AcasăUn portret pe săptămânăAzi: Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia

Azi: Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia

Ionel Mirea este singurul primar democrat-liberal din județul Olt. Prin comportamentul său, prin vocația de a construi, prin educația sa. În doi ani de mandat, Ionel Mirea a făcut pentru comuna Crâmpoia cu mult peste ceea ce au făcut primarii cripto-comuniști în peste două decenii, înaintea sa. Cei care au făcut umbră pământului degeaba și stăteau în birou alături de portretul lui Ceaușescu.

Nu e ușor, însă, să construiești într-o guvernare ostilă, ostilă propriului său electorat, ostilă românilor, în general, o guvernare fals social-democrată… Și, de aceea, doar calitățile sale profesionale, diplomatice, precum și cele care țin de rosturile unei administrații coerente, au făcut din comuna Crâmpoia o localitate cu oameni demni, o localitate aflată în plină expansiune către civilizație.

ionel mireaÎn ceea ce privește Sănătatea, în comuna Crâmpoia a fost reînființat un Centru de Permanență, unde actul medical se desfășoară 24 de ore din 24. Au fost renovate Cabinetul de fizioterapie, condus de dr. Marinel Stancu, fiu al satului. În curând, laboratorul de analize medicale va primi viza de autorizare, localnicii așteptând aici un medic de specialitate.

Lucrările la Campusul Școlar din incinta Liceului Tehnologic vor fi finalizate până în luna octombrie a acestui an.

La capitolul cultură, comuna Crâmpoia are un proiect de modernizare, renovare și dotare a Căminului Cultural, despre care primarul Mirea ne spune că va depune toate eforturile ca să fie finalizat în luna decembrie a.c., când va avea loc serbarea de sfârșit de an a școlilor din localitate.

În ceea ce privește infrastructura, există trei proiecte aprobate pe fonduri guvernamentale: alimentarea cu apă, canalizare și astfaltarea drumurilor comunale.

Guvernul Ponta a hotărât însă să nu aloce bani pentru așa ceva și, de aceea, administrația comunei Crâmpoia a hotărât să scoată la licitație alimentarea cu apă, iar canalizarea și asfaltarea drumurilor, din toamnă, să fie trecute pe fonduri europene. „Alimentarea cu apă este prioritatea priorităților”, declară primarul Ionel Mirea. Ionel Mirea s-a străduit tot timpul să creeze noi locuri de muncă. Domnia-sa a încheiat un parteneriat cu o firmă și o comună din Germania. Anual, 50-80 de muncitori din România se vor califica în Germania în meserii diverse, având în vedere că întreprinzătorul din Germania are de gând să investească în Crâmpoia.

Destoinicul primar a pus bazele unei fabrici de confecții la Șerbănești, acolo unde au fost angajați 80 de oameni. Același lucru se va întâmpla și la Mihăești, obiectiv în cadrul căruia se vor crea 100 de locuri de muncă. Absolvenții de liceu, care-și vor lua Bacalaureatul cât de curând, pot bate la porțile acestor mici întreprinderi.

Iată – dragi cititori – că, în ciuda minciunilor Guvernului Ponta, care a promis 1 milion de locuri de muncă și ne-a dat peste 70 de mii de șomeri, totuși, undeva, în județul nostru, cineva onorează cu adevărat funcția de primar rural. Cineva care nu și-a dezamăgit electoratul. Numele lui este Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia…

Dragoș SÎRGHIE

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments