Aproximativ 350 de elevi din Municipiul Slatina vor participa, în perioada 2-26 februarie 2016, la o serie de activități extrașcolare organizate de Muzeul Județean Olt. Specialiștii în restaurare ai muzeului prezintă elevilor de la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național Agricol „Carol I” activitatea „Din tainele restaurării”, dezvăluind astfel munca nevăzută pe care o desfășoară în laborator un restaurator asupra unui bun cultural.
„Scopul acestei activități este acela de a familiariza tinerii cu noțiunea de restaurare care este o activitate complexă, cu scopul de a stopa procesele de degradare a bunurilor culturale și de a le prelungi viața acestora. Prin intermediul acestei activități, încercăm să stabilim o legătură între tinerii care vor păși pragul muzeului în viitor și munca neobosită a restauratorilor cărora le revine sarcina de a veghea starea de sănătate a fiecărui bun cultural”, a declarat Lurențiu Guțică (foto), directorul Muzeului Județean Olt.
Iuliana Dumitrana – resturator și Iohana Popescu – șef Serviciu Restaurare a Patrimoniului au debutat activitățile extrașcolare cu elevii clasei a XII-a din cadrul Colegiului Național Agricol „Carol I”. Tot aici, specialiștii Muzeului Județean Olt își vor prezenta tainele muncii lor elevii clasei a IX-a, în data de 24 februarie 2016.
Elevii clasei a X-a din cadrul Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu” vor lua parte la activități vineri, 26 februarie 2016.
La Colegiul Național „Ion Minulescu”, specialiștii slătineni își vor desfășura activitățile pe parcursul a mai multor zile. Marți, 16 februarie 2016, vor participa elevii clasei a IX-a F; miercuri, 17 februarie 2016 – elevii claselor a X-a B și a IX-a A; marți, 23 februarie – elevii clasei a XI-a F; joi, 25 februarie 2016 – elevii clasei a X-a F și cei ai clasei a XII-a J, iar vineri, 26 februarie 2016 – elevii clasei a IV-a.
Ionuț Dumitrescu