AcasăActualitateZiua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

În fiecare an, 25 noiembrie este dedicată Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, funcționează două centre destinate victimelor violenței domestice, „Centrul de primire, în regim de urgență, pentru victimele violenței în familie” și „Locuința protejată, pentru persoanele victime ale violenței domestice”.

„Scopul serviciului social «Locuință protejată» este asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea principiilor de coeziune și incluziune socială, prin asigurarea asistenței de specialitate pentru victimele violenței domestice: găzduire cu capacitate redusă de până la 6 locuri, pe o perioadă de 12 luni, în funcție de complexitatea cazului. Centrul de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie are ca scop asigurarea de protecție, găzduire, îngrijire si consilierea victimelor violenței în familie pentru care s-a dispus, în condițiile legii, măsura de protecție în regim de urgență.

Violența împotriva femeii nu poate fi justificată sub nicio formă, acceptată sau tolerată!”, a declarat Rădița Piroșca, director DGASPC Olt.

Violența și comportamentele violente sunt probleme majore ale societății, care afectează toate categoriile de vârstă, indiferent de statutul social al celor implicați.

Traversăm, astăzi, una dintre cele mai dificile perioade. „Stai acasă” a devenit pentru prima dată în istorie soluția salvatoare. Pentru multe femei, însă, casa este locul cel mai puțin sigur, casa este loc de abuz, mai ales după impunerea izolării la domiciliu. ONU a alertat deja guvernele lumii, în legătură cu creșterea semnificativă a cazurilor de violență în familie, în această perioadă.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments