de Divinitate, un sobor de preoți a săvârșit o slujbă de Te Deum, urmată de o manifestare culturală moderată de prof. Aura-Mariana Benescu, de la Școala Gimnazială Nr. 2 Caracal.

femeia crestina caracal 2Emoțiile au încununat inimile doamnelor și domnișoarelor prezente în număr mare în lăcașul de cult și au generat lacrimi de bucurie și încântare la auzul versurilor închinate femeii, mamei, de către elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială Nr. 2 Caracal. Recitalul de poezie a fost presărat și cu considerații deosebite făcute de domnii ec. Marian Mitran și ing. Dr. Viorel Vătămanu, prezențe permanente la acțiunile inițiate și desfășurate de Biserica „Toți Sfinții”.

Un emoționant eseu despre mamă și copil  a fost realizat și prezentat auditoriului de către d-na educator Iuliana Pătrașcu, iar poeziile creație personală ale d-nei Cristina Dragomir au impresionat pe toți cei prezenți. Finalul manifestării a reprezentat o adevărată încântare pentru femeile de toate vârstele, care s-au bucurat de gingășia versurilor recitate de micuța Teodora Ghiță (5 ani) de la G.P.P. Nr. 3 Caracal.

femeia crestina caracal 1Manifestarea din 8 martie a devenit o permanență și întregește toate celelalte acțiuni din Biserica „Toți Sfinții”. Dintre acestea amintim pe cele dedicate zilei de 24 ianuarie, atelier de încondeiat ouă pentru copii (în Săptămâna Patimilor), întâlniri săptămânale cu tinerii în cadrul LTCOR, filiala  Caracal, expoziție-concurs de desene cu genericul „Crăciunul prin ochii de copil” ș.a.

Alina Marin


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments