AcasăLa ordinea săptămâniiDACĂ NU ERA FIUL MEU, PAUL, DRAGNEA NU AJUNGEA NICIODATĂ ACOLO SUS!

DACĂ NU ERA FIUL MEU, PAUL, DRAGNEA NU AJUNGEA NICIODATĂ ACOLO SUS!

Războiul intern din PSD, cu toate nevrozele lui Dragnea și lui Vâlcov (doi indivizi care nu aveau ce căuta acolo atât de sus, nici măcar în visele cele mai urâte ale poporului român), a intrat într-o nouă fază. Deși este încă adulat de niște personaje de tristă faimă din PSD, câștigând încă o rundă în lupta cu propriu-i partid, pupătorii lui de dorsal, șantajabili până-n celula mamă, acordâdu-i încă o șansă, Liviu Dragnea va rămâne din ce în ce mai singur. Pe chipul său fals-surâzător, sticlește privirea brutei panicate, el sperând încă să se bucure de bădălăii care i-au pupat ghiulul de bulibașă, dar care îl vor trăda mâine, poimâine, fără să clipească…

„Vinovatul” de serviciu, după „statul paralel” și Gabi Firea, în opinia lui Dragnea, este Paul Stănescu, până astăzi, vicepremier și ministru al Dezvoltării, cel care a avut curajul să gireze acea scrisoare anti-Dragnea, care ar fi fost atât de favorabilă poporului român și PSD-ului, dacă la cele două CEX-uri de pomină Liviu Dragnea nu și-ar fi cumpărat trădătorii cu greutatea lor în aur…

N-a fost să le iasă planul contestatarilor, însă, cu toate acestea, Paul Stănescu nu și-a luat semnătura înapoi de pe scrisoare. Dimpotrivă, el a afirmat public că-și menține poziția, indiferent de deciziile pe care Dragnea și camarila sa le vor lua în privința viitorului său politic.

Astăzi, Deliormanul, dimpreună cu echipa sa de execuție, l-a scos pe Stănescu din cărți… Au rămas lângă el trădătorii lui de mâine, iar sfârșitul politic al lui Dragnea va fi umilitor, el și guvernul său urmând să iasă din istorie sub demnitatea cu care a ieșit Ceaușescu și guvernul comunist, în decembrie 1989.

Cu aproximativ trei săptămâni în urmă, Linia Întâi le-a luat un interviu părinților lui Paul Stănescu, din care a fost prezentat doar jumătate opiniei publice, la rugămintea tatălui domnului Stănescu, Constantin Stănescu, fost primar al comunei Vișina, județul Olt. Astăzi, ne-am luat dreptul de a da publicității partea a doua a interviului, considerând că nu este prea târziu ca oamenii să știe ce părere au părinții d-lui Stănescu despre Dagnea și Vâlcov.

Este adevărat că subiectul politic pe care l-am abordat cu ei nu le-a fost pe plac, dumnealor intuind din start cam ce vrea să audă un ziarist de la ei, însă, încetul cu încetul, ei ne-au spus destule lucruri care ar putea interese opinia publică.

constantin si aristita stanescuDAR CINE-I VÂLCOV ĂSTA SĂ FACĂ SCHIMBĂRI?

– Dle Stănescu-senior, se vehiculează ideea că Dragnea, cu mâna lui dreaptă, Vâlcov, vrea să-l schimbe pe fiul dvs., pe Paul Stănescu, din fruntea ministerului și din funcția de președinte al PSD Olt. Cum vedeți acest lucru?

Hai, domnule, fii serios! Dar cine-i Vâlcov ăsta să facă schimbări. Eu nu cred… Eu mai cred încă în faptul că Vâlcov mai are un dram de conștiință. Păi, băiatul meu l-a ajutat foarte mult de-a lungul timpului. Știți ce i-aș spune eu fiului meu? Vino, Paule, la Biserică să te liniștești, fiindcă așa este în politică. Azi ești, mâine nu ești. Legătura noastră este acolo sus la Dumnezeu. Și Paul știe foarte bine acest lucru, căci toată viața s-a comportat ca atare. Când era președintele CJ Olt, am mers cu el, într-o dimineață. La intrarea în consiliu, a întâlnit-o pe femeia de serviciu și i-a zis: „Sărut-mâna, doamnă!” În viață trebuie să fii respectuos cu oricine. Și să iubești oamenii!

NU AȘTEPTAȚI LAUDE DE LA LUME, DECÂT ATUNCI CÂND AVEȚI CONȘTIINȚA CURATĂ

Între timp, intervine mama Aristița, mama lui Paul Stănescu: „Știți ce le-aș spune eu lui Dragnea și Vâlcov? Le-aș spune așa: nu așteptați laude de la lume, decât atunci când aveți conștiința curată și sunteți îndreptățiți să fiți lăudați! Să fiți mai jos cu mândria, că numai atunci Dumnezeu vă înalță! Când puteți, ajutați-l pe om! Să vă simtă omul sufletul, nu răutatea! Să aveți îngăduință față de cel sărac, amărât și bolnav. Cine ești Dragnea, când te mândrești? Cine ești tu Vâlcov, când umbli cu dedesubturi și nu-i spui omului verde-n față ce ai de gând? În fapt, și noi și voi, în fața lui Dumnezeu, cine suntem? Nimeni…

SĂ PRESUPUNEM CĂ PAUL A PIERDUT LUPTA CU DRAGNEA, DAR N-A PIERDUT-O CU DUMNEZEU!

Revine Constantin Stănescu:

– Ca șef politic, trebuie să fii mai aproape de om. Paul a avut curajul să spună adevărul și pentru asta oamenii îl apreciază. Unii spun că a pierdut partida cu Dragnea. N-a pierdut nimic. A câștigat prin bun-simț și corectitudine în fața oamenilor. Dacă nu era Paul, Dragnea nu ajungea niciodată acolo sus. Dar să presupunem că a pierdut lupta cu Dragnea, însă n-a pierdut-o cu Dumnezeu, pentru că el și-a făcut datoria în fața oamenilor. El nu și-a pierdut sufletul. Și mai e ceva: onorurile sunt trecătoare, ce ai făcut pe pământ contează.

Mi-aduc aminte de Vâlcov, când era pedelist și m-a înjurat în campania electorală. Actualul primar de la Vișina a vrut să-l bată atunci, dar eu l-am oprit. Mai târziu, de ziua comunei noastre, Vâlcov a venit la mine cu o icoană și și-a cerut scuze. Am constatat atunci că are umanitate în el și l-am iertat. Mi-aduc aminte la nunta nepotului meu, Ștefan, băiatul lui Paul, când a venit și Dragnea cu fetița aia lui. Vâlcov îmi făcea semne să mă uit la Dragnea cum se pupă cu Irina. Vai de capul nostru! Ne facem țara de râs. Când ești conducător de țară, trebuie să fii un model pentru ceilalți, pentru tineretul României.

Paul l-a ajutat pe Dragnea în momente grele. Erau aici, în foișor, și Paul l-a sfătuit să treacă de partea lumii, să aibă grijă de nația asta. Că nimeni nu ia averea cu el pe lumea cealaltă și că nu ești nimic în afara lui Dumnezeu.

NU JUDECA, PENTRU A NU FI JUDECAT!

– D-le Constantin Stănescu, dacă ați fi față în față cu Dragnea, ce i-ați spune?

– L-aș certa și i-aș spune că dacă eu greșesc nu-i atât de grav, că sunt un om simplu, dar un om la nivelul dumnealui, care are o țară pe mână, n-are voie să greșească.

– Lasă-l în pace, că are cine să-l certe. Nu-i treaba ta! Nu judeca, pentru a nu fi judecat!, intervine din nou mama Aristița.

– Lasă-mă să-mi spun părerea!, reia Stănescu senior. La familia lui se uită toată România. Ce minte are el să-și lase nevasta și să ia de nevastă un copil mai mic decât nevasta fiului lui? Adică soacra-mare mai mică decât nora.

UN PRIMAR, UN PREOT, UN MINISTRU TREBUIE SĂ FIE MODELE PENTRU OAMENI! CE MODEL E ACESTA PENTRU TINERETUL ȘI AȘA RĂTĂCIT DIN ROMÂNIA?

Din nou se aude glasul mamei Aristița:

– Doamne, să ne ierte Dumnezeu că-l judecăm noi. Dar noi cine suntem? Un primar, un preot, un ministru, un parlamentar trebuie să fie modele pentru oameni. Cum să nu participe și să se bucure soția lui de nunta băiatului lor? Păi, rugăciunea unei mame este mai prețioasă decât a unui preot. Pe aia, pe fătuca aia o plimbă peste tot, o vede toată țara, iar mama băiatului n-are voie să vină la nunta propriului fiu? Ce model e acesta pentru tineretul ăsta și așa rătăcit din România?

– D-le Stănescu, ce părerea aveți despre Gabriela Firea?

– Pe Gabriela Firea, Paul a avut flerul să o propună la primăria Bucureștiului. Și nu a greșit. Păi Firea e singura care poate să-l bată pe Iohannis, pe ăla care s-a îmbrăcat în geacă roșie să incite lumea la revoltă. Dar și pe Dragnea poate să-l învingă oricând, din punct de vedere politic.

– Mai e vreo speranță de pace în PSD?

– Lucrurile se pot îndrepta cu condiția ca Dragnea să fie om. PSD trebuie să aibă un președinte precum Cuza, să vină în popor, să vadă cum trăiesc oamenii. Păi și Ceaușescu a fost mai patriot decât mulți dintre politicienii noști de azi.

Eu m-am dus la un secretar de stat odată, ca să-mi aproape canalizarea și apa în comună, și el m-a întrebat de unde sunt, în sensul că de la ce partid sunt. Și i-am răspuns că partidul meu e România la care se adaugă comuna Vișina. Probabil că i-a plăcut răspunsul meu și m-a ajutat atunci.

Odată m-am dus la biroul actualului primar din Vișina, care mi-a luat locul, și a venit un sătean și i-a spus: „Domnule primar, am și eu o problemă. Vă rog să mă ascultați!” „Vino mâine!”, i-a răspuns primarul. „Băi bine mă, băiete, i-am zis eu atunci, nici nu l-ai întrebat ce problemă are și l-ai și trimis acasă?”

Concluzia, d-le Sârghie, v-am mai spus-o și altădată. Când ești ales de oameni în fruntea lor, trebuie să fii om și să iubești oamenii, indiferent de gândirea lor politică.

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. INTELEPCIUNE, MODESTIE, CREDINTA SI BUNATATE, cuvinte mari care ar putea caracteriza acesti doi OAMENI trecuti prin viata. Cinste dansilor pentru curatenia si frumustea vietii petrecuta, cinste pentru cum si-au crescut fii si cum si-au crescut nepotii, cu dragoste pentru oameni pentru credinta si pentru Dumnezeu. Ma plec in fata dvs. cu toata smerenia. Dumnezeu mi-a oferit sansa sa va cunosc frumusetea sufletelor, sunteti ca o ICOANA, suflete frumoase si incarcate de bunatate. in jurul Domniilor Voastre il simt pe Dumnezeu. Cuvintele sunt prea sarace sa pot reda atata curatenie si frumusete sufleteasca. Cu respect!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments