AcasăDezvăluiriCampania împotriva primarului Enăchioaia are la bază un precedent de natură financiară

Campania împotriva primarului Enăchioaia are la bază un precedent de natură financiară

După cum se știe, Mihai Toma, fost consilier UNPR la Consiliul Local  Potcoava și liderul romilor din localitate, a declanșat o acțiune mediatică împotriva actualului primar Manuel Enăchioaia, prin care acesta este acuzat de săvârșirea tuturor infracțiunilor din Codul Penal. În realitate, atât faptele actualului primar cât și opinia publică majoritară din Potcoava infirmă aceste acuzații, susținând că la baza acestor denigrări din presă stau interesele financiare și politice ale unor indivizi, care-l scot la înaintare pe liderul romilor.

mihai toma si manuel enachioaia
Mihai Toma și Manuel Enachioaia

Ing. Marin Stoica, întreprinzător privat:

Înverșunarea, fostului consilier UNPR, reprezentantul romilor, a pornit de la faptul că primarul nu a acceptat să-i plătească niște steaguri

«Eu vreau să sintetizez, oarecum, ceea ce s-a întâmplat de s-a început această campanie împotriva primarului. La bază cred că sunt două cauze. Una despre care s-a vorbit, este legată de niște steaguri. Înverșunarea, fostului consilier UNPR, reprezentantul romilor, a pornit de la faptul că primarul nu a acceptat să-i plătească niște steaguri, pentru care nu exista nicio comandă din partea Primăriei. Mihai Toma i-a cerut primarului bani pentru acele steaguri, având în minte un fapt precedent.

Un alt cetățean de etnie rromă, într-un alt mandat, a amenajat un părculeț între blocuri, fără comandă. A venit individul și a bruiat consiliul local, de pe vremea lui Mateiana, până când, ca să scape de el, că venea și în stare de ebrietate, primăria i-a plătit circa 250 de milioane lei vechi. Fiind acest precedent creat, Toma n-a acceptat ideea că tocmai la el s-a oprit robinetul.

S-a înverșunat, și-a dat demisia din Consiliul Local și s-a înverșunat și mai tare, când nu a putut să revină asupra deciziei, neștiind că dacă ți-ai dat demisia, și a apucat cineva să ți-o înregistreze, treaba este ireversibilă, irevocabilă.

Și a început omul să-l denigreze pe primar, în fel și chip, spunând numai lucruri neadevărate. Toma este împins din spate de cineva, care speculează politic problema.

A doua cauză stă în faptul că, la un moment dat, a existat o mică dispută între primar și viceprimăriță. Pe o treabă neimportantă, pentru a face atâta scandal. Și apoi s-a început o campanie și mai și. Au vrut ei să fie puțin mai inteligentă. Se bazează pe dogma creștină „Crede și nu cerceta”. Concret: eu aud un om, aud doi, aud trei, că Manu a cheltuit 200 de  milioane de lei vechi pe carburant într-un trimestru. Bă, dacă îți spune un om, îți spun doi, îți spun trei și al patrulea, începi s-o crezi. Și m-am dus la el și l-am întrebat: „D-le primar, 200 de milioane lei vechi carburantul?” Omul vine cu documentul. Și ce să vezi: era vorba de 20 de milioane. Cine cercetează vede… Dar câți fac ceea ce am făcut eu? Puțini. Cei mai mulți apleacă urechea, aud de două trei ori și cred.

De aici, s-a declanșat și o avalanșă politică… Viceprimărița este cumnata președintelui PSD Potcoava. Și au început niște chestiuni cel puțin ciudate. De pildă, eu  l-am susținut pe Mateiana în alegeri și primarul actual știa dinainte că i-am și motivat de ce. După alegeri, candidații PSD la funcțiile de parlamentar apelează la primarul care ajunsese pe drept primar de pe listele UNPR, adică la Enăchioaia. Care a câștigat fără să fie susținut politic cu adevărat. Ce a făcut UNPR pentru el la Potcoava? Mai nimic… Ăștia de la PSD au apelat la el, fiindcă are aderență la popor, iar el a apelat și la mine ca să mă implic categoric și în campania de la parlamentare.

Când au venit alegerile pentru primarul de la Slatina, Enăchioaia a apelat din nou și la mine, să-l susțin pe candidatul PSD la funcția de primar, prin rudele și prietenii mei. Și am făcut-o cu vârf și îndesat.

Au venit alegerile pentru funcția de președinte PSD Potcoava. Eu, știind că am fost mereu îndemnat de primarul Enăchioaia să pledez pentru candidații PSD și văzând că nu sunt invitat, l-am întrebat, prin telefon, de ce nu mă invită. Eu am crezut, pe bună dreptate, că Enăchioaia este omul PSD, pentru că a luptat pentru PSD, împreună cu mine. Mi-a răspuns că nu el este organizatorul, ci George Brânaru, care nu l-a invitat nici pe el. Dar că unii care au fost invitați l-au întrebat pe el dacă să se ducă sau nu acolo, considerându-l liderul de drept al PSD Potcoava.

Când i-am cerut justificare lui George Brânaru de ce nu m-a chemat acolo, i-am spus în felul următor: „Bă, George nu e posibil ca eu, care m-am afișat pe un stadion cu mii de oameni, susținând candidații USL, în speță ai PSD, care am luptat pentru candidații PSD la parlamentare și care m-am implicat și în campania pentru primarul Slatinei, să nu fiu invitat acolo!”

Ulterior, i-am cerut o explicație președintelui PSD Potcoava, George Brânaru, care îmi spune, fără răutate, că vrea să-și facă echipa lui și că știe că eu sunt de partea lui Enăchiaoia.

Deci, cu alte cuvinte, el a constatat că eu sunt în echipa lui Enăchiaoia ,văzând că eu mă implic în campaniile PSD, fără să mă fi pus el. Păi, fraților, asta înseamnă că deja s-a declanșat o luptă în PSD-ul condus de George Brânaru și PSD-ul care ascultă de Enăchiaoia. Că dacă Enăchiaoia s-ar apuca să strângă oameni de la PSD, ar strânge mai mulți decât Brânaru.

Acum, aceste două persoane îmi sunt echidistante. Eu fac asta pentru ca cineva să audă acest lucru și să încerce o împăcare pentru binele localității. De altfel, i-am zis lui Enăchiaoia de multe ori să se împace cu el. Iar Enăchiaoia mi-a răspuns: „Este un nonsens. Nu mă pot împăca cu cineva cu care nu m-am certat!”

Eu voi acționa întotdeauna în favoarea PSD dacă voi fi solicitat de cineva de deasupra președintelui PSD Potcoava, George Brânaru.”

A consemnat Dumitru Sârghie

1 COMENTARIU

  1. Se pare ca in localitatea Potcoava exista si analisti politici “de Plapcea”.Este de notorietate ca d-l Stoica este fan Basescu si nu are nicio legatura cu PSD-ul. Adevarul este ca are intotdeauna o apropiere fata de primarii in functie! Este de inteles.Totusi este de apreciat, ca are curajul raspunderii si ar fi bine sa-l luati colaborator pe zona Potcoava. Va face reclama actualului primar, la fel cum i-a facut si lui Mateiana.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments