AcasăOpiniiAcest Buliteanu, liberal prin excelență

Acest Buliteanu, liberal prin excelență

Dacă ar fi să-i reproșez ceva liderului PNL Olt, d-l Liviu Voiculescu, i-aș spune că a procedat greșit, atunci când a trecut cu vederea o „operațiune”, care l-ar fi scutit de anumite suspiciuni și critici venite chiar din interiorul propriului partid, dar care a suscitat și interesul societății civile din orașul lui Eugen Ionescu.  Adică, faptul că nu l-a aruncat, figurativ vorbind, pe Gabi Buliteanu în „groapa cu lei” (Știți zicala: „Leii mie, groapa ție”), adică în arena electoratului slătinean, pentru a fi supus unui sondaj pe bune, științific, de la mama lui, pentru a vedea, în sfârșit, cum este el văzut de masele largi populare locale.

Mai mult, în contrapartidă, la această măsurătoare obiectivă, prezența lui Mario De Mezzo, cel care se presupune a fi pila lui Ludovic Orban și nu a lui Rareș Bogdan (Atenție!), ar fi fost la fel de necesară. Fostul pesedist, regalist, editor, specialist în comunicare, ziarist, fundraiser și, în sfârșit, liberal, măsurat de slătineni, într-un sondaj, ar fi primit botezul de foc al revenirii fiului rătăcitor acasă și, cine știe…, poate chiar ar fi luat cu un procent-două peste Buliteanu. Acest Buliteanu, liberal prin excelență, care poate chiar l-ar fi bătut pe Mario, având în vedere că el este mai aproape de sufletul și simpatia slătinenilor, alături de care respiră același aer, la fel de poluat ca pe vremuri.

gabriel buliteanu li net 770Numai așa s-ar fi putut înlătura toate bănuielile și acuzațiile, care converg în ideea că Liviu Voiculescu ar face niște jocuri subterane, ilegitime, necurate și dictate de sus, având scopul, chipurile, ca De Mezzo să joace un rol de „iepure”, așa cum a jucat, în trecutul recent, Marius Bălașa, un alt candidat liberal, educat la școala marxistă a socialiștilor din PSD și PDL.

Dacă ar fi făcut acest sondaj, bineînțeles, cu acordul majorității Biroului Județean al PNL Olt, Liviu Voiculescu ar fi fost scutit de atacurile la care este supus în ultima vreme. De altfel, cred că Voiculescu ar fi trebuit să-i redea onoarea știrbită lui Buliteanu, care a fost tot timpul „lucrat” și oprit din ascensiunea sa, într-un mod cu totul și cu totul nepermis, în cadrul unui partid al istoriei, care a făcut România Mare, istorie pe care Buliteanu o știe pe de rost. La rândul său, odată supus sondajului, De Mezzo ar fi fost scutit de tot felul de bârfe și mizerii, rezultatele sondajului așezându-l la locul pe care-l merită în ochii slătinenilor.

Spun asta pentru că, în cazul în care Buliteanu ar fi fost învins de De Mezzo, i-ar fi strâns mâna cu căldură acestuia și ar fi rămas același liberal radical, care nu se pliază după cum bate vântul. Nu știu dacă Mario l-ar fi felicitat pe Gabi, în cazul în care ar fi obținut sufragiul slătinenilor, dar pot menționa faptul că Gabi, indiferent de rezultat, ar fi rămas tot aici, aproape de cămașa slătineanului, iar Mario, dacă pierde, pleacă, neapărat, în capitală, acolo unde are o familie minunată, pentru că n-ar mai avea rost să stea în Slatina, într-o casă închiriată electoral de la un prieten al primarului în exercițiu, Emil Moț.

Sondajul cu care vă bat eu la cap, și care nu s-a făcut niciodată pe bune, ar fi fost o notă de respect pentru slătineni, dar și pentru cei doi protagoniști, unul cu vechi state de serviciu, altul proaspăt liberal, încercând să repete fenomenul Rareș Bogdan, cu toate că eu mă îndoiesc de faptul că portretul robot al viitorului primar liberal este unul care-l întruchipează pe fostul meu camarad de la ziarul RIPOSTA, specialistul în comunicare Mario De Mezzo.

Există în conștiința publică slătineană ideea că obstrucționarea permanentă a lui Gabriel Buliteanu e o practică ocultă a ultimilor președinți ai PNL Olt, care are în vedere un blat între aceștia și PSD Olt, și care vă imaginați ce „preț” ar putea să aibă. Asta trebuia să demonteze d-l Voiculescu prin acest sondaj, care ar fi pus lucrurile la punct, pentru că m-ar întrista să aflu că actualul președinte al PNL Olt, dintr-un fost polițist respectabil, se poate transforma într-un agent în civil aflat în slujba PSD. Sau poate domnia-sa mizează pe o teorie mai nouă… că, atunci când pui un „iepure” să candideze, în speță, Mario De Mezzo, acesta s-ar putea să-și uite „misiunea” și, purtat de valurile succeselor PNL, de după prezidențiale, să-i placă jocul și, cine știe…, să și câștige, printr-o conjunctură favorabilă…

Încă nu-i prea târziu pentru un sondaj adevărat, d-le Voiculescu. Prin acesta, v-ați asigura și dvs. un loc în Parlamentul României și ați dubla și credibilitatea PNL Olt, indiferent cine va ocupa locul întâi într-un eventual sondaj… Buliteanu sau De Mezzo! Salut, voios!

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments