AcasăEditorialADEVĂRURI „BANALE” CARE NE POT SALVA, ÎNCĂ O DATĂ, ÎN ISTORIE...

ADEVĂRURI „BANALE” CARE NE POT SALVA, ÎNCĂ O DATĂ, ÎN ISTORIE…

A spune, ca ziarist, că, în România noastră de azi, există politici de stânga, de dreapta sau de centru (stânga-dreapta), înseamnă să rostogolești, în eter, o minciună cât roata carului.

Adevărul gol-goluț este acela că nu există decât politici comune ale intereselor de clan și gașcă a căror ideologie poate fi sintetizată, bunăoară, în promovarea unor nulități, în poziții cheie ale Statului Român. Cum ar fi, bunăoară, așezarea lui Bogdan Licu, în jilțul de judecător al CCR. Vă spun, cu tristețe: mai entuziaști și mai bucuroși decât pesediștii pentru această numire, mai mult decât controversată, sunt „liberalii” cârmuiți de Iohannis, printr-o tristă marionetă, Nicolae Ionel Ciucă, cel dintâi plagiator al țării.

Și tot o minciună gogonată este și aceea că, în România, presa e liberă… Nu-i cazul să dezvoltăm, astăzi, acest  subiect… Pumnul în gură introdus ziaristei Emiliei Șercan, cea care a adus dovezi zdrobitoare privind plagiatul grosier al lui Ciucă, este edificator.

Dar, în tot acest sistem dezolant al imposturii politice, academice, profesionale și culturale, mai sunt și alte adevăruri, pe care idioții utili și analfabeții funcțional, care au făcut din această țară o vale a plângerii, ne calcă în picioare. Ce-i drept, aceste adevăruri sunt neinteresante și chiar „banale”. Anume faptul că sistemele economic, social, sanitar, educativ, financiar etc. (despre cel militar nici n-am curaj să mă pronunț) se mai țin încă pe picioare grație unor oameni „comuni”, anonimi, care și-au luat diplomele pe bune, care nu și-au falsificat CV-ul, pentru a fi cocoțați de partid, în fruntea bucatelor. Niște oameni onești, care și își fac, cu profesionalism și demnitate, meseria.

Haideți să și acoperim această afirmație, dând, astăzi, pe scurt, măcar trei exemple pozitive de la noi din Olt… Doctorul neurolog Renică Diaconescu, chirurgul Nucu Diaconescu și finanțistul Curții de Conturi Olt, Petre Purcel.

Dacă Renică Diaconescu a mai apărut în spațiul public și ca politician, este de remarcat faptul că abilitățile sale medicale și umanistice i-au conturat personalitatea și l-au așezat în prima linie a „frontului” sănătății din Olt, el acționând, cu mare promptitudine și profesionalism, în cazul atacurilor cerebrale. A salvat, astfel, zeci de vieți, așa cum a fost, recent, salvată și viața profesorului de istorie slătinean, Constantin Mirescu, cel care, printre lacrimi, m-a rugat să scriu câteva rânduri de mulțumire la adresa domnului doctor.

Nucu Diaconescu, o altă personalitate medicală a Slatinei, s-a remarcat, de asemenea, prin pasiunea lui pentru artă, în general, dar și pentru istoria artelor, fiind, la rându-i un chirurg de top, căruia zeci de slătineni au dorit să-i mulțumească, prin intermediul Liniei Întâi.

Cât despre Petre Purcel, trebuie spus că este un veteran al finanțelor oltene, actualmente auditor public extern, în cadrul Curții de Conturi Olt. Un profesionist care nu a plagiat, nu a comis abuzuri, în pozițiile pe care le-a avut, de-a lungul timpului, nu a lipit afișe cu politruci, nu s-a înghesuit pe listele partidelor, deși i s-au făcut destule propuneri… indecente. El și-a îndeplinit, cu brio, atribuțiunile de serviciu, respectându-și profesiunea și statutul de finanțist adevărat, neavând nevoie nici de lauri, nici de „coronițe” de premiant, oferite de saltimbancii politici.

Ca ei, atât în Olt, cât și pretutindeni, în țară, sunt destui. Ei reprezintă, în viziunea mea, o armată anonimă, invizibilă, disprețuită de politrucii carieriști, dar iubită de popor. Acest adevăr ne alimentează speranța că România mai are o șansă: aceea a fi salvată, încă o dată, în istorie.

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments