AcasăUn portret pe săptămânăAzi: deputatul Mitel Niculescu

Azi: deputatul Mitel Niculescu

Habar n-avem ce va face liderul deputaților PP DD, caracaleanul Mitel Niculescu, dacă – urmare a avalanșei de plecări din această tragică formațiune politică – Grupul parlamentar pe care-l cârmuiește se va desființa. Știm doar că Mitel Niculescu este un om de cuvânt și un politician rezistent la tot felul de malversațiuni politice, de care a avut parte – cu vârf și îndesat – de-a lungul carierei sale. Merge până la capăt, cu toate riscurile.

Și, totuși, atunci când acestui partid i se va deșira fularul mov până la ultimul fir și când Dan Diaconescu va rămâne în istorie ca o glumă tristă, oare ce va face Mitel Niculescu? Va merge la dreapta? Va merge la stânga?

mitel niculescu 597Oricum ar fi, noi credem că deputatul nostru este destul de inteligent, ca să vadă cine se așează pe tronul de la Cotroceni, pentru a-și contura o opțiune. Dar, indiferent în ce parte a spectrului politic se va înclina, Mitel Niculescu va rămâne același om de încredere, de cuvânt, același camarad pe care te poți bizui că merge cu tine până la capătul drumului, suportând consecințele dimpreună cu tine, deși i-ar fi fost atât de ușor s-o cotească pe la jumătatea distanței…

Mai clar, Mitel Niculescu nu este trădător și nici duplicitar, așa cum au fost și sunt unii dintre colegii săi de „bancă”. Atunci, însă, când partidul este cel care trădează, el trebuie să aibă o opțiune.

Vom trăi și vom vedea ce va alege Mitel Niculescu. Gargara socialistă și malefică a lui Victor Ponta ori seriozitatea și eficiența neamțului Klaus Iohannis?

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments