AcasăOpiniiATENȚIE LA IMN! (I)

ATENȚIE LA IMN! (I)

 De fiecare dată când se intonează Imnul Național, în momente evident de mare solemnitate, ne încearcă o emoție atât de puternică încât este aproape cu neputință să punem stavilă pe obraz a cel puțin unei lacrimi. Irumpe atunci, din străfundul inimilor noastre, bucuria tainică de a fi români și de a aparține – chiar dacă unii, având suflete împietrite, nu mai pot să vibreze nici măcar la sensibilitatea atât de înduioșătoare a colindelor – celor mai nobile trăsături definitorii ale României eterne. S-ar cuveni așadar, cu o atenție sporită, să luăm aminte la mesajul patriotic atât de sublim care ni se transmite prin Imnul de Stat:

„Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte;
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată, croiește-ți alte soarte,
La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani.”

costel neacsu 572 3333
Costel Neacșu

Conștientizarea și combaterea oricăror cauze și consecințe distructive, adică a lucrării viclene a atâtor tirani și dușmani istorici ai României, ține exclusiv de capacitatea harică de a înțelege contextul general prin care se urmărește, manipulator, a convinge poporul să acționeze împotriva adevăratelor sale interese. În acest sens, s-a vehiculat extrem de insistent climatul entuziasmant al integrării României în structurile euro-atlantice, sub pretextul că s-ar proceda astfel la asigurarea securității naționale, dar s-a ajuns astăzi la un grad de înrobire și imixtiune atât de înalt – nerealizat în istorie nici măcar prin forța armelor – încât se poate afirma că subjugarea economică actuală, printr-o datorie externă amețitoare, a constituit de fapt o etapă preliminară a controlării aproape totale a factorilor clasei noastre politice. Astfel, despre carențele consecințelor parteneriatului militar româno-american s-au exprimat elocvent doi cunoscători ai sistemului de relații internaționale, George Friedman (fondatorul american al Agenției de analize militare Stratfor) și istoricul român Florin Constantiniu. Primul a spus, la București, chiar în prezența prim-ministrului Ponta, că România trebuie să-și apere singură securitatea națională și să nu se mai aștepte la protecția UE și NATO (s-a spus că NATO nu funcționează deoarece, în 2008, când Rusia a atacat Georgia, NATO a fost pasivă). Cel de-al doilea, estima și el costul negativ al alianței: „Am intrat în NATO pentru că SUA… au vrut-o (…) În dorința de a câștiga bunăvoința Washingtonului, am încheiat un tratat dezastruos cu Ucraina, fără a obține nici un folos”.

Cu alte cuvinte, reprezentanții „elitei” mondiale lucrează asiduu la o arhitectură geo-politică globalizantă, cu complicitatea unor organisme internaționale ale căror acțiuni vizează eliminarea tuturor valorilor consacrate universal și  considerate pe nedrept ca perimate! Despre această „elită”, prof. univ. Anghel Rugină (academician american de origine română) a declarat la TV: „Oamenii ăștia dețin puterea absolută pe planetă. În afară de accesul imediat la toate resursele economice și la cele mai recente descoperiri tehnico-științifice, multe ținute în secret, au la dispoziție, în toate țările lumii, institute de cercetare psiho-sociologice, cu ajutorul cărora țin sub control toate popoarele planetei. Acestea le indică personajele politice cele mai potrivite pentru a câștiga alegerile, în mod democratic, în cele mai importante state ale lumii: importante nu numai ca număr de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economică, militară sau prin poziția lor strategică. Practic, toți conducătorii statelor importante ale planetei sunt aleși cu binecuvântarea acestui GRUP și toți cei aleși nu fac altceva decât să pună în practică directivele trasate de acesta (…). Acum suntem în faza în care GRUPUL se concentrează unei noi strategii de putere și anume GLOBALIZAREA. Au fost create organisme la nivel global în sprijinul acestui concept: N.A.T.O., G8, G20, F.M.I., Banca Mondială, B.E.R.D., Comunitatea Europeană etc (…) Da. Și, ca dovadă, vă aduc la cunoștință faptul că, înainte cu două luni de alegerile din 2000, persoana care a câștigat alegerile prezidențiale (Ion Iliescu – n.a.) a fost în vizită privată în S.U.A, iar, la două săptămâni de la câștigarea alegerilor, prim-ministrul proaspăt numit (Adrian Năstase – n.a.) a făcut același lucru. Au fost amândoi să-și ia foaia de drum…”

COSTEL NEACȘU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments