AcasăActualitateZiua NATO – sărbătorită la Slatina

Ziua NATO – sărbătorită la Slatina

Duminică, 5 aprilie 2015, pe platoul din fața Prefecturii județului Olt, a avut loc o ceremonie pentru a celebra Ziua NATO. Au fost prezente oficialități județene și locale, alături de reprezentanți ai forțelor aliate NATO.

Ceremonia a început cu intonarea imnului României și cel al Alianței Nord Atlantice, urmat de arborarea celor două steaguri. Autoritățile le-au pregătit oficialilor americani momente artistice, precum dansul majoretelor și călușul. Evenimentul s-a încheiat cu o paradă militară.

ziua nato 2015„Ziua NATO în România” este marcată, începând din 2005, în prima duminică a lunii aprilie. La alegerea datei s-a ținut cont de apropierea de data oficială a aderării României la Alianța Nord-Atlantică (29 martie 2004) și de data arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO de la Bruxelles (2 aprilie 2004).

Ziua NATO reprezintă un eveniment de referință pentru societatea românească, din perspectiva statutului României de aliat NATO și a semnificațiilor asociate acestui moment, fiind o sărbătoare publică dedicată democrației și spiritului european și euro-atlantic.

Ionuț Dumitrescu


Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments