AcasăActualitateZiua informării Preventive

Ziua informării Preventive

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei derulate la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți 13, organizează „Ziua informării Preventive”. Având ca slogan „Preveniți ghinionul, activitățile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul  E.ON România, urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.

marti 13„Marți, 13 mai a.c., sediile inspectoratelor județene pentru situații de urgență și a subunităților de intervenție locale își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând și tehnica de intervenție cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la  misiunile de salvare. Totodată, în zonele cu public numeros vor fi organizate puncte de informare preventivă și exerciții demonstrative de stingere, descarcerare și acordare a primului ajutor medical de urgență. Cetățeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situațiilor de urgență. Rolul său devine unul major prin însușirea și aplicarea informațiilor care vin din partea instituțiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relațiile cu familia, comunitatea și mediul înconjurător”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În județul Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” a amplasat două puncte de informare preventivă în municipiile Slatina și Caracal, în cadrul cărora vor distribui materiale de informare. Marți, 13 mai, ISU Olt  și-a deschis porțile pentru oltenii care au dorit să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, să vadă tehnica de intervenție cu care echipajele participă la misiunile de salvare și exerciții demonstrative de stingere a unui incendiu. De asemenea, la nivelul județului au fost organizate acțiuni locale de informare preventivă de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență de la primăriile localităților din județ.

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments