AcasăEvenimentZiua Internațională a Femeilor din Mediul Rural – sărbătorită de PNL Stoenești,...

Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural – sărbătorită de PNL Stoenești, la inițiativa lui Ștefan Văduva

Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural a fost instituită în 1995, la Conferința Internațională a Femeilor din Beijing. Pentru a marca acest eveniment, organizația PNL Stoenești a organizat o întâlnire cu femeile din localitate, la care au participat și Siminica Mirea – copreședinte PNL Olt, Ramona Oncescu – copreședinte Organizația de Femei a PNL Olt, Romică Cheroiu – secretar-general adjunct PNL Olt și Ștefan Văduva – președinte PNL Stoenești și membru în Comitetul Local Executiv PNL Slatina, inițiatorul acestei acțiuni.

Trebuie menționat și faptul că, alături de zecile de femei din Stoenești, a fost prezentă și Dorina Geagană – posibil candidat PNL la Primăria Stoenești.

pnl stoenesti 2„Tinere sau de vârsta a treia, licențiate sau casnice, femeile din mediul rural sunt cheia familiei sănătoase, stabile, dar și promotoarele dezvoltării locale statornice. Măcar o dată pe an, să amintim societății cât de mult datorăm femeilor din mediul rural și să le recunoaștem meritele și valorile. Pentru mintea lor iscoditoare, pentru mâinile trudite, pentru tenacitatea, înțelepciunea și destoinicia lor, le mulțumim și le respectăm”, a declarat Siminica Mirea.

Încă de la începutul marcării sale, acest eveniment a fost considerat modul pragmatic de a obține recunoașterea și susținerea rolurilor multiple asumate de femeile din mediul rural, care se ocupă, de obicei, cu agricultura sau dețin mici afaceri. Femeile contribuie la bunăstarea familiilor lor și la dezvoltarea economiei rurale.

„În țările în curs de dezvoltare, femeile din mediul rural reprezintă aproximativ 43% din forța de muncă din agricultură și din producția de prelucrare și procesare a unei părți considerabile din produsele alimentare, conferindu-le, astfel, responsabilitatea principală pentru siguranța alimentară. Cu toate acestea, femeile din mediul rural suferă, în mod disproporționat, de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de discriminare, violență și nesiguranță”, a spus Ramona Oncescu.

pnl stoenesti 1De asemenea, reprezentanții PNL Olt au ascultat păsurile celor prezente și le-au asigurat de tot sprijinul. Ștefan Văduva, organizatorul acestui‚ eveniment, a oferit cadouri tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente, ținând să spună câteva cuvinte, cu această ocazie: „Femeile din mediul rural, dintre care majoritatea depind de resursele naturale și de producția agricolă pentru asigurarea hranei de zi cu zi, alcătuiesc peste un sfert din totalul populației mondiale.

Vă dorim, dragele noastre, putere de muncă și perseverență în atingerea obiectivelor propuse, să aveți alături prieteni adevărați și o familie iubitoare!”.

LINIA ÎNTÂI

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular