AcasăZiua Internațională a Persoanelor Vârstnice – marcată la Slatina
Array

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice – marcată la Slatina

În fiecare an, la 1 octombrie, statele lumii sărbătoresc „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” stabilită printr-o Hotărâre a Adunării Generale a Națiunilor Unite, adoptată la 14 decembrie 1990.

Cu această ocazie, ca în fiecare an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt organizează, în data de 1 octombrie 2019, spectacole și activități, în toate centrele dedicate persoanelor vârstnice

„Marcată pentru prima oară în 1991, această sărbătoare este un semn de recunoaștere a persoanelor vârstnice, evenimentul consemnând o nouă viziune asupra rolului pe care aceste persoane îl joacă în viața societății, prin implicarea lor atât în educarea tinerelor generații, cât și, efectiv, la asigurarea bunăstării economice a gospodăriilor din care fac parte.

radita pirosca dgaspc oltÎn fiecare clipă, trebuie să arătăm prețuire și respect pentru vârstnici, să le cerem sfatul, să le acordăm atenție sau, pur și simplu, să stăm de vorbă cu ei.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este prilejul de a le transmite tuturor celor care trăiesc vârsta înțelepciunii, sentimentele noastre de dragoste, recunoștință și respect”, a declarat Rădița Piroșca, director DGASPC Olt.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments