AcasăAlegeri Locale 2016Alexandru Taifas, primarul în exercițiu al comunei Vâlcele: Continuăm împreună încă patru...

Alexandru Taifas, primarul în exercițiu al comunei Vâlcele: Continuăm împreună încă patru ani (2016-2020)

«Consider că nu mai este nevoie să-mi prezint biografia, deoarece oamenii din Vâlcele mă cunosc destul de bine, după 17 ani de primărie: asta însemnând 5 ani înainte de 1989 și 12 ani după Revoluție.

Am parcurs acești ani, cu bune și cu rele, împreună cu vâlcelenii mei și consider că, până acum, a rămas ceva în urma mea. Se poate vedea cu ochiul liber, și de aproape, și de la distanță. Și aici trebuie să recunosc că este și meritul lui Ion Birin (chiar dacă ne-am certat și bălăcărit verbal sau prin presă), dar și meritul consilierilor locali și, nu în ultimul rând, al salariaților din primărie, cărora le mulțumesc și le doresc să meargă încă patru ani alături de mine, la conducerea comunei, pentru două motive importante:

• Pentru ca locuitorii comunei Vâlcele să se  bucure de oportunitatea accesării banilor, atât cei de la Fondurile Uniunii Europene, cât și cei de la Guvern sau Consiliul Județean Olt, pentru ca întreaga comunitate să beneficieze de apă, canal și drumuri modernizate.

• Pentru că mă simt încă în putere, fiind sănătos, cunoscând foarte bine drumurile, tainele și locurile la care trebuie să ajung pentru a aduce fonduri și pentru a demara investiții de care să ne bucurăm noi și urmașii noștri.

În ultimi patru ani de mandat, recunosc, de asemenea, că nu am făcut tot ceea ce am promis cetățenilor. Consider că acest lucru s-a întâmplat din cauze obiective, din cauza marilor datorii către creditori pe care primăria le-a avut, în 2012, când mi-am reînceput mandatul.

afis alexandru taifas valceleMă pot mândri, totuși, că am realizat 70% din ceea ce am promis, după cum urmează:

• Construirea Grădiniței de la Olteni, cu fonduri primite de la Guvernul Ponta, unde copiii și educatorii se pot bucura de condiții excelente;

• Construirea de podețe la porțile tuturor cetățenilor, de-a lungul DJ 653, cu fonduri de la Prefectură – mulțumesc d-lui prefect Silviu Neacșu;

• Regularizarea Iminogului pe toată lungimea satului Bărcănești, lucrare care a rezolvat problema inundațiilor pentru cel puțin 20-30 de ani de aici încolo. Mulțumesc și pentru acest lucru d-lui prefect Silviu Neacșu și directorului de la Ape –  Adi Barbu, pentru oportunitatea ajutorului dat;

• Extinderea rețelei de apă în cătunele Mandinești, Dealu Mare și Licești, pe o lungime pe aproape 3 km, cu fonduri proprii;

• Pietruirea drumurilor comunale;

• Aducerea investitorilor în comună și crearea a 25 locuri de muncă (Croitoria de la Olteni);

• Eliminarea taxei pentru pază și iluminat public.

Se află în curs de execuție:

• Apă în satul Vâlcele, cătun Olteni;

• Modernizarea Târgului Săptămânal și a Pieței Agroalimentare, pentru obținerea autorizației de funcționare;

• Supravegherea video a localității;

• Construirea de podețe stradale.

Cel mai greu și mai greu mi-a fost evitarea intrării în faliment a primăriei care, din fericire pentru noi, nu s-a întâmplat, eu reușind să evit acest lucru, prin rectificările de buget pe care le-am făcut, de-a lungul celor patru ani, în sumă de 9,5 miliarde de lei vechi, primiți, după cum urmează, de la: Guvernul Ponta – 4,5 miliarde, Consiliul Județean Olt – 2 miliarde, Prefectura Olt – 3 miliarde.

Pentru acest lucru, le mulțumesc domnilor Paul Stănescu și Marius Oprescu, președinte și, respectiv, vicepreședinte ai CJ Olt și lideri ai PSD Olt.

Despre viitorul comunei și despre contracandidații mei

Despre contracandidații mei de astăzi ce să spun? Eu le doresc sănătate și alte… drumuri în afara comunei Vâlcele. Ca să fiu mai explicit și mai concis, vreau să vă spun că, dintre cei 5 care suntem candidați la funcția de primar, 3 sunt navetiști pe ruta Slatina-Vâlcele și invers.

Asta ne mai trebuie acum, ca și primarul să fie navetist, pentru că și profesorii sunt navetiști, doctorii sunt navetiști, polițiștii sunt navetiști, salariații primăriei sunt navetiști… Asta doresc ei, să fim o comună de navetiști?

Unul dintre candidați, Ion Neagoe, care are 50 de milioane de lei vechi pensie, vrea să fie primar, după patru ani de consilier local. S-a ținut numai de reclamații și, dacă toată viața lui a urmărit să facă rău oamenilor (certați cu legea sau nu), oare acum… poate lucra preventiv?

Mi-a făcut plângere penală, pentru că eu am desființat paza și taxa pe care o încasa Primăria de la oameni pentru acesta. Am făcut acest lucru deoarece am dorit să introduc camere video, pentru a nu le mai lua oamenilor bani, pentru pază.

Alin Birin este un tânăr care încearcă și el… marea cu degetul. Dar, cu toată prețuirea, cred că mai are multe de învățat până să aspire la această poziție. Aici mă gândesc la două proverbe bătrânești (deși sper să mă înșel) și anume: «Așchia nu sare departe de trunchi» și «Ce naște din pisică, tot șoareci mănâncă!».

Consider însă că nu «copilul» strică, ci cel bătrân, pentru că eu, Taifas Alexandru, nu aș fi făcut treaba asta din două motive. Primul ar fi că postul de primar nu se lasă moștenire, ca în Monarhie (deocamdată). Iar al doilea motiv ar fi cel care ține de rușinea satului!

Cât îi privește pe ceilalți candidați, pot să vă spun că ei mi-au băut apă din câiul palmei, cale de 12 ani (așa cum i-a definit un ziarist, fără să-l influențez eu). Despre valoarea lor, voi reveni în curând!

Până atunci, îi rog pe toți pesediștii din Vâlcele și pe toți simpatizanții mei să iasă la vot și să voteze Taifas Alexandru și PSD, precum și pe următorii consilieri locali: Boldoi Ion (tehnician veterinar), Constantin Ion (inginer agronom), Stănescu Marin (inginer economist), Stoian Gheorghe (asistent medical), Călătoru Valeriu (tehnician horticol), Birin Vasile (maistru), Bălașa Viorel (asistent medical), Pomosnicu Viorel (agent pază), Sterpu Gheorghe (mecanic agricol), Frunză Vasile (sudor), Burea Cristian (agent pază), Dragnea Teodor (șofer) și Trăistaru Marieta (vânzător). De asemenea, trebuie votați și consilierii județeni ai PSD Olt, aflați pe buletinul de vot!»

(P)


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments