AcasăActualitateZiua Unirii – sărbătorită de Muzeul Județean Olt

Ziua Unirii – sărbătorită de Muzeul Județean Olt

Muzeul Județean Olt organizează astăzi, cu ocazia Zilei Unirii, mai multe manifestări la sediul instituției și la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina. Începând cu ora 8,45, se va inaugura de carte Al. I. Cuza, în literatura cultă și populară la Biblioteca Colegiului „Ion Minulescu”, moment prezentat de Monica-Livia Marincea. Tot aici, va avea loc și sesiunea de comunicări „Făuritori ai Unirii: Al. I. Cuza – 140 de ani de la moarte”, unde vor rosti discursuri și alocuțiuni cerc. III dr. Laurențiu-Gerard Guțică Florescu – directorul Muzeului Județean Olt, profesorii Catedrei de Istorie a Colegiului „Ion Minulescu”: Maria Combei, Aurica Ciorteanu, Nicolae Ion și bibliotecara Monica-Livia Marincea.

muzeu oltÎncepând cu ora 9,30, la sediul Muzeului Județean Olt, preșcolarii de la Grădinița nr. 6 din Slatina vor prezenta un program artistic intitulat „Unirea cea mică pe înțelesul celor mici”, copii îndrumați de Denissa-Liliana Guțică Florescu. În continuare, elevii claselor a X-a și a XII-a de la Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina vor lua parte la expunerea istorică „Oltul în cronica unirii  Principatelor Romîne” prezentată de către cerc. dr. Aurelia Grosu, șef de secție în cadrul Muzeului Județean Olt.

Tot astăzi, Muzeul Județean Olt, împreună cu Muzeul de Artă Craiova și cu Uniunea Artiștilor Plastici filiala Craiova, vor organiza, cu începere de la ora 13.00, la Galeria Artis din Slatina, expoziția de Relief-Pictură Marcel Voinea, expoziție ce va fi deschisă până pe data de 15 februarie a.c.

M.C.


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments